Billig DIY gelélak hjemme: Depend GelLack kit

19.09.12
Depend GelLack

Depend GelLack“Hvor kan man købe shellac, så man kan gøre det selv?” er nok et af de spørgsmål, vi har fået stillet allermest her på bloggen. Og svaret har været indtil nu, at det kan man ikke – med mindre man vil købe særligt udstyr fra udlandet for mange mange tusind kroner. Langtidsholdbar gelélak med uv-lampe har været forbeholdt salonerne. Indtil nu.

For til oktober lancerer Depend et GelLack kit med UV-lampe og de basis produkter, du har brug for til at kunne lave gelélak hjemme hos dig selv. Og prisen bliver rystende 385 kroner. Jeg skriver rystende, fordi det er stort set, hvad du i dag betaler for en Shellac behandling eller lignende mærke på salonerne. Det her kommer til at sælge som skidt. Især fordi det virker godt og er supernemt.

Det eneste, der ikke er i kittet, er farverne. Dem køber du seperat for 79 kroner pr styk, og der er ca. til 6-7 manicurer i hver flaske ifølge Depend selv.

Depend har regnet på, hvad en DIY GelLack behandling koster med deres produkter alt inklusive, og de er nået frem til ca. 22-25 kroner pr. behandling. Det er immervæk et helt andet beløb end de flere 100 kroner, man i dag betaler på salon. Plus at man sparer køreturen, som er det, der afholder en travl dame som mig.

Den gode nyhed er, at det er supernemt. Hvis du som jeg normalt lægger neglelak med basecoat, to-tre lag lak og en topcoat og derefter sidder og venter på, at den gennemhærder – ja så er det her næsten hurtigere. Samtidig så er UV-lampen med til at “smelte” neglelakken, og den er dermed med til at udjævne de fejl, du måtte lave undervejs. Den har også den fordel, at den ikke lugter af neglelak. UV lak er baseret på nogle helt andre ingredienser og lugter slet ikke af neglelak. Den lugter nærmest bare en smule af almindelig skolelim.

Sådan gør du:
1. Depend har lavet en GelLack som – til forskel fra salonernes – IKKE behøver forbehandling af neglen. Du behøver ikke slibe overfladen af neglen, som du måske har prøvet på salon.
2. Du arbejder først med lillefinger, ringefinger, langefinger og pegefinder på den ene hånd. Når den er helt færdig tager du de to tommelfingre, og til sidst de fire fingre på den sidste hånd. Hvis du vil lave tæerne kan du dreje uv-lampen udaf og lave hele rækken på en gang (der er udførlig manual med).
3. Først renser du neglen med Rengöring (er i kittet)
4. Så lægger du et lag Base (er i kittet)
5. Så lægger du neglen ind i 30 sek. under lampen
6. Læg et lag farvet GelLak
7. 30 sekunder under UV lampen
8. Et lag farvet GelLak mere
9. 30 sekunder under UV lampen
10. Et lag Topp (er i kittet)
11. 30 sekunder til sidst under UV lampen
12. Tør til sidst neglen af med Rengôring produktet

Et voila – når du har lagt på alle neglen, så er der gelélak, som holder til det vokser ud.

Værd at vide:

  • Du behøver ikke stresse – lakken hærder først, når den kommer under lampen. Du har al tid i hele verden til at få den der ind under.
  • Der er to tider på lampen, en til 60 sekunder og en til 30 sekunder. Du skal KUN bruge den til 30 og ALDRIG den til 60.
  • Du kan lægge almindelig ikke-acetoneholdig neglelak ovenpå gelélak og fjerne den igen med ikke-acetonebaseret neglelakfjerner og stadig bevare din gelélak. Det fjerner måske glansen og så giver du den bare et ekstra lag Top og UV lys.
  • Alle GelLack farverne er i helt sorte flasker, så du skal se på neglehjulet ved siden af (etiketterne kan du ikke bruge til meget). Årsagen er at sol (med UV lys selvfølgelig) ellers ville få produktet til at størkne på ingen tid.
  • Når du skal fjerne GelLack igen kan du købe Depends meget fine remover eller du kan gøre som med alle andre gelélak.
  • Alle produkterne fra kittet (undtagen UV-lampen) såsom topcoat, basecoat osv. kan købes seperat, når du løber tør.
  • Farverne i den nye GelLack kollektion er fine, men meget traditionelle. Røde, pink, nude osv. Men mon ikke, der kommer flere med tiden?
  • Hvis du kæmper med negle, der er skrøbelige, så er gelélak rigtig godt til at beskytte dem.
  • Arbejder du i et job (som Helene fx. gør om natten), hvor du ikke må gå med neglelak, så prøv at lægge kun basecoat og topcoat med UV-lys. Så får du en fin lak uden farve, der holder.
  • Miks og match og bland farverne. Se fx. Emilie her.
Depend GelLack produkter

 

Pudderdåserne har kun haft chancen for at lægge en enkelt manicure og har kun prøvet det siden i går, vi skal lige have et par måneder mere for at gå helt i dybden med denne lampe – men det er helt sikkert et hit.

Her kan du købe det
Depends GelLack kit kommer i Matas og Estethique og kommer til at koste 385 kroner for kittet med UV-lampe og 79 kroner pr. farve. Produktet lanceres til oktober.

Skal I prøve den?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
139 kommentarer
Eva

Hej
Jeg har lige læst kommentarer om at fjerne den gellack :/ jeg har den på mine fødder (jeg var bange af brug den på hænder) men vi må ser hvordan det bliver.

Mathilde

Hej! jeg er igang med at købe et andet sæt til gelenegle, hvor man limer negletipper på og maler med gele bagefter. i sættet står der: “Negle kan typisk holde 3 uger, hvorefter du kan slibe ned og fylde op med ny gelé. Her behøver du således ikke at påsætte nye tipper.”
hvad mener der med det? skal man ikke tage neglene af, inden men gør det igen?
Det ville være enormt dejligt hvis i vidste det, da jeg ikke kun vil have holdbare negle, men længere negle, så jeg vil benytte mig af denne metode! 🙂
Mvh. Mathilde

Pudderdåse Helene

Hej Mathilde
Hvis du vil have lange og stærkere naturlige negle, vil jeg anbefale dette kit. Gelénegle er efter min mening ikke noget, man skal rode med som amatør.
Jeg ved godt, hvad det er det betyder, men det er ikke noget, jeg vil give mig i kast med at forklare 🙂
Hvis du vælger rigtige gelé negle, skal du love mig at studere emnet nøje. Du kan virkelig få ødelagte negle, hvis du ikke har styr på, hvad du laver.
Mvh. Helene

Karin Berg

Hejsa
Jeg har lige et spørgsmål. Hvis jeg nu vil have stickers på mine negle, skal de så på før eller efter topp er lagt på og hærdet???
Hilsen Karin

Pudderdåse Helene

Hej Karin
Stickers sætter jeg altid på før overlakken. Det vil sige, at du sætter stickers på den farvede lak og derefter lægger du topcoat.
Kh. Helene

Amy

Hej,
Har i fået testet hvis man bruger andre negle lakke end depend og bare med UV lampen, om det stadigvæk holder? holdbarheden ved at benytte alm. negle lakke er jeg klar over. men jeg vil bare gerne vide om UV lampen stadigvæk kan bruges til alm. negle lakke om det får det til at tørre hurtigere?
– Fik nemlig at vide fra en anden veninde at hun havde hørt at hvis man brugte alm. negle lakke ville der komme bobler.

Pudderdåse Helene

Hej Amy
Det har min mor stor succes med 🙂 Hun bruge basecoat (GelLack), alm. lak, venter til den er ret tør og så et lag topcoat (GelLack). Der er nogle af lakkerne der krøller lidt i overfladen, men langt fra alle 🙂
Kh. Helene

Patricia

Hej,
Ved i om man kan lægge 3 lag farve, hvis man ikke synes at 2 lag er nok? Har købt en lys, nr. 028, og synes at to lag er lige i underkanten.
Ved i om det er lige gyldigt at lægge et lag mere, eller er der en grund til at der kun står 2 lag i vejledningen?

Pudderdåse Helene

Hej Patricia
Du kan sagtens lægge tre, fire eller flere lag, hvis bare du hærder i lampen efter hvert lag. Det har jeg selv gjort masser af gange, når jeg har brugt den fine glitterlak oven på de andre farver eller lavet andet nailart.
Kh. Helene

Patricia

Okay super! Så den bliver ikke sværere at få af, af den grund? 🙂

Pudderdåse Helene

Nope 😉

Patricia

hej igen,
nu har jeg et nyt spørgsmål! Ved du om man kan lægge et nyt lag farve og hærde det, ovenpå det gellack man allerede har på?
Tænker bare, hvis man nu synes at det kunne være flot med noget perlemor efter man har lavet alle neglene helt færdige med topcoat osv?

Pudderdåse Helene

Hej Patricia
Det har jeg ikke prøvet, men det er jeg helt sikker på, at du sagtens kan 🙂
Kh. Helene

AC

Jeg har brugt depend Gellack i ca 6 mdr og er nu blevet allergisk. Jeg får blærer rundt om neglen, som klør helt vildt. Er der andre der har oplevet det?

Katja Moikjær

Der er ikke nogle af de typiske allergener i GelLack, men man kan udvikle allergier overfor det meste, så STOP for guds skyld med at bruge det med det samme. Jeg har desværre ikke noget godt bud på, hvad det er for et stof, du reagerer på, men du må afgjort stoppe med det.

S

Ja, jeg havde det på i 3 timer og så begyndte det at klø fuldstændig vanvittigt, og inden jeg nåede at få det at alle ti negle havde jeg åbne kødsår på samtlige fingre, mine finger spidser hævede op og min ene negl faldt af, på min tommelfinger var huden sort. Det tog tre mdr. før mine fingerspidser var normale igen 🙁

Helene Randløv

Hej S Har du også problemer hos tandlægen? Det er nemlig den samme slags lak de bruger, hvorfor det er så sikkert som muligt. Når det er sagt, kan man udvikle allergi overfor det meste, og det kan være svært at gardere sig mod. Det lyder som en meget voldsom og væmmelig reaktion, du har haft, men stadig er det en ud af uendelig mange. God bedring, husk at have noget anti-histamin på dig og pas godt på dig selv, både mht. tandlæger og neglelak. Kh. Helene

Ane

Har dere sett denne: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/sm%C3%A4rtsamma-s%C3%A5r-av-nagellack-2617997 Jeg fikk også plutselig allergisk reaksjon etter noen måneders bruk og etter å ha brukt gelenegler i ett år ca. Først fra sallong og så denne fra Depend. Jeg har IKKE brukt dette på feil måte og vært veldig nøye men fingertuppene hovned opp så huden sprakk og så fikk jeg utslett på halsen eller andre steder som neglende var i kontakt med. Jeg måtte ta blindtarmen for en måned siden og tenkte kanskje det var bettenelsen i kroppen som hadde gitt allergien men prøvde igjen nå og det samme skjedde.. nå var jeg forberedt og hadde kortison klar så jeg har bare fått utslett og hevelsen gikk ned før det sprakk. Googlet og fikk altså se at det er MANGE som har opplevd det samme etter nyttår. Rart produktet ikke fjernes!

Sebastian Møller

Kære S, jeg laver et TV indslag om Depend Gellack som netop er blevet forbudt i Sverige, fordi mange har fået allergiske reaktioner, ligesom du har. Jeg vil meget gerne tale med dig og høre dine erfaringer, kan jeg lokke dig til at ringe til mig på Tel: 40 38 32 32.
KH
Sebastian Bindesbøll Møller TV2Lorry

Anne-Cathrine

Hej Sebastian.
Jeg ønsker ikke at være med i dit program, men som bonusinfo har jeg to veninder som også blev allergiske ligesom jeg gjorde. Det kommer typisk når man har brugt det i 6-9 mdr. Jeg kender ingen som ikke har fået allergi af Depends Gellack! En veninde sendte alle hendes lakker ig lamper ind til Depend og fik pengene tilbage…
Jeg fik for nyligt lavet Gellack hos en kosmetolog med et proffessionelt system og der fik jeg ingen allergisk reaktion. Så der er noget i Depends system som forårsager reaktionen.
Held og lykke med dit indslag håber klart at Depend også bliver ulovligt/taget af hylderne i dk.

M.L.

Jeg har brugt Depend Gellack i ca. 7 mdr. og er også begyndt at få blærer og voldsom kløe rundt om neglen, og et stykke op af fingrene. Jeg tror faktisk ikke at det er lakken jeg ikke kan tåle, jeg tror at det er uv lyset. Jeg havde lak på alle negle, men p.g.a. mit arbejde er især en negl udsat så den bliver ofte lakket om, og det er på denne finger problemerne begyndte. Er der andre der har oplevet noget lignende og har I nogle gode råd.
M.V.H. M.L

Katja Moikjær

Du skal afgjort stoppe med den med det samme! Håber nogle andre kan bidrage med lidt erfaringer til dig

HMC

Jeg har også oplevet allergisk reaktion med blærer, hævelser og voldsom kløe om neglene og op ad fingrene – rigtig ubehageligt, og jeg er ellers ikke allergisk over for noget. Var rigtig glad for lakkerne, men efter et halvt år gik det ikke mere. Jeg stoppede for halvanden måned siden, og fingrene ser ok ud igen, men klør dog stadig lidt ind i mellem.
Mvh. Henriette

Helene Randløv

Hej HMC
Æv, det lyder ikke rart. Håber det går helt over.
Kh. Helene

Nina

Jeg kan ikke tåle det man fjerner det med. Har bestilt særlige servietter på nettet håber jeg kan tåle det. Får også blærer og kløe hvis det sidder for længe. Virkelig ikke rart. Håber dit er gået over.

Helene Randløv

Hej Nina
Har du prøvet den nye olie? Det kan være den virker for dig…
Held og lykke <3
Kh. Helene

Nulle

Jeg har også haft problemer med kløen og sår, og tør ikke at bruge det mere – tænkte hvor mange der mon har oplevet det. Troede det var/er fordi jeg ikke er godt nok til at lægge det….nææ jeg er på vinulyx i stedet for (selv om det kun holder 2-3 dage)

Helene Randløv

Hej Nulle
Det er selvfølgelig nogle kradse sager, især hvis det kommer på huden. Så jeg tror du gør klogt i at undlade at bruge alle former for gelélak.
Kh. Helene

Ditte

Kan man monstro lave ombre-effekt med Gellack? Er der nogen der har erfaring med det? 🙂

Helene Randløv

Hej Ditte
Ja, det kan man sagtens! Det har jeg i hvert fald gjort :-*
Kh. Helene

Katrine

Dejlige blog …
Hvad forskellen på en led lampe som fx den der tilhører sættet og en uv lampe ?? Troede jeg ku bruge min gamle uv lampe vil virke men depends gelelack ku jeg ikk få til at tørre i den ..

Helene Randløv

Hej Katrine
Tak for ros <3
Forskellen er at de to typer lys har forskellig bølgelængde, derfor kan Depend GelLack ikke hærde i en UVlampe. Det afhænger af den pågældende hærder i de forskellige lakker, hvilket lys du skal bruge til dem. Såvidt jeg ved, er den største forskel på de to typer lys (i forbindelse med gelélakker) varigheden af selve hærdningen, men jeg er altså ikke hundrede procent sikker. Uanset hvilket mærke du spørger, vil svaret være, at deres lampe er unik til lige netop den lak, som de sælger.
Prøv at øge tiden i UV lampen, det kan måske løse problemet, jeg har dog ikke selv prøvet.
Mvh. Helene

Pernille

Hvad/hvilken ingrediens er det der gør at produktet tørrer op så holdbart ?

Helene Randløv

Hej Pernille
Det plejer at være en harpiks af en art… såvidt jeg husker. Den skal jo hærde i LED lys, og gelélakkerne er bare mere holdbare 🙂
Jeg vil gerne prøve at finde ud af det, er det noget, du ikke kan tåle og forsøger at undgå?
Kh. Helene

Tina

Hej hvad er der for et rengøring produkt der bliver brugt til sidst til at tørre neglene af med

Helene Randløv

Hej Tina
Det hedder Før- og Efterrens, og det er en blanding af Alcohol Denat., vand og Isopropyl Alcohol.
Kh. Helene

Mette

Hej, jeg tillader mig at blande mig lidt i denne tråd, da jeg er journalist på DR og meget gerne vil høre fra folk, der har haft allergiske reaktioner efter brug af GelLack fra Depend eller andre mærker. jeg kan kontaktes på tlf 51518426 eller mail metu@dr.dk
Håber at høre fra jer.
Mvh
Mette Lund

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *