Tirsdagstip: Gør noget ud af dig selv for din egen skyld

11.09.12
Sminkebord

Sminkebord

Mon ikke vi alle sammen har gjort noget ekstra ud af os selv for andres skyld? Motiverne er nærmest uendelige: første dag på nyt job, møde med vigtige mennesker, ny eller kommende kæreste, optræden her eller der, kun du ved, hvornår du gør dig umage.

Det er selvfølgelig rigtig fint, at der er en anledning, men hvornår har du sidst gjort noget ekstra ud af dig selv for din egen skyld?
Hvornår tog du sidst din yndlings kjole, læbestift, parfume, jeans, eller hvad der får dig til at føle dig speciel og lækker, på bare for DIN skyld? Det er desværre de færreste, der husker at gøre noget ekstra bare for deres egen skyld.
Det er som om, at det er helt i orden, hvis bare man gør det, når man vil gøre indtryk på nogen. Men hvornår har du sidst gjort indtryk på dig selv? Hvornår kiggede du sidst i spejlet og fandt alle de smukke og unikke detaljer ved netop dig? Hvornår klappede du sidst dig selv på skulderen, fordi du faktisk hver eneste dag står op og gør et rigtig godt stykke arbejde (uanset hvad du laver, roser du med garanti dig selv ALT for lidt).

Vi er så gode til at slå os selv i hovedet med alt det, vi ikke når, ikke kan finde ud af, det vi endnu ikke har lært eller det det vi ikke har fået sagt. Det er umådelig meget negativitet, vi dagligt skal lægge ryg til både fra omgivelserne men især fra os selv.

Hvis du behandler dig selv ordentligt og respektfuldt, signalerer du til alle på din vej, at det er præcis sådan, de også bør behandle dig. Er det svært? Ja, det er det! Men indtil du får det lært, kan du prædike mantraet ”Fake it, ’till you make it” for dig selv. Stå ved dig selv, gør dig selv stolt og gør noget særligt bare for din skyld.

Hvad gjorde du udelukkende for din egen skyld i dag?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Baysen

Når jeg hver evig eneste dag sætter mit hår, også om søndagen eller i det hele taget bare lige i øjeblikket, hvor jeg trisser rundt derhjemme og skriver speciale, så er det simpelthen, fordi det får mig til at føle mig bedre tilpas. Makeuppen er en anden sag – som regel er det for min egen skyld, men nogle gange er det også for at dække over noget eller imponere nogen. Dog er jeg ikke så ekstrem at jeg ikke kan gå ned og handle uden makeup, eller at jeg går med makeup, når jeg bare går herhjemme.
Men det er jo rigtigt, at vi skal gøre ting for vores egen skyld og ikke for andres – det er bare lige med at huske det 🙂

Pudderdåse Helene

Ja, Baysen! Det er nemlig så nemt at passe på alle de andre, jeg er selv ekspert i at huske alle omkring mig og forsømme mig selv! Jeg har ikke tal på de gange, hvor jeg har sat hår/lagt makeup i bilen, fordi jeg ikke selv nåede at blive færdig…Det går ud over alle parter, når man ikke værdsætter sig selv!
Kh. Helene

anja sand+bjerre

Av hvor har I fat I en pointe. Er I det hele taget ikke voldsomt god til at gøre noget godt for mig selv. Men vil starte med det samme med at tage mig et varmt bad:-)

Pudderdåse Helene

Tak Anja! Ja, du er den nærmeste til at forkæle dig, glem de andre en stund og husk dig selv <3
Kh. Helene

Vanessa

Rigtig skønt og inspirerende indlæg.
Jeg brændte et godt duftlys, slappede af. Jeg slukkede både for computer, og telefon. It felt so good! 🙂
Og så lagde jeg min nye neglelak fra Zoya på neglene, som tilfældigvis hedder farven Vanessa! 🙂

Pudderdåse Helene

Hvor er det bare dejligt at høre Vanessa!
Hvad farve har Vanessa så 😛
Kh. Helene

Vanessa

Den har sådan lidt en bær-rød farve, eller sådan ville jeg i hvert fald beskrive den! I mine øjne, er den faktisk den perfekte rød neglelak. 🙂

anna

Jo ældre jeg bliver jo mere opdager jeg at jeg gør noget ud af mig selv for mig. Og jo ældre jeg bliver jo mere sætter jeg pris på hvordan jeg ser ud. Det betyder så meget at man går lidt ekstra op i detaljen og jeg kan li’ at sætte pris på mig selv ved at gøre det 🙂
Men altid godt med en reminder. Tak.

Pudderdåse Helene

Hej Anna
Det samme oplever jeg, det er meget vigtigt for mig, at JEG er glad og føler mig godt tilpas i MIT selskab. På den måde er jeg nemlig meget mere sikker på at jeg kan inspirere andre og være godt selskab for dem også <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *