Essie Summer 2012 Collection: Bikini So Teeny

Dag eller nat? Brug den samme creme

Dagcremer og natcremer, det er indgroede begreber i de fleste af os. Men da jeg sad og overvejede, hvad jeg egentlig kunne skrive i dette indlæg, så bliver jeg ved til at vende tilbage til den samme korte forklaring: Der ER absolut intet belæg for at bruge en anden creme om morgenen end om aftenen. Der er ingen dokumentation for at huden har andre behov om natten, regenererer eller reparerer sig selv eller lignende ting, som vi så ofte hører. Der er selvfølgelig to undtagelser:

 1. Solfaktor – du skal have en form for solfaktor på om dagen, hvis du skal ud i solen
 2. Makeup – nogen har måske særlige ønsker til den creme, som de skal have under deres makeup i forhold til konsistens

Men derudover er resten almindelig marketing bullshit. Der er absolut ingen grund til at have en fugtighedscreme til om dagen og en til om natten. Jeg personligt skelner ikke til om der står noget med dag eller nat på. Jeg bruger pt. to produkter både dag og nat, som hedder noget med nat.

Bruger du særligt natcreme?

PS. Kan du kende billedet? Elsker den film!Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

31 kommentarer

 • Lis T

  Jeg har i årevis brugt den samme dagcreme døgnet rundt.

  Jeg bruger nogen gange natcreme om dagen ved vintertide i hård frost, da jeg bilder mig ind den beskytter huden bedre og holder på fugten bedre, men det er måske også bare en myte?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kommer jo an på, hvad de har puttet i cremen :) Men cremer, der hedder natcremer, er ofte feder ja. Så det kan du sagtens have ret i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger p.t. en særlig natcreme, men det er mest fordi der spf i min dagcreme, og det er jo ikke nødvendigt om natten. Har det bedst med solfaktor i dagcremen, har nemlig aldrig været solskoldet og forbrændt med brug af disse dagcremer. Dog kunne jeg sagtens finde på at bruge en dagcreme uden solfaktor om natten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er selvfølgelig også det eneste rigtige :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvad med halscreme… det er da endnu mere langt ude!!!
  Jeg har altid undret mig over, hvad der er i en halscreme som der absolut ikke må være i en creme til ansigtet eller omvendt???
  Det er nøjagtig den samme hud, bare lidt længere nede… hi hi det da til at grine af :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det er også en af mine favoritter :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • My Hansen

  Men er det så vitterligt nødvendigt med øjencreme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej My
   Nix! Øjencreme er oftest overflødig, jeg er tit lidt tørrere omkring øjnene og bruger derfor tit en anden creme i dette område, men ikke en decideret øjemcreme :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg bruger heller ikke natcreme, det har også altid virket lidt fjollet på mig. Jeg har dog en creme til om dagen og en til om natten, men det er mest fordi min natcreme pt. er den fra A-derma som I anbefalede for nylig og jeg kunne ikke vente med at prøve den, så nu er den min natcreme, mens min “gamle” creme er min dagcreme – den er også super til under solcremen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg bruger nemlig også den fra A-Derma – morgen og aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen to that!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg bruger ikke desideret en natcreme om aftenen, men bruger gerne en federe creme og evt. lidt olie under. Selv om jeg har tendens til lidt tør hud, så kan jeg ikke lide en tyk creme i hovedet om morgenen – det føles som om at huden ikke kan ånde. Så tykkere creme om aftenen, så jeg kan være sikker på at få den daglige mængde nødvendig fugt til huden. Har dog tit brugt den samme creme morgen og aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Der er altså lige den der med at Astma og allergiforbundet i DK er begyndt at registrere at flere og flere bliver allergiske over for solcreme (det er octocrylne der er tale om). Det er specielt børn, hvor forældrene har brugt solcreme som bodylotion at problemmet er opstået. Derfor er det næppe en god ide, at bruge dagcreme med solfaktor til natcreme også. Den Blå Krans mærke indeholder ikke octocrylne, så det kan man jo gå efter i sin solcreme – der er en oversigt på deres hjemmeside.

  Ellers er jeg enig i at man ikke behøver at bruge en bestemt creme til natten og at man sagtens kan bruge natcremen om dagen, hvis ens hud trænger til lidt mere fedt eller en fugtigthedscreme til natcreme, hvis det er det huden har behov for. Og jo jeg har altid blandet lystigt og aldrig rettet mig efter det der med at holde mig til en serie. Ej heller har jeg afholdt mig fra at bruge bodylotion i ansigtet, ansigtscreme på hænder eller fødder, hvis der er behov for det og andet sjovt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Man skal BESTEMT ikke bruge solfaktor om aftenen. Octocrylene eller ej, så er alle solfiltre potentielle allergener, så det er en rigtig dårlig ide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger den samme morgen og aften – nemlig den skønne franske creme Embryolisse. Min hud elsker den, uden tvivl.
  Det med dag og nat skelner jeg ikke mellem.
  God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den er også virkelig god – både dag og nat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Jeg bruger Super 3 Booster fra Beaute Pacifique om natten. Hvis jeg skal være ærlig, ved jeg ikke, om den virker, men jeg gav en formue for den, så den skal bruges op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men er der så nogen grund til at tage creme i ansigtet to gange om dagen? Hvis det er for at vaske dagens snavs og make-up af om aftenen, kan man vel nøjes med at gå i bad og bruge creme der? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg bruger forskellige cremer fordi jeg har meget tør hud. På den måde kan jeg bruge en meget intens fedtet creme om natten og en lidt lettere der trænger hurtigere ind om dagen. Det gør det meget lettere at ligge makeup, og der er ikke noget mere irriterende end at starte dagen med fedtet hud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Jeg bruger to forskellige, men udelukkende fordi der er solfaktor i min dagcreme, og det gider jeg ikke plaske i hovedet om aftenen. Men min “natcreme” er ikke en decideret natcreme :)
  Til gengæld vil jeg ikke undvære øjencreme! (I mit tilfælde: øjengel).
  Jeg plejer at bruge Ole Henriksens øjengel, der VIRKELIG gør en kæmpe forskel for mine morgenhævede øjne. Den er dog ret pebret, så jeg ahr for nylig købt Yes To Cucumber ‘s øjengel, og den er faktisk præcis lige så god! -Og til en brøkdel af prisen ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt – det er altid skønt, når man finder det billigere. Hvor køber du den henne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

   Matas er lige begyndt at føre serien, der er ovenikøbet intro-tilbud i øjeblikket :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin V. Sørensen

  Hej!
  Jeg bruger Super Booster 3 fra Beauté Pacifique om natten, og det er en skøn creme men den er ikke god at bruge om dagen under makeup, synes jeg.
  Måske er det bare fordi jeg er over 40, men jeg føler ikke min hud er glad og tilfreds med en almindelig dagcreme til om natten, pt bruger jeg A-Derma, den med det lange undernavn :-) og den er simpelthen ikke fed nok til om natten. Har prøvet, men min hud var tør og træls næste morgen!

  Mht øjencreme, måske fejlinformeret – men: Har da altid fået at vide at øjencreme er lavet specielt til det sarte øjenområde!! Den er f.eks. ikke god nok til hele ansigtet, men det kan da sagtens være at producenterne gerne vil tjene lidt ekstra :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary

  Jeg bruger kun dag- og nat creme fordi min dagcreme indeholder niacinamid og min natcreme gør ikke. Men jeg har brug for en federe (nat)creme, da jeg bruger basiron om aftenen mod acne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Essie Summer 2012 Collection: Bikini So Teeny