Dag eller nat? Brug den samme creme

30.07.12
Day & Night Pixar

Dagcremer og natcremer, det er indgroede begreber i de fleste af os. Men da jeg sad og overvejede, hvad jeg egentlig kunne skrive i dette indlæg, så bliver jeg ved til at vende tilbage til den samme korte forklaring: Der ER absolut intet belæg for at bruge en anden creme om morgenen end om aftenen. Der er ingen dokumentation for at huden har andre behov om natten, regenererer eller reparerer sig selv eller lignende ting, som vi så ofte hører. Der er selvfølgelig to undtagelser:

  1. Solfaktor – du skal have en form for solfaktor på om dagen, hvis du skal ud i solen
  2. Makeup – nogen har måske særlige ønsker til den creme, som de skal have under deres makeup i forhold til konsistens

Men derudover er resten almindelig marketing bullshit. Der er absolut ingen grund til at have en fugtighedscreme til om dagen og en til om natten. Jeg personligt skelner ikke til om der står noget med dag eller nat på. Jeg bruger pt. to produkter både dag og nat, som hedder noget med nat.

Bruger du særligt natcreme?

PS. Kan du kende billedet? Elsker den film!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
31 kommentarer
Lis T

Jeg har i årevis brugt den samme dagcreme døgnet rundt.
Jeg bruger nogen gange natcreme om dagen ved vintertide i hård frost, da jeg bilder mig ind den beskytter huden bedre og holder på fugten bedre, men det er måske også bare en myte?

Pudderdåse Katja

Det kommer jo an på, hvad de har puttet i cremen 🙂 Men cremer, der hedder natcremer, er ofte feder ja. Så det kan du sagtens have ret i.

Baysen

Jeg bruger p.t. en særlig natcreme, men det er mest fordi der spf i min dagcreme, og det er jo ikke nødvendigt om natten. Har det bedst med solfaktor i dagcremen, har nemlig aldrig været solskoldet og forbrændt med brug af disse dagcremer. Dog kunne jeg sagtens finde på at bruge en dagcreme uden solfaktor om natten.

Pudderdåse Katja

Det er selvfølgelig også det eneste rigtige 🙂

Julie

Hvad med halscreme… det er da endnu mere langt ude!!!
Jeg har altid undret mig over, hvad der er i en halscreme som der absolut ikke må være i en creme til ansigtet eller omvendt???
Det er nøjagtig den samme hud, bare lidt længere nede… hi hi det da til at grine af 😀

Pudderdåse Katja

Ja det er også en af mine favoritter 😀

My Hansen

Men er det så vitterligt nødvendigt med øjencreme?

Pudderdåse Helene

Hej My
Nix! Øjencreme er oftest overflødig, jeg er tit lidt tørrere omkring øjnene og bruger derfor tit en anden creme i dette område, men ikke en decideret øjemcreme 🙂
Kh. Helene

Kirsten

Jeg bruger heller ikke natcreme, det har også altid virket lidt fjollet på mig. Jeg har dog en creme til om dagen og en til om natten, men det er mest fordi min natcreme pt. er den fra A-derma som I anbefalede for nylig og jeg kunne ikke vente med at prøve den, så nu er den min natcreme, mens min “gamle” creme er min dagcreme – den er også super til under solcremen.

Pudderdåse Katja

Jeg bruger nemlig også den fra A-Derma – morgen og aften

Bookworm

Amen to that!

Pudderdåse Katja

😀

Annette

Jeg bruger ikke desideret en natcreme om aftenen, men bruger gerne en federe creme og evt. lidt olie under. Selv om jeg har tendens til lidt tør hud, så kan jeg ikke lide en tyk creme i hovedet om morgenen – det føles som om at huden ikke kan ånde. Så tykkere creme om aftenen, så jeg kan være sikker på at få den daglige mængde nødvendig fugt til huden. Har dog tit brugt den samme creme morgen og aften.

Pudderdåse Katja

Det kan jeg godt forstå 🙂

Bodil

Der er altså lige den der med at Astma og allergiforbundet i DK er begyndt at registrere at flere og flere bliver allergiske over for solcreme (det er octocrylne der er tale om). Det er specielt børn, hvor forældrene har brugt solcreme som bodylotion at problemmet er opstået. Derfor er det næppe en god ide, at bruge dagcreme med solfaktor til natcreme også. Den Blå Krans mærke indeholder ikke octocrylne, så det kan man jo gå efter i sin solcreme – der er en oversigt på deres hjemmeside.
Ellers er jeg enig i at man ikke behøver at bruge en bestemt creme til natten og at man sagtens kan bruge natcremen om dagen, hvis ens hud trænger til lidt mere fedt eller en fugtigthedscreme til natcreme, hvis det er det huden har behov for. Og jo jeg har altid blandet lystigt og aldrig rettet mig efter det der med at holde mig til en serie. Ej heller har jeg afholdt mig fra at bruge bodylotion i ansigtet, ansigtscreme på hænder eller fødder, hvis der er behov for det og andet sjovt.

Pudderdåse Katja

Man skal BESTEMT ikke bruge solfaktor om aftenen. Octocrylene eller ej, så er alle solfiltre potentielle allergener, så det er en rigtig dårlig ide.

Kristine

Jeg bruger den samme morgen og aften – nemlig den skønne franske creme Embryolisse. Min hud elsker den, uden tvivl.
Det med dag og nat skelner jeg ikke mellem.
God dag!

Pudderdåse Katja

Den er også virkelig god – både dag og nat

Bente

Jeg bruger Super 3 Booster fra Beaute Pacifique om natten. Hvis jeg skal være ærlig, ved jeg ikke, om den virker, men jeg gav en formue for den, så den skal bruges op.

Pudderdåse Katja

Man kan jo blive helt stædig 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *