La Roche Posay Toleraine Teint Concealer Pen

Green People Oy! Organic Deodorant

Grønt og økologisk er ikke nødvendigvis bedre, mere skånsomt eller mildere, har I ofte hørt mig prædike. Green Peoples økologiske Oy! deodorant er et klasseeksempel på dette. Lad mig gennemgå ingredienslisten med jer.

Vi starter med påstandene: Ultra-mild deodorant uden aluminium chlorhydrat og alkohol…..Uden alkohol/ethanol og andre potentielt lokalirriterende ingredienser…..Mild duft af kamille og sandeltræ.

Lad mig sige det pænt: Det er en sandhed med modifikationer.

Potato potatoe
Green Peoples – og andre “grønne” producenters claim to fame er, at de undgår alluminium chlorhydrat. Som – i deres markedsføring – er en grim og farlig ingrediens. I stedet bruger de ammonium alum.

Ammonium alum fremstiller man ved bla. at bruge – tadaah alluminium chlorhydrat (i form af alluminium hydroxid). Der er ikke noget galt med hverken alluminium chlorhydrat eller ammonium alum. Men at fremhæve den ene som bedre eller sundere end den anden er noget vås.

Lokalirriterende? Det tror jeg nok
“Uden andre potentielle lokalirriterende ingredienser”… Jeg remser op: Rosmarin (kan give allergiske reaktioner), citronolie (kan irritere og give overfølsomhed), Lavendel (indeholder cirka 50 % linalool som er på EUs liste over de 26 særligt allergene stoffer, der er deklarationspligtige og kan give allergiske reaktioner og lokalirritation). Og så selvfølgelig: Linalool, limonene og geraniol, som alle har de tvivlsomme ære, at optræde på EU listen.

Med al den parfume i er jeg overrasket over, at det alligevel er lykkedes dem at lave et produkt med så skarp en lugt som dette. Det er ikke et blid citrusduft, den har en skarp duft, som jeg ikke bryder mig om. Men på den anden side heller ikke er overrasket over med mængden af æterisk olie, der er i.

At kalde dette produkt mildt og uden lokalirriterende ingredienser er en joke, og at det samtidig er markedsført specielt til børn og unge gør det bare endnu værre.

(Undskyld sarkasmen, men jeg bliver så træt i hovedet…)

Her kan du købe det
Hvis du alligevel skulle have lyst til at købe Green People Oy! Deodorant, koster den 106 kroner og kan købes i helsekostbutikker landet over.

33 kommentarer

 • Christina

  Hej. Dejligt at få et kritisk syn på tingene. Jeg tænker lidt på om det samme er tilfældet med Nuxe’s “naturlige” serie bio beaute, der også skulle være baseret på økologiske ingredienser? Vil I anmelde den? :) Evt bare deo, håndcreme og læbepomade

  Mvh Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg skal se på, men kan ikke love noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg er vild med din sarkastiske tone! (Jeg ved godt at det ikke nødvendigvis er det du siger men) jeg er så træt at høre folk gå rundt og sige at økologi og parabenefri er SÅ og SÅ meget bedre end alt andet! Få hovedet ud af røven og hold op med at tro på ALT hvad nyhederne/pressen smider i hovedet af dig og tænk selv og søg efter informationerne (så som her) selv.

  DEJLIGT INDSLAG! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det godt, at der kommer en kritisk vinkel på det – Vi andre kommer jo nemt til at tage producentens ord for gode varer. Kunne I eventuelt på et tidspunkt lave et indlæg med skønhedsrutiner (eller er det lavet?) med så lidt skrammel i som muligt? Særligt fugtighedscreme og foundation er jeg på jagt efter og hvordan man plejer sin hud, når den er meget følsom.

  /Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Åh jamen Lise, det er jo det, hele bloggen handler om :-D Det er næsten umuligt at sige noget generelt for alle om…. Jeg vil lige tænke over det

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skal have det så enkelt som muligt Katja ;O) Men okay fair pointe at vi er forskellige – Jeg er bare så træt af alle de produkter jeg efterhånden har købt og ikke kan bruge efter et par uger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg skriver lige til dig andetsteds. Så skal jeg prøve at finde noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Lise!
   Når du skriver skrammel…hvad er det så præcis, vi taler om. Katja og jeg er uenige med de fleste om, hvad skrammel er :P

   Jeg har selv virkelig sart hud og min favorit serie pt. er Qua Organic:

   http://pudderdaaserne.dk/2011/11/09/qua-organic/

   Du skal gå efter en cremefoundation, løs mineral foundation er for hård ved huden pga. påføringsmetoden.
   Mvh. Helene
   Og tak for sidst Lise, det var så hyggeligt at møde dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Også tak for sidst til dig Helene – det var sjovt :-) Jeg famler lidt i blinde, men kan bare se at min hud ikke er så samarbejdsvillig.

   Men fint fif med foundation, er det fordi huden bliver udtørret når mineralfoundation børstes på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger ikke denne deo, men syntes det du skriver om ammonium alum virker en smule misvisende. Ammonium alum er ifølge wikipedia nontoxic og ganske ufarligt. Industrien af både ‘naturlige’ og ‘ikke naturlige’ produkter bruger ofte div. kemikalier af den ene og den anden art i produktionsprocessen, men disse bliver filtreret væk inden ingrediensen bliver sendt videre i processen. Men nu er jeg alligevel blevet så nysgerrig over at vide lidt mere om det at jeg kaster mig ud i at undersøge det nærmere. Tak for inspirationen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Lisa

   Jamen så har du misforstået mig. Jeg er helt enig i at det ugiftigt og ufarligt. Fuldstændig!

   Det er aluminium chlorid bare også :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så sandt som det er sagt Katja!
   :)
   Men nu blev jeg alligevel nysgerrig over at vide lidt mere om de aktive ingredienser i deo – så, tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av av, siger jeg bare! Det er da ikke noget man skal putte på lige efter man har barberet sig!

  PS. Hvad er for resten jeres mening om Rudolphs produkter? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg elsker denne slags indlæg! Jeg var et let offer for de “grønne” marketings-kneb førend jeg blev læser på denne blog, I har virkelig åbnet mine øjne! Tusind tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for informationen – jeg kunne nemt ryge i – vil ærligt indrømme, at jeg ikke rigtig læser deklarationer, selvom jeg burde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er også stort set umuligt at gennemskue, så kan godt forstå jer :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja tak! Jeg er nået til det punkt hvor jeg har opgivet lidt, kan jeg mærke, men så er det godt vi har nogen som jer til at gøre alting mere forståeligt :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det godt vi har Jer:) Super indlæg….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Maiken :-) Har du hørt fra Helene? Hvis ikke, så er det lige på trapperne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hep for pokker!

  Dejligt at der findes sådan et par fantastiske pudderdåser derude, som forholder sig kritisk til tingene.

  Som kemiker (mest af titel på papiret) så har jeg utrolig mange gange undret mig over prisning af økologi og grønne glorier i skønhedsprodukter.
  For med min baggrund har jeg tænkt: “Jamen for pokker, man kommer ikke uden om at tingene har været forbi et laboratorium! – og parfume er parfume uanset om det er økologisk eller ej!”

  – jeg er nemlig en af dem, der til tider ikke er alt for gode venner med visse typer af parfume.

  Så det er en fryd for mig, med min baggrund at læse indlæg skrevet med en yderst kritisk pen, lige gyldigt hvilket produkt der bliver hevet fat i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Yeah, vores egne små “skønhedspoliti-dåser”!!! Hvor er det godt med sådanne indlæg. Flere af dem, tak :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Super fedt indlæg. Og forøvrigt super fed blog;).
  Ville høre om du/i evt. kunne teste nogen af Murads produkter? Evt. nogen af dem til kombineret hud? Jeg har nemlig lige fundet et super fedt tilbud på woman.dk, hvor der medfølger 4 stk. Murad hudplejeprodukter (som meget heldigt passer perfekt til min hudtype). Jeg har nemlig hørt godt om deres produkter på nettet;)… Men i hvert fald tak for den nice blog:).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har aldrig brugt dem selv, og da jeg ikke har nogle af dem liggende, tror jeg desværre ikke jeg lige kommer til det foreløbig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Hej Pudderdåser,
  Tak for en god blog, jeg er helt enig i at det er vigtigt at forholde sig kritisk til både øko, ikke øko og såkaldt rene produkter. Jeg blev dog noget chokeret, da jeg læste at I mener at produkter med aluminium uanset det er den ene eller anden slags er ufarlige. Det er temmelig kræftfremkaldende, skaber metastaser, Alzheimer og andre væmmelige sager så er jeg absolut ikke enig, se evt. dokumentarfilmen Aluminium-alderen vist på DR idag. God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har personligt købt deodoranten og nogle andre af deres produkter her: http://www.naturoghelse.dk/shop/green-people-348c1.html

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

La Roche Posay Toleraine Teint Concealer Pen