Qua Organic

09.11.11
Hele Qua Organic serien i æsker

Luksus, effektivitet, økologi og videnskab er bare nogle af de ting, som er blevet forenet hos det danske mærke Qua Organic. Det er en virkelig gennemtænkt og utrolig lækker serie.
Det er flere måneder siden, at jeg begyndte at teste nogle af ansigtsprodukterne og de blev meget hurtigt en fast del af min daglige rutine. Det er den serie, jeg vælger, når min hud skal beroliges og stresse af oven på de mange tests af alle mulige andre produkter og mærker, som den står model til dagligt.
Qua Organic skriver selv at mærkninger, standarder og diverse opnåede certificeringer ikke er garanti for et godt produkt. Når Qua alligevel bærer det franske Ecocert certifikat, er det for at gøre det lettere for dig at genkende de produkter, som er produceret i overensstemmelse med Ecocerts gældende standarder for økologi, naturlighed og miljørigtighed.

Produkterne
Det er alle de små fine detaljer, som gør, at det er en helhedsoplevelse at bruge Qua Organic. Designet af emballagen er klassisk og stilren, hvorfor alle produkter er kategoriseret efter farver og symboler.
Nederst på alle Quas produkter finder du en streg og oven over denne en, to eller tre dråber begge dele med forskellige farver, som viser hvor produktet skal bruges og hvad det skal bruges til. Det gør det meget lettere at holde styr på de enkelte produkter. I mit tilfælde har min hjerne dog besluttet, at ting man skal vaske med er blå, derfor tog jeg fejl af flaskerne, hver eneste gang jeg brugte dem. Jeg har selvfølgelig lært det nu, men den fjollede bagatel har kostet en ekstra Balancing Facial Toner i lærepenge.

En grøn streg med en dråbe viser, at det er et renseprodukt.
En blå streg og to dråber viser, at produktet er til eksfoliering eller toning.
En lilla streg med tre dråber betyder, at produktet behandler og fugter huden.
Pastelfarverne er til kroppen og de klare farver er til ansigtet.

Hvert eneste produkt har sit eget lille citat med den følelse eller tilstand, du kan opnå ved hjælp af det pågældende produkt. De små citater er hyggelige og hjælper mig til at mærke efter og fordybe mig i ritualet. De minder mig om at nyde øjeblikket gennem denne fordybelse. I mit eget fortravlede liv er det en gave, at blive mindet om flere gange dagligt.

Purifying Facial Cleanser
Det er ikke altid let at finde et godt renseprodukt. Konsistensen skal passe og det skal rense ordentligt uden, at huden bliver tør og stram. Egentlig burde det ikke være svært at finde, men det må jeg efter mange år erkende, at det er. Jeg foretrækker et renseprodukt, som man skummer op med vand. Og ja, jeg ved godt, at det ikke er det bedste slet ikke til en tør og sart hud som min, men jeg føler mig slet ikke ren i ansigtet uden vand.
Sædvanligvis er min hud meget rød efter afrensning og det skal helst gå lidt hurtigt med at få creme på. Derfor var det med vantro, at jeg kiggede mig selv i spejlet efter første test af produktet. For første gang i omkring femten år oplevede jeg, hvordan huden åbenbart også kan føles. Intet ubehag eller stram hud og bedst af alt overhovedet ingen rødme.
Purifying Facial Cleanser renser huden effektivt, selv foundation og anden ansigtsmakeup fjerner den uden problemer. Den indeholder kun milde og skånsomme vaskeingredienser, mens aloe vera, glycerin og forskellige planteekstrakter sørger for fugt og pleje. Du skal være opmærksom på, at den indeholder parfumestoffer.

Balancing Facial Toner
Skintonic var det første hudpleje produkt, jeg selv investerede i. Min mor har altid brugt skintonic om morgenen og som afrensning om aftenen. Min teenagehud var ikke voldsomt problematisk, men som alle andre unge fokuserede jeg virkelig meget på den. Derfor brugte jeg naturligvis den kraftigste skintonic, jeg kunne finde. Den vigtigste ingrediens var alkohol (gys!), som jeg specifikt gik efter.
Skintonic og toner har jeg altid opfattet som en helt naturlig del af min hudpleje, men for cirka fem år siden, holdt jeg helt op med at bruge toner. Det startede med, at jeg løb tør for min foretrukne skintonic og pludselig havde min hud det meget bedre. Det er først efter jeg er blevet pudderdåse, at skintonic er kommet ind i mit liv igen.
Hovedingrediensen i Balancing Facial Toner er aloe vera juice, dernæst er det vand og glycerin og på fjerde pladsen er alkohol. Alkohol bruges til at få produktet til at tørre ind i huden og med alt det aloe vera, vand og glycerin udgør det næppe en stor trussel mod hudens fugtbalance. Det føles heller ikke ubehageligt på nogen måde. Som resten af serien indeholder Balancing Facial Toner blandt andet timian og en smule parfume.

Omega 3+6 Synergy Face Serum
Et utrolig drøjt produkt faktisk så drøjt at det tog mig noget tid at lære at holde af det. Lyder det mærkeligt? Det er pumpen på flasken, som er alt for gavmild. Når det er sagt, er det et meget behageligt serum, det føles kølende og opstrammende og huden får en frisk glød. Serummet er fyldt med gode sager: gode olier, aloe vera, antioxidanter, glycerin, urter og squalane. Man kan næsten høre huden sige: ”aahhh!!!”, når den møder Omega 3+6 Synergy Face Serum.

Extra Rich Premium Face Cream
Denne creme er intet mindre end fantastisk. Den er på min top fem over must haves til huden. Denne serie er afprøvet hen over sommeren og derfor mente jeg, at Omega 3+6 Synergy Face Serum ville være rigeligt. Min hud var slet ikke enig og derfor prøvede jeg også Extra Rich Premium Face Cream. Den har en anden konsistens, end jeg er vant til, den føles fed og god, men trænger lynhurtigt ind og føles næsten som en primer. Jeg kunne fortsætte i det uendelige med lovprisende ord om denne creme, for jeg synes den er helt utrolig lækker, drøj og behagelig at smøre i ansigtet.
Igen er aloe vera en fremtrædende ingrediens, mens gode olier og fedtstoffer, glycerin, squalane, E-vitamin og hyaluronsyre sørger for endnu mere fugt og pleje.

Qua Organic ansigts- og kropspleje produkter koster mellem 195-495 kroner og kan købes hos EGO:ECO i butikken på Strandvejen 169B, 2900 Hellerup, tlf.: 39 30 03 43 eller i deres lækre webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Conni Nørskov

Åh, hvor jeg bare elsker, når farver og symboler gør tingene nemme at gå til! Og så fik jeg i øvrigt svar på noget, jeg flere gange har funderet over, nemlig om ikke huden bliver stresset af den evindelige test af produkter. Rart at vide, at der også er en løsning på problematikken. 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Conni
Du kan tro huden bliver stresset! Min sarte hud flipper helt ud engang i mellem, men jeg passer altid på og tester oftest i albueleddet første gang, netop for at undgå de helt vilde reaktioner.
Jamen jeg er helt enig, seriens emballage er så fiiiin, cirkelmønstret er også dråber i samme farve som striben forneden.
Mvh. Helene

Annette

Tak for din anmeldelse af produkterne! 🙂 Hvor er duften? Er det en kraftig duft eller mere mild? 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Anette!
Det er en meget mild duft, lidt speciel sød og i følge min søn “slikagtig”.
Mvh. Helene

Annette

Okay, tak 🙂 Er jo lidt for og imod de der æteriske olier, især nu hvor jeg er gravid. Men kan heller ikke rigtig holde min Neutral bodylotion ud mere, så kunne det være rart med en bodylotion med mild duft 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Anette!
Bodylotionen har jeg ikke prøvet, men Qua’s Body Balm er virkelig genial:
https://pudderdaaserne.dk/2011/10/02/manedens-favoritter-september/
Den er helt uden parfume (også selvom der måske står noget andet på siden 🙂 )
Mvh. Helene

Annette

Tak for tippet Helene! Kan dog se at det er sådan en man lige skal spare op til, hehe 😉

Pudderdåse Helene

Det var så lidt! Jeg er desværre ikke den bedste at spørge, når det kommer til bodylotion, da jeg så godt som aldrig bruger creme til kroppen 😀
Mvh. Helene

Sandra

Hej Helene.
Jeg skrev til dig i slutningen af juli, fordi jeg var på jagt efter en concealer og en farvet dagcreme.
Min jagt er gået ganske godt, og jeg skriver med en lille update. Jeg bevægede mig mod min lokale Matas kort efter jeg havde skrevet med dig, og mødte den eneste rigtige servicemindede person, jeg nogensinde har mødt i Matas. Vi fandt en concealer fra maybeline, som ikke vælter mit budget, og som holder rigtig fint, og blender helt ind i huden! (yes!)
Hvad angår den farvede dagcreme har jeg kigget en del og har forelsket mig i Estee Lauder Daywear. Kombinationen af den og A-Derma Exomega cremen gør at mine kinder blev HELT bløde og meget dejlige. Tror du det kan skyldes at der er agurk i dagcremen? Hvis det skyldes det, tror du så der kan findes et billeger alternativ, for hun er ærlig talt en lidt dyr dame.
Hvad angår A-Derma Exomega er den for fed til resten af min hud, så hvilken dagcreme vil du anbefale til t-zonen?
Jeg har også efterhånden skiftet mit renseritual ud, og bruger nu Neutrals face wash, og som skintonic bruger jeg aloe vera first, som er et sandt mirakel for mine bumser.
Mvh Sandra

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *