Green People Oy! Organic Deodorant

15.11.11

Grønt og økologisk er ikke nødvendigvis bedre, mere skånsomt eller mildere, har I ofte hørt mig prædike. Green Peoples økologiske Oy! deodorant er et klasseeksempel på dette. Lad mig gennemgå ingredienslisten med jer.

Vi starter med påstandene: Ultra-mild deodorant uden aluminium chlorhydrat og alkohol…..Uden alkohol/ethanol og andre potentielt lokalirriterende ingredienser…..Mild duft af kamille og sandeltræ.

Lad mig sige det pænt: Det er en sandhed med modifikationer.

Potato potatoe
Green Peoples – og andre “grønne” producenters claim to fame er, at de undgår alluminium chlorhydrat. Som – i deres markedsføring – er en grim og farlig ingrediens. I stedet bruger de ammonium alum.

Ammonium alum fremstiller man ved bla. at bruge – tadaah alluminium chlorhydrat (i form af alluminium hydroxid). Der er ikke noget galt med hverken alluminium chlorhydrat eller ammonium alum. Men at fremhæve den ene som bedre eller sundere end den anden er noget vås.

Lokalirriterende? Det tror jeg nok
“Uden andre potentielle lokalirriterende ingredienser”… Jeg remser op: Rosmarin (kan give allergiske reaktioner), citronolie (kan irritere og give overfølsomhed), Lavendel (indeholder cirka 50 % linalool som er på EUs liste over de 26 særligt allergene stoffer, der er deklarationspligtige og kan give allergiske reaktioner og lokalirritation). Og så selvfølgelig: Linalool, limonene og geraniol, som alle har de tvivlsomme ære, at optræde på EU listen.

Med al den parfume i er jeg overrasket over, at det alligevel er lykkedes dem at lave et produkt med så skarp en lugt som dette. Det er ikke et blid citrusduft, den har en skarp duft, som jeg ikke bryder mig om. Men på den anden side heller ikke er overrasket over med mængden af æterisk olie, der er i.

At kalde dette produkt mildt og uden lokalirriterende ingredienser er en joke, og at det samtidig er markedsført specielt til børn og unge gør det bare endnu værre.

(Undskyld sarkasmen, men jeg bliver så træt i hovedet…)

Her kan du købe det
Hvis du alligevel skulle have lyst til at købe Green People Oy! Deodorant, koster den 106 kroner og kan købes i helsekostbutikker landet over.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Christina

Hej. Dejligt at få et kritisk syn på tingene. Jeg tænker lidt på om det samme er tilfældet med Nuxe’s “naturlige” serie bio beaute, der også skulle være baseret på økologiske ingredienser? Vil I anmelde den? 🙂 Evt bare deo, håndcreme og læbepomade
Mvh Christina

Pudderdåse Katja

Jeg skal se på, men kan ikke love noget.

Fotos

Åh jeg er vild med din sarkastiske tone! (Jeg ved godt at det ikke nødvendigvis er det du siger men) jeg er så træt at høre folk gå rundt og sige at økologi og parabenefri er SÅ og SÅ meget bedre end alt andet! Få hovedet ud af røven og hold op med at tro på ALT hvad nyhederne/pressen smider i hovedet af dig og tænk selv og søg efter informationerne (så som her) selv.
DEJLIGT INDSLAG! 😀

Pudderdåse Katja

Ååh tak 😀

Lise

Hvor er det godt, at der kommer en kritisk vinkel på det – Vi andre kommer jo nemt til at tage producentens ord for gode varer. Kunne I eventuelt på et tidspunkt lave et indlæg med skønhedsrutiner (eller er det lavet?) med så lidt skrammel i som muligt? Særligt fugtighedscreme og foundation er jeg på jagt efter og hvordan man plejer sin hud, når den er meget følsom.
/Lise

Pudderdåse Katja

Åh jamen Lise, det er jo det, hele bloggen handler om 😀 Det er næsten umuligt at sige noget generelt for alle om…. Jeg vil lige tænke over det

Lise

Jeg skal have det så enkelt som muligt Katja ;O) Men okay fair pointe at vi er forskellige – Jeg er bare så træt af alle de produkter jeg efterhånden har købt og ikke kan bruge efter et par uger.

Pudderdåse Katja

Jeg skriver lige til dig andetsteds. Så skal jeg prøve at finde noget.

Pudderdåse Helene

Hej Lise!
Når du skriver skrammel…hvad er det så præcis, vi taler om. Katja og jeg er uenige med de fleste om, hvad skrammel er 😛
Jeg har selv virkelig sart hud og min favorit serie pt. er Qua Organic:
https://pudderdaaserne.dk/2011/11/09/qua-organic/
Du skal gå efter en cremefoundation, løs mineral foundation er for hård ved huden pga. påføringsmetoden.
Mvh. Helene
Og tak for sidst Lise, det var så hyggeligt at møde dig <3

Lise

Også tak for sidst til dig Helene – det var sjovt 🙂 Jeg famler lidt i blinde, men kan bare se at min hud ikke er så samarbejdsvillig.
Men fint fif med foundation, er det fordi huden bliver udtørret når mineralfoundation børstes på?

LisaLise

Jeg bruger ikke denne deo, men syntes det du skriver om ammonium alum virker en smule misvisende. Ammonium alum er ifølge wikipedia nontoxic og ganske ufarligt. Industrien af både ‘naturlige’ og ‘ikke naturlige’ produkter bruger ofte div. kemikalier af den ene og den anden art i produktionsprocessen, men disse bliver filtreret væk inden ingrediensen bliver sendt videre i processen. Men nu er jeg alligevel blevet så nysgerrig over at vide lidt mere om det at jeg kaster mig ud i at undersøge det nærmere. Tak for inspirationen!

Pudderdåse Katja

Hej Lisa
Jamen så har du misforstået mig. Jeg er helt enig i at det ugiftigt og ufarligt. Fuldstændig!
Det er aluminium chlorid bare også 🙂
Kh. Katja

LisaLise

Så sandt som det er sagt Katja!
🙂
Men nu blev jeg alligevel nysgerrig over at vide lidt mere om de aktive ingredienser i deo – så, tak for det!

Annette

Av av, siger jeg bare! Det er da ikke noget man skal putte på lige efter man har barberet sig!
PS. Hvad er for resten jeres mening om Rudolphs produkter? 🙂

Pudderdåse Katja

Præcis: Av!
Det har vi skrevet lidt om her: https://pudderdaaserne.dk/2011/05/18/anmeldelse-rudolph-care-acai-body-oil/
Jeg har en anmeldelse på vej af resten af serien 🙂
Kh. Katja

Annette

Også af bodylotionen? Jeg har prøvet deres produkter til ansigtet. Glæder mig til at høre hvad din mening er om dem 🙂

Pudderdåse Katja

Det tror jeg nok…. Jeg kan ikke lige huske, hvad jeg har liggende. Men du skal nok få lov at høre mere snart 🙂

Kathrine

Jeg elsker denne slags indlæg! Jeg var et let offer for de “grønne” marketings-kneb førend jeg blev læser på denne blog, I har virkelig åbnet mine øjne! Tusind tak:)

Pudderdåse Katja

Tak Kathrine 🙂

Anja

Tak for informationen – jeg kunne nemt ryge i – vil ærligt indrømme, at jeg ikke rigtig læser deklarationer, selvom jeg burde.

Pudderdåse Katja

Det er også stort set umuligt at gennemskue, så kan godt forstå jer 🙂

Anja

Ja tak! Jeg er nået til det punkt hvor jeg har opgivet lidt, kan jeg mærke, men så er det godt vi har nogen som jer til at gøre alting mere forståeligt 😀

Maiken

Hvor er det godt vi har Jer:) Super indlæg….

Pudderdåse Katja

Tak Maiken 🙂 Har du hørt fra Helene? Hvis ikke, så er det lige på trapperne.

Sacha

Hep for pokker!
Dejligt at der findes sådan et par fantastiske pudderdåser derude, som forholder sig kritisk til tingene.
Som kemiker (mest af titel på papiret) så har jeg utrolig mange gange undret mig over prisning af økologi og grønne glorier i skønhedsprodukter.
For med min baggrund har jeg tænkt: “Jamen for pokker, man kommer ikke uden om at tingene har været forbi et laboratorium! – og parfume er parfume uanset om det er økologisk eller ej!”
– jeg er nemlig en af dem, der til tider ikke er alt for gode venner med visse typer af parfume.
Så det er en fryd for mig, med min baggrund at læse indlæg skrevet med en yderst kritisk pen, lige gyldigt hvilket produkt der bliver hevet fat i.

Christina

Yeah, vores egne små “skønhedspoliti-dåser”!!! Hvor er det godt med sådanne indlæg. Flere af dem, tak :).

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *