Guide: Det skal du bruge penge på og spare på

14.07.11
Sisley Botanical Cleansing Milk with White Lily
Sisley Botanical Cleansing Milk with White Lily
Rensemælk fra Sisley til 768 kroner. Er det penge værd?

Jeg prøvede noget nyt i dag, nemlig at lave en Facebook-afstemning på vores Facebook-side, hvor jeg lod jer bestemme, hvad I helst ville læse. Svaret var ret overvældende og entydigt, og jeg synes, det var en sjov måde at gøre det på. Det vil jeg klart gøre igen.

I vil gerne høre mere om, hvilke produkter man skal bruge penge på, og hvilke man skal spare på, og selvom der selvfølgelig er gode og dårlige køb inden for alle kategorier, så kan man godt sige noget generelt om, hvilke produkter det kan betale sig at spare på, og hvilke det kan betale sig at bruge penge på.

Er dyrere så automatisk bede? Nej selvfølgelig er det ikke det. Når jeg siger at bruge penge, så mener jeg selvfølgelig ikke, at du skal tage det første, det dyreste produkt. Der er mange virkelig dyre og virkelig usle produkter. Hav også i din bevidsthed, at hvert mærke jo sjældent har sin egen fabrik. Mange mærker laves på de samme fabrikker rundt om i verden og får en forskellig etiket og pris på. Især indenfor de samme koncerner. Så mange steder i verden er der helle ikke, der laver eyelinere eller makeuppensler.

Det skal du spare på
Ansigtrens, makeupfjerner og bodyshampoo – Generelt kan du med sindsro spare på alt, hvad du vasker af huden igen. Det der for alvor har betydning for vores hud, er det vi efterlader på huden. Plejende ingredienser, anti-age ingredienser og ikke mindst akne-ingredienser i for eksempel en ansigtsrens bliver skyllet direkte ned i afløbet. En ansigtsrens kan vaske skidt og makeup af din hud. Ikke andet. Det samme gælder en bodyshampoo og en makeupfjerner. Derfor som hovedregel: Brug penge på de produkter, der bliver sidende på din hud, mens dem du vasker af huden med det samme kan du spare på. Den billige er som regel lige så god (eller dårlig) som den dyre.

Mascara – Mine yndlingsmascara har altid været at finde i de billige rækker. Mærker som L’Oreal og Maybelline laver efter min mening de bedste mascara, der er bedre end de dyre på markedet. Det er også en god idé at købe en billig mascara, taget i betragtning at du skal skifte den ud hver 3. måned for at undgå, at den tørrer ud og bliver en bakteriebombe. Det er du næppe tilbøjelig til at gøre, hvis den har kostet mange 100 kroner.

Prøv mærker som: Maybelline og L’Oreal

Eyeliner og lipliner – Eyelinere og liplinere på blyant er nogle af de mest ensformige produkter. De ligner hinanden virkelig meget, og der er ikke kvalitetsforskel på de dyre og de billige. Gosh for eksempel laver nogle af de bedste til 69,95 stykket.

Prøv mærker som: Gosh

Neglelak – Der er meget få måder at lave en neglelak på. De ligner hinanden til hudløshed, og forskellene er ofte større indenfor de enkelte mærker end mærkerne imellem. Chanel for eksempel laver nogle fantastiske farver, men det ER kun farverne der er federe. Selve neglelakken er den samme som alle andre mærker. Og Chanel laver både gode lakker og dårlige lakker. Faktisk er der mange, der mener, de er dårlige. Så køb de dyre lakker, hvis du bliver vild med farven, men i forhold til kvalitet og holdbarhed er der absolut ingen grund til det.

Prøv mærker som: Maybelline, Depend, Gosh og Rimmel

Ansigtsbehandlinger – Behandlinger er lækre og afstressende, men det er det, du gør hver dag ved din hud derhjemme, der tæller for alvor. Brug hellere dine penge på nogle ordentlige produkter. Almindelige ansigtsbehandlinger indeholder sjældent noget, der for alvor gør en kæmpe forskel i forhold til den rette behandling hjemme. Syrebehandlinger er en stor undtagelse, det kan være meget effektivt.

Hårprodukter – Hårprodukter er generelt en meget ensformig affære at kigge på ingredienslisten på. Det ligner hinanden virkelig meget, og nej lad os få slået fast en gang for alle, at der ikke er forskel på frisørprodukter og andre hårprodukter, andet end på markedsføringen og prisen. Her er virkelig mange gode fund at gøre i både Matas og supermarkedet.

Prøv mærker som: Matas den stribede stylingserie og TRESemmé

Det skal du bruge penge på
Creme og serum – Der findes gode og billige cremer, men som sagt før, så er det de produkter, du smører på din hud, som bliver siddende på huden hele dagen, der for alvor har en effekt. Så hvis du for alvor vil gøre noget ved rynker mm. så er det her, du skal sætte ind. Dette gælder også creme til kroppen, det kan godt betale sig at finde en god en. Og nej, alle dyre cremer er langt fra gode. Så husk at være kritisk, når du køber.

Prøv mærker som: Clinique og Restylane

Foundation – Der findes gode og billige foundations, og hvis du har en gennemsnitlig hudfarve, kan du være heldig at finde en, der passer. Men for de fleste af os er det nødvendigt med mærker som MAC og Bobbi Brown og deres gigantiske udvalg i farver for at finde en farve, der passer. Jeg oplever også generelt, at man kan få dyre foundations, der er pengene værd i forhold til at gå i Matas.

Prøv mærker som: Bobbi Brown og MAC

Blush – Konsistensen af blushes i de billige mærker er som regel fine nok, men hold op hvor er der meget glimmer i som regel. Jeg foretrækker mere matte farver, bløde konsistenser og et bredere udvalg af farver, og det er svært at finde i de billigere rækker, der ofte henvender sig til et yngre publikum.

Prøv mærker som: NARS og MAC

Øjenskygge – Det samme gør sig gældende, når det kommer til øjenskygge, hvor man ofte er henvist til et snævert udvalg af jordfarver med glimmer, når man køber ind på hylderne i Føtex. Der er behagelige undtagelser til det mønster, men det farveudvalg man kan få hos for eksempel MAC er bare uovertruffent. Og så er det faktisk ikke så dyrt igen.

Prøv mærker som: MAC og Clinique

Det var det. Kunne I bruge det til noget? Hvad synes I om måde at lade jer bestemme dagens indhold via Facebook?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
41 kommentarer
Asha

uha jeg elsker denne slags artikler!
Jeg bruger neutral ansigtsrens og toner og er helt vild glad for det. Jeg er glad for min Embryolisse creme. Jeg er glad for Tresemme shampoo og the collossal mascara fra maybelline, så jeg er vist i forvejen ret enig med jeres pointer. Jeg foretrækker at bruge penge på “sjove” produkter som et lækker blush eller en læbestift pakket pænt ind!
Jeg er ikke helt enig med neglelak. Jo, det er ikke prisen, der altid bestemmer, men der er bestemt forskel på mærker og farver. Jeg hader fx Depend – de er holder dårligt, kræver mange lag og har aldrig den farve, jeg tror, jeg køber. Jeg ville ønske, at man kunne få Sephora i Danmark. Deres lakker er vildt gode og fås i sindssygt mange farver. Og så har de en fin pris. Jeg er dog også glad for Rimmel. Deres farveudvalg er lille, men lakkerne er gode.
Apropos, sisley. Jeg elsker deres foundation, som jeg har købt en enkel gang. Photo something. Den var god mod fedtet hud og utrolig drøj i brug og jeg brugte hver en dråbe. I længden var pengene godt givet ud, men jeg har aldrig siden ville bruge knap 700 kroner på en foundation. I dag bruger jeg mineralforundation. Det er godt for min hud.

Pudderdåse Katja

Det varer jo ikke længe, før du kan få Sephora i Danmark 😀 De kommer. Er det til næste år? De åbner i bunden af Illum. Mit gæt er, at det er det lokale, hvor MacD lå får på hjørnet af strøget og Købmagergade, som stadig står tomt, men det er ene og alene mit eget gæt. Men det ville give god mening at det var der.

Christina

Det her er det første indlæg jeg læder på pudderdåserne.dk, så kan godt være dette er skrevet tusind gange før, men men sådan er det jo at være ny 🙂
Jeg syntes overvejende det er et fint og brugbart indlæg, men jeg har bare nogle tanker omkring jeres baggrund for at skrive det I gør? Altså jeg er med på den journalistiske baggrund og mange års praktisk erfaring med at bruge produkter mv. som privatpersoner, men har I nogen skønhedsfaglig baggrund for at skrive det I skriver?
Fx det I skriver om hårprodukter – Helt ærligt: Jeg syntes slet ikke det er korrekt. Jeg har tørt hår med skadede spidser, så går efter produkter, der modvirker dette. Jeg har prøvet de billige produkter fra Matas, Tresemme, Garnier osv. og i bedste fald sker der absolut ingenting, i værste fald klasker mit hår helt sammen. Tresemme fedter det endda! Nu bruger jeg Redken og mit hår er meget mere sundt og fyldigt end tidligere. Jeg er med på at visse dyre hårprodukter har en tendens til at være tom luft, men hvis man finder de rigtige er der en kæmpe forskel ift. de billige.
I skriver også at renseprodukter kan købes billigt, fordi de alligevel bare vaskes af huden igen. Hvilken bevæggrund har I for at skrive det?
Sidste pip: Kan godt se pointen med neglelakker, Rimmels er fx rigtig gode. Men Depend?? Har kun haft dårlige oplevelser, kan nærmest pille lakken af som var det plastik 🙁
Dette er ikke skrevet for at være negativ og kritisk – Umiddelbart kan jeg rigtig godt lide konceptet bag Pudderdåserne. Men netop fordi skønhedsjournalistik sjældent er til at stole på, vil jeg gerne være sikker på at jeg kan have tiltro til det I skriver – Eller hvert fald vide præcis hvilken faglig baggrund I har for at skrive det I gør 🙂 Skønhedsredaktører er dog trods alt sædvanligvis uddannede make up artister, så de ved lidt om det de skriver om…selvom de samtidig er særdeles ukritiske!
mange hilsner Christina (en kommende læser)

Pudderdåse Helene

Hej Christina
Nu er det jo Katja der har skrevet denne artikel, så jeg håber på at hun også vil svare ved lejlighed 🙂
Nej, jeg har ingen skønhedsfaglig baggrund, men jeg har læst en hel del om emnet og taler med behandlere og dermatologer for at have fakta i orden.
Mht. hårprodukter er det meget få produkter, som skiller sig ud, når man kigger på ingredienserne. Dernæst tror jeg det handler rigtig meget om problemstillingen. Med udgangspunkt i mit eget hår som savner fylde, kan jeg fortælle, at det er fuldstændig ligegyldigt, om jeg køber dyre eller billige produkter, fylden er den samme, hvis det er en “volumising”-variant..
Når jeg anmelder shampoo og andre hårprodukter taler jeg blandt andet med forskellige frisører og undersøger emnet og produktet grundigt.
Det er dejligt, at du har fundet noget, som virker for dig og dit hår. Denne artikel er selvfølgelig nødt til at være generaliserende, der vil altid være undtagelsen, som bekræfter reglen.
Som nævnt i en af kommentarene ovenfor, er jeg ikke helt enig i den anskuelse om renseprodukter. Men igen er det generelt sådan at ingredienserne i de billige varianter, er de samme som i de dyre. Når du renser huden med et produkt, som skal vaskes af, er det en forsvindende lille mængde af de “gode” ingredienser, som er tilbage på huden efter vand og tørring.
Mine erfaringer med Depend er ikke dårligere end med nogen anden neglelak. Det afhænger ofte af farven på lakken, hvordan holdbarheden er og i særdeleshed hvad man bruger af underlak og overlak. Og der har jeg hørt meget godt om netop Depend, men har endnu ikke prøvet dem selv.
Håber du kan bruge mit svar til noget 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Hej Christina
Baggrunden for det, vi skriver, er grundig research. Mange timers læsning af skønhedsfaglige artikler, bøger, hjemmesider og forskning samt samtaler med forskellige faglige kilder. Mine kilder skulle meget gerne fremgå tydeligt i hvert artikel, hvor jeg altid forsøger at henvise til den videnskabelige forskning, kilder osv. og være åben om mine kilder. Mine metoder handler ret simpelt om at bruge de samme journalistiske arbejdsmetoder på skønhed, som man bruger på alle andre områder, nemlig at have mindst to af hinanden uafhænige og troværdige kilder, der siger det samme. Og så selvfølgelig have sin faglige dokumentation i orden.
Jeg har interesseret mig glødende for videnskaben bag skønhed og læst stort set alt, hvad der er at læse om emnet de sidste 10 år.
Og tak for dit spørgsmål. Det er rigtig godt du er kritisk overfor dine kilder også. Det er det vigtigste man kan være. Hvis du nogensinde gerne vil have udspecificeret, hvor en bestemt oplysning stammer fra, så spørg endelig ind.
Og selvfølgelig er jeres egen erfaring vigtigst, så hvis du har opdaget et bestemt mærker som virker fantastisk for dig, jamen så skal du selvfølgelig stole på din egen fornemmelse 🙂 Produkter handler for rigtigt megets vedkommende om personlig smag. Som Depend er et godt eksempel på. Jeg kender mange der enten elsker eller hader dem.
Kh. Katja

Christina

Tusind tak for jeres svar! Det gør det meget trygt for mig som læser, fordi jeg nu kender jeres grundlag for de ting I skriver: research, samtaler med fagpersoner osv. Superfedt, glæder mig til at følge med på pudderdåserne.dk 🙂

Pudderdåse Katja

Velbekomme. Håber du vil synes om det 🙂

mette b

Det var en fin artikel med gode argumenter for, hvor man skal spare.
Jeg sparer gerne på shampoo, da det blot skal vaske mit hår. Jeg vasker hår hver 3.-4. dag afhængig af mine aktiviteter. Før i tiden vaskede jeg hår hver eller hver anden dag og det fedtede utrolig meget også selvom jeg brugte shampoo til fedtet hår. Matas-damen anbefalede at vaske håret hver 3. da og sørme om det ikke hjalp! Efter anvender jeg hver gang en hårmaske for ikke at få slidt spidserne for meget.
Jeg bruger hele clinique-rensningen og cremer og det har gjort en stor forskel for min hud. Jeg tror, at det er exfolieringen, der virkelig gør forskellen, men den bløde ansigtsrens efterlader en slags film, så huden ikke tørrer ud som ved en gel.
Jeg har prøvet mange mærker til ansigtspleje, men er gang på gang vendt tilbage til clinique, da der virkelig er forskel på resultatet. Og ja, det koster mere, men så sparer jeg på de andre ting…

Pudderdåse Katja

Tak Mette. Det lyder som nogle gode vaner du har 🙂

Kristina

Hej Pudderdåserne.
Super god side i har her, vidste ikke i eksisterede før i dag. Så det er en helt ny verden, der har åbnet sig for mig;-)
Vil gerne høre, hvad i anbefaler af produkter til en hud, som er lidt problematisk. Jeg døjer desværre med lidt urenheder og pigmentpletter. Har svært ved at finde ud af, hvad rens,tonic og serum jeg burde bruge. Vil jo gerne bruge penge på et produkt, som der giver resultater:-) Håber i kan hjælpe.
Mvh. Kristina 🙂

Annette Lindblad

Hej,
Det med at Chanel neglelakker ikke er bedre, det er ikke rigtigt, det er og bliver de bedste.

Helene Randløv

Hej Annette
Der er vi bare ikke enige.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *