Nyt værktøj fra E-Mærket: Beskyt dig mod svindlere på nettet

25.11.19
Sikker shopping fupbutikker

Sikker shopping fupbutikker

Sponsoreret af E-Mærket

Har du set et godt tilbud på Nike-sko for nylig? Hvad med en Canada Goose jakke til den kommende vinter? En billig Chanel flap bag? Eller solbriller til vinterferien sydpå?

Den slags er du selvfølgelig for erfaren en internet-shopper til at hoppe på. Det er jeg da også! Vi ved, at hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det jo nok også.

Eller gør vi…? Jeg har fortalt jer om dengang, jeg kom til at købe falsk MAC, ikke? Det var godt nok, før jeg blev skønhedsblogger, så jeg kan undskylde min dumhed med, at jeg bare var en amatør. Men alligevel faldt jeg for det. Og så tror jeg faktisk også hvis jeg skal være helt ærlig, at jeg for et par år siden faldt for et produkt fra en af butikkerne fra den der webshops-karussel…

Og det er der overraskende mange af os, der gør. Hver 7. dansker rammes hvert år af svindel fra falske webshops. Helt almindelige skeptiske, grundige og kritiske danskere som du og jeg.

Og det har E-Mærket med støtte fra TrygFonden nu lanceret et værktøj, der skal hjælpe os med at undgå.

Både penge, data og kortoplysninger
SIKKER SHOPPING er en extension til Google Chrome-browseren, der vil advare dig, hvis du kommer ind på et domæne, der er kendt som en svindel-shop.

SIKKER SHOPPING advarer dig mod den værste form for webshops. Ofte butikker med kopivarer, som på en eller anden måde vil snyde dig for dine penge. De kan sagtens være skrevet på dansk, sælger i danske kroner eller er på lignende vis udgive sig for at være en dansk butik eller henvende sig til danskere. Men bagmændene sidder langt fra Danmark. De vil vride ikke bare penge ud af dig, men også dine personlige data og dine kort-oplysninger.

Svindlen kan foregå på mange måder: Måske modtager du aldrig det, du har betalt for. Eller også får du noget helt andet. Din kort bliver trukket for flere penge end aftalt.

Hvis du vil se, hvad det er for en type butikker, vi taler om, så har vi skrevet nogle links ned i dette billede. Vi vil ikke linke direkte til dem af sikkerhedsmæssige og tekniske årsager. Men du kan selv skrive dem i din browser og kigge på dem, bare du lover mig ikke at købe noget eller give dem nogle af dine oplysninger!

Fupbutikker

 

SIKKER SHOPPING advarer dig, når du kommer ind på en webshop, der ikke er det, den udgiver sig for at være. Udenlandske hjemmeside, der prøver at svindle dig – både på dansk og på engelsk. IT-Kriminelle der opretter webshops, der giver sig ud for at være noget, de ikke er, lokker med billige mærkevarer.

Samtidig fortæller SIKKER SHOPPING dig som en ekstra service, når du kommer ind på en E-mærket webshop, så du kan føle dig tryg med den ekstra sikkerhed, det giver.

Sådan virker SIKKER SHOPPING
SIKKER SHOPPING er en udvidelse til Google Chrome. Det virker altså kun, når du bruger PC eller MAC.

Du finder SIKKER SHOPPING her – eller under extensions under indstillinger i Chrome. Søg efter “Sikker shopping” – og så går resten helt af sig selv.

Og husk også lige: Rigtige danske webshops drevet af danskere med tvivlsomme produkter er noget andet, og dem vil SIKKER SHOPPING ikke advare dig mod. Det er en sag for de danske myndigheder. Og nye webshops dukker op hurtigere end E-Mærket kan nå at mærke dem. SIKKER SHOPPING vil heller ikke kunne sikre dig mod at købe falske mærkevarer på eBay, som jeg kom til at gøre dengang. Der er mange måder at blive snydt på, SIKKER SHOPPING vil ikke kunne hjælpe dig mod dem alle – du skal stadig være vågen. Men det er et godt sikkerhedsnet.

Hent SIKKER SHOPPING til Google Chrome her.

PS. Mit første spørgsmål var selvfølgelig “hvornår kan vi så få en version til mobilen?”. Svaret er selvfølgelig at det ikke er teknisk muligt at lave den slags tilføjelser til browsere på iPhone eller Android. Men de arbejder på sagen, har de lovet mig!

Sponsoreret af E-Mærket

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
M

Hej, undskyld for det helt off topic-spørgsmål, men jeg kan umiddelbart ikke finde et sted til spørgsmål, så jeg håber det er OK at spørge under et tilfældigt indlæg.
Jeg tørbørster med Karmamejus børste til kroppen, og overvejer nu at købe tørbørsten til ansigtet også. Primært fordi, det er en dejlig følelse og jeg bedre kan lide tør skrub udenfor badet fremfor at stå våd og kold i et bad med en skrubbecreme. Men så tænker jeg på, om det er samme eksfoliering – altså om jeg helt kan erstatte scrubs med tørbørstning? Siden jeg begyndte at tørbørste min krop har jeg ingen srcrubs brugt dér og det har fungeret fint. Pt bruger jeg Rudolph Cares scrub mask i ansigtet, men den er dyr og en tørbørste ville være nemmere og dejligere..
På forhånd tak.

Helene Randløv

Hej M
Ja, det kan du godt, men vær forsigtig ikk’!
Læs mere her: https://pudderdaaserne.dk/2016/12/02/fredagsfavorit-toerboerster-fra-karmameju-og-aveda/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *