De 10 værste makeuptrends og hypede produkter på instragram og youtube

05.03.18
Hypede produkter

Hypede produkter

Instagram og YouTube er lige nu stedet, hvor skønhedstrends bliver skabt og nye produkter bliver markedsført. Men ikke alle nye trends er lige brugbare eller kønne. Vi har valgt de værste af de mest udbredte.

Guld highlighter
Guld highlighter er virkelig pæn i æsken, men desværre ikke på huden. Den kan måske med lidt god vilje være pæn på brun hud, men afgjort ikke på hvide piger. En highlighter skal give illusionen af indre glød, og der er altså ingen mennesker, der har en naturlig glød, der er guldfarvet. Mary-Lou Manizer fra The Balm eller Trophy Wife fra Fenty klæder ikke nogen i virkeligheden. Især ikke hvis du har lys hud.

Dækkende og knastørre foundation
Foundation skal være holdbar, men lige for tiden er det som som at vi skal have rettelak i ansigtet i stedet for foundation. Hver gang der kommer en ny foundation på markedet er den endnu mere dækkende og endnu mere langtidsholdbar end den forrige. Resultatet er en endeløs række af maskelignende foundations, der er umulige at arbejde med, som ikke er til at få til at ligge pænt på huden og som ser forfærdelige ud i dagslys. Urban Decay All Nighter Foundation er det værste skræmme-eksempel på den type foundation, men der er mange andre.

Hudpleje med glitter, farve og parfume
Farsáli. Firmaet der har givet os produkterne “Unicorn Essence” og “Rose Gold Elixir” har også sammen med blandt andre Glam Glow været førende for trenden med at tilsætte glimmer, farvestoffer og godt med parfume til makeup. Hvad er meningen helt præcis med at tilsætte glimmer og farvestof til et serum, en ansigtsolie eller en maske? Det er som om, at vi på de sociale medier har glemt alt om, at farvestoffer og parfume faktisk ikke er særlig godt for huden.

Sheet masks
Man tager et stykke papir og hælder et tilfældigt ansigtsserum i og voila, så har man en mega-trend. 15 minutters hudpleje er ikke hudpleje – du har bare et serum på i 15 minutter. Du er meget bedre tjent med at bruge dine penge på en god serum og have den på hele dagen.

Cooling-masker, heating-masker, bubble-masker og rendmigetviststedmasker
Hvordan laver man en kølende maske? Man bruger en masse mentol. Mentol fremkalder en kunstig følelse i huden, der minder om kulde og så har vi en kølende maske. Vil man derimod have en heating mask, så tilsætter man nogle af de lokalirriterende ingredienser, som man også bruger i lipplumbers, der giver huden den samme varme følelse, som man får i munden når man har spist chili. Der er ingen grænser for hvad man kan putte i ansigtet på instagram: Bobler, skiver af plastikjordbær, glimmermasker. Men vær sikker på en ting: jo sjovere det ser ud på billeder, jo mindre reel hudpleje får du ud af det.

Dip Brow
Anastasia Dip Brow burde komme med en advarsel på. Alternativt et krav om et kursus og en eksamen, før man får lov til at købe den. For det er et fantastisk godt produkt, men det er blevet usigeligt misbrugt. Brugt rigtigt giver det de smukkeste bryn, men i de forkerte hænder giver det skovsnegle i stedet for øjenbryn. Og trenden med at bryn skal være kraftige har resulteret i et voldsomt misbrug af Dip Brow. Det er ikke kønt at se på.

Too Faced Lip Injection
For hver ny lip plumber, der lanceres, er det som om, at mængden af lokalirritation bliver større og smerten værre. Vi vil gerne udnævne den mest smertefulde af dem alle: Too Faced Lip Injection. Navnet er passende i forhold til følelsen. Alle lip plumbers virker på samme måde. En lokalirriterende ingrediens fremkalder en midlertidig reaktion og får læberne til at hæve op.

Belif
Middelmådige hudplejeprodukter står i kø på Instagram, men Belif The True Cream – Aqua Bomb træder særligt tydeligt frem. Denne lyseblå gelé fra Korea har fået en fuldstændig ufortjent kultstatus på instagram.

Belif Aqua Bomb er en krukke med en blanding af silikone, vand, alkohol, en masse parfume og planteekstrakter. Forvent ikke at tør hud bliver glad for det – til gengæld er den virkelig klistret.

Konserveringsstoffer
Alle de gode gamle tvivlsomme allergifremkaldende konserveringsstoffer er på vej ind igen sammen med parfume, farvestoffer mm. Vi ser også ofte fejl på ingredienslister. Pas godt på jer selv derude, når I køber noget, der ikke er fra EU – husk på hvor godt beskyttede vi er i Europa.

Læbe-masker
Sheet masks til læberne? Læbemasker er det nye. Tag en sheetmask på læberne og sid helt stille med munden i 15 minutter. Tjah hver sine lyster. Men pas på – nogle indeholder de samme lokalirriterende stoffer som lipplumbers gør. Ja, de skal nok få dine læber til at hæve op, hvis det er det, du ønsker.

Og så havde jeg endda besluttet mig for alle ti, da jeg i forgårs på Hudas instagramprofil så en video med en guide til en DIY-maske: Skær en tomat midt over, hæld tomatsaft i ansigtet og dæk det hele med stykker af papir….

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Victoria

Hej,
Jeg giver dig ret i at der er mange der bruger Anastasia og laver skovsnegl i stedet for stylet bryn, men der fingers et hav af bryn produkter fra andre firmaer… Samt at farvede øjenbryn (som i du booker en tid/ køber en permanent farve til brynene) bliver brugt lige så ofte.
Plus, du må heller ikke glemme dem der stadig føler de kan slippe af sted med at barbere og tegne dem på igen (tynde streger som tykke).

Sissel

Hahaha, det her indlæg er spot on. Det er utroligt hvor meget vi kan blive snydt på sociale medier. Jeg bliver det selv alt for ofte!
Flere af de her indlæg, så flere kan blive bevidste om, at bare fordi de ser det på instagram, så kan det stadig være noget L**T.
/ sisselsolsort.dk

Heidi

Godt indlæg, og det rammer mange af de ting, jeg selv har gået og haft en lille grudge over! Men føler mig lige lidt ramt, fordi mary lou manizer er absolut ikke guldfarvet i mine øjne, den er så fin, lys og uden for meget glimmer – en af mine favoritter og jeg er en af de lyseste jeg kender 😉

Ida O

Helt enig 😉
Jeg er også svært glad for den fordi den er så lys! Måske der menes betty lou, der så vidt jeg husker er en del mere gylden..?

Helene Randløv

Hej Heidi, Julie og Ida
Man skal da være så evigt velkommen til at bruge præcis de produkter, man ønsker! Det er sandelig ikke tænkt som en facitliste. Mary-Lou Manizer bliver meget gul på nogen hudfarver, det kan man selvfølgelig selv vurdere, om den gør eller ej 🙂
Kh. Helene

Maria

Nu er jeg helt ny udi lip plumpers og har netop anskaffet mig den omtalte – og den virker! Enig i, at det ikke just er super behageligt. Jeg synes dog at den prikkende fornemmelse hurtigt fortager sig… men det er selvfølgelig individuelt.
Er dog nysgerrig på, om produktet er decideret ‘usundt’/potentielt allergifremkaldende el.lign?

Katja Moikjær

Hvad er det for en, du har købt?

Maria

Too Faced Lip Injection Extreme

Julie

Godt indlæg, men mary lou highlighteren er også min favorit. Og bruger også omtalte sheetmasks, som jeg synes virker godt, dog har jeg dem på i minimum 30 min til en time, og føler jeg har fået ekstra fugt i op til flere dage.

Sidsel

hahaha, tak for et fint grin 🙂

Julia

Jeg tror at nogle af produkterne er misforstået. At Glam Glow har puttet glimmer i en af deres masker, er da sjovt for os piger der kan lide glitter! 🙂 Og ellers har Glam Glow jo andre varianter hvis man ikke er til det. Er dog fuldstændig enig i at glimmer og farvestof til et fx serum er no go. ABH Dip Brow er et fantastisk produkt, og burde slet ikke være på listen over værste makeup trends. Det er hypet af en god grund. I omtaler det godt nok positivt på denne liste, hvorfor så bringe netop det produkt op? At nogle stadig optegner skovsnegle, kan da være med hvilket som helst øjenbrynsprodukt. Til sidst vil jeg give et shout out til sheet masks, hvorfor skulle serum ikke holde hele dagen bare fordi det kommer i en form af en maske? Den skal jo ikke skylles af bagefter. For mig er det et lækkert plus til en forkælelsesdag.
Interessant indlæg hvor I er spot on med nogle produkter, men føler også at I har ramt ved siden af mht. andre produkter.

Eva

Spot on! Der er mange flere endnu. Også af åndssvage beautygadgets, jeg ville ønske at jeg selv kunne finde på een og tjene kassen. Fx den der ‘hals-opstrammer’ , der er alle steder. Jamen!
Jeg har også haft lip injektion. Engangskøb.

Helene Randløv

EEEEjj nu er jeg så nysgerrig… Hvad er det for en hals opstrammer? En Gua Sha? Det virker, men som alt andet skal det jo gøres mega regelmæssigt. Får jeg det gjort? I don’t think so, SUK!
Kh. Helene

Christine

Hehe, jeg føler mig også lidt ramt, for jeg elsker min Mary-Lou Manizer 😀 Har også lys hud, men med gyldne undertoner. Men ja, hver sin smag 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *