Test af solcreme: La Roche-Posay Anthelios XL

13.03.11
La Roche Posay Anthelios og Posthelios

La Roche Posay Anthelios og Posthelios

Det er overskyet, småregner og lige omkring frysepunktet. Og jeg sidder her på Nørrebro dækket af et lag af solcreme.

Hvorfor følger der ikke en rejse til sol og sommer med de solcremer, man skal teste? Det burde der.

Lad det være sagt med det samme. Pudderdåserne er fan af La Roche-Posays solprodukter. Du får uden for enhver tvivl pålidelig beskyttelse mod både UVA og UVB stråling med en suveræn kombination af effektive solfiltre i produkterne. Der er ikke noget med tvivlsom beskyttelse mod UVA-stråler her. Du er beskyttet mod hele spektret af solens stråler. Og når du så samtidig har uparfumerede produkter, behagelige konsistenser og et bredt udvalg, hvad er der så ikke at elske?

En ting er der, og det er – som hos søsterfirmaet Vichy – en udpræget forkærlighed for at putte alkohol i produkterne. Det undrer mig især hos et firma som La Roche-Posay, der gør et stort nummer ud af at være den milde, allergivenlige serie til sensitiv hud. Der er ikke meget sensitiv hud over finsprit.

Men det har sine fordele i et produkt som solcreme, og jeg kan til dels godt forstå det. For solcreme kan være noget fedtet stads, og en passende mængde alkohol i formuleringen kan være det, der giver en ikke-fedtet konsistens og være det, der gør, at selv folk med fedtet hud kan holde ud at have solcreme på. Så ok, jeg giver mig, i nogle produkter kan det have sin berettigelse. Og i modsætning til søsteren Vichy har de takgudskelov holdt alkoholen ude af deres aftersun.

Vi har testet tre produkter fra La Roche-Posays solserie:

Anthelios XL SPF 50+ Lait / Lotion
159 kroner for 100 ml.
Denne sollotion bliver solgt som specielt egnet til personer med soleksem og solallergi, og den høje faktor må sige at retfærdiggøre den påstand. Jeg lider selv gevaldigt af soleksem, og jeg glæder mig til sommer og til at teste, om den kan leve op til den påstand. Det har jeg altså ikke mange chancer for at teste i marts måned på Nørrebro.

Derudover kan jeg sige, at dette bliver min favorit til sommer. En forrygende faktor 50 i en lækker konsistens som hverken fedter eller bliver hvid på huden, og som hurtig trænger ind. Der er en smule alkohol i, men ikke i en mængde, der udgør et problem for huden. Tværtimod føles den blød og behagelig.

Anthelios XL SPF 50+  Creme Fondante / Melt-in Cream
149 kroner for 50 ml.
Denne solcreme indeholder samme imponerende solfilter som ovenstående søsterprodukt, men har en noget anderledes konsistens. Den bliver solgt på at den har en særlig konsistens, der nærmest smelter ind i huden. Og ja, det gør den. Der er ikke meget fedtet solcreme her, den nærmest forsvinder ind i huden. I har vel efterhånden gættet, hvad prisen er, som man betaler for denne lette konsistens, og det er et relativt højt alkoholindhold som nummer fire på ingredienslisten. Men stadig ikke så højt, at jeg vil fraråde den, for det er netop produkter som denne, der vil gøre, at folk, der er bange for fedtede kridhvide solcremer, vil kunne overveje at bruge solcreme i ansigtet igen.

Størrelsen, prisen og konsistensen appellerer til at bruge den i ansigtet, men husk der er ikke anden grund end personlige præferencer og måden cremen føles på til at bruge forskellig creme i ansigt og på kroppen. Du kan fint bruge din solcreme til kroppen i ansigtet.

Posthelios Hydrating After-sun Melt-in Gel
139 kroner for 200 ml.
La Roche-Posays version af en After-sun er virkelig god bodylotion. For det er det en aftersun er. En bodylotion. Hverken mere eller mindre. Det er en creme med fugtgivende ingredienser og olier i, altså en bodylotion.

Når det så er sagt, så er denne en rigtig god en af slagsen. La Roche-Posay har lavet en version baseret på shea smør, vaseline og glycerin, som nærmest smelter ind i huden og føles rigtig lækker. Ingen tvivl om at den vil gøre solskadet hud godt, og jeg kunne overveje at bruge den som bodylotion. Men når man nu markedsfører sig på ord som “beroligende” og “kølende” og “irriteret” hud og har den profil til sensitiv hud, de har, hvorfor så al den parfume? I don’t get it. Men stadig, et rigtig godt produkt.

Og så vil jeg lige slå et hurtigt slag for en mulighed, som jeg ikke har prøvet herhjemme i min stue, men som jeg har haft fingrene hurtigt i. Det drejer sig om en meget flydende sollotion til ansigtet, som La Roche-Posay har lavet, der hedder Anthelios AC Fluide Extreme SPF 30. Det er en unik ekstremt flydende og meget mat og let solcreme, som jeg vil anbefale til jer, der har meget fedtet hud i ansigtet. Hvis I har opgivet alle andre solcremer, så prøv at se, om I ikke kan komme overens med denne. Den er noget helt særligt.

Her kan du købe det
La Roche-Posay kan købes på apotekerne.

Hvad bruger I af solcreme?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
oh-RAHNZH | Mode Med Mere

[…] clutch fra Zara, solcreme fra La Roche-Posay (blev nødt til at prøve den efter at have læst Pudderdåsernes anmeldelse), neglelaksæt bestående af overlak og farven “Aloha” fra Dior og en macaron fra […]

Louise

Jeg er også ret stor fan, især af Fluide Extreme til ansigtet. Min hud fedter nemt om sommeren, så der bruger jeg den alene, men nu bruger jeg den over min alm. dagcreme.
Jeg har store problemer med soleksem på mine arme og det kunne selv 50+ ikke afhjælpe sidste sommer. Jeg begyndte dog først at bruge La Roche-Posay lidt sent på sommeren, da eksemen først havde vist sit grimme ansigt, så jeg håber det er derfor 🙂
Jeg synes dog desværre allerede, at jeg kan mærke lidt kløe og ane lidt begyndende eksem på armene her efter det gode vejr i påsken 🙁

Pudderdåse Katja

Øv. Soleksem er altså noget nasty noget. Tro mig, jeg kender det. Du må gå meget forsigtigt frem.
Lad os høre, hvordan det går senere på sommeren.

Solcreme til ansigtet - Jubii Debatforum

[…] […]

Mia Maria

Kære Pudderdåser!
TAK for jeres solcremeanmeldelser, som jeg suger til mig, da jeg – som mange andre- har problemer med huden. For mit vedkommende drejer det sig om melasma, brune pigmentpletter i ansigtet, som dukkede op i foråret sidste år og har krævet at jeg bruger faktor 50 hele tiden – nærmest året rundt.
På kroppen er det intet problem, og her kan jeg nok også godt nøjes med en faktor 30, men i ansigtet er den straks værre. Fordi jeg skal bruge den dagligt får jeg problemer med at lægge makeup efterfølgende, netop fordi solcremerne fedter og nærmest klistrer til ansigtet, tilsyneladende uden nogensinde at blive absorberet! Træls!
Men jeg er også stor fan af La Roche-Posay og har besluttet at min næste sending solcreme skal være herfra. Det jeg godt kan bruge jeres råd til, selvom der står noget om det i anmeldelsen, er hvorvidt det er nødvendigt for mig at købe ansigtscremen eller om om jeg uden problem kan bruge solmælken af samme serie til ansigtet, også når der skal være makeup ovenpå (jeg har tendens til tør hud i ansigtet, som kræver fugt og fedt)?
Jeg investerer gerne i ansigtscremen hvis der vitterligt er en tydelig forskel på de to, men hvis den almindelige solcreme af samme mærke stort set er ligeså god til ansigtet, så kan jeg måske nøjes med den, eller..? Hvad tænker I efter at have testet dem, med det behov jeg har?
På forhånd tak 🙂
Mvh
Mia Maria
http://www.fashionfairytales.dk

Pudderdåse Katja

Hej Mia Maria
Først og fremmest ingen tvivl om at du gør det helt rigtige. Med melasma skal der en faktor 50+ året rundt til. Så rigtig godt!
Nu har jeg siddet med dem igen, og ja der er forskel på konsistensen, men de trænger begge to cirka lige hurtigt ind, og der er ikke nogen specielt imponerende ingredienser i i form af antioxidanter, anti age ingredienser eller den slags i nogen af dem.
Hvis jeg havde tør hud ville jeg gå efter en god creme eller serum først og så bruge den til kroppen bagefter i ansigtet. Så får du det bedste af to verdener og kan også eksperimentere med en creme med nogle af de ingredienser der har en – omend indrømmet – mindre effekt på melasma. Kig efter C-vitamin og niacinamid.
Jeg tror sagtens, du kan lægge makeup oven på denne. Jeg kan i hvert fald godt.
Jeg håber, det var svar nok, ellers må du endelig spørge igen. Og lad mig endelig høre, hvordan det går.
Kh. Katja

Mia Maria

Åh, det lyder skønt – tak for dine kyndige råd og yderst værdsatte mening. Jeg vil prøve den almindelige solcreme af i første omgang så 🙂
Mange tak 🙂
/Mia M

Pudderdåse Katja

Velbekomme. For en sikkerheds skyld så gå en tur på apoteket og prøv dem på hånden og mærk efter, hvad du selv synes, før du køber. Det er meget personligt den slags. Hvis du altså har mulighed for det.
Held og lykke med det 🙂
Kh. Katja

Charlotte Hvid

Hej bare lige et lille tip. De har oftest prøver på apoteket. Har selv lige fået nogle her den anden dag for at afprøve solcremen (bruger den alm. dagcreme) Desuden til dig der døjer med pletter i ansigtet. Min søster havde samme problem, og fik at vide at det skyldtes hendes P-piller. Lige hendes slags piller var nogle der også hjalp imod uren hud. Ved ik om det noget du kan bruge, men synes jeg ville skrive det….

Pudderdåse Katja

Det er en rigtig god idé at få en prøve, Tak for det Charlotte.
Og du har helt ret i det med p-piller. 🙂

Dorthe

Katja. Nu købte jeg så kun den med faktor 30, men Thilde “klager” over, at hun syntes der er små sandkorn i. Har du oplevet det ?
Mange hilsner Dorthe

Pudderdåse Katja

Hej Dorthe. Nej slet ikke, men de har også rigtig mange solcreme, som de har i sortimentet, så der kan sagtens være et problem med den ene version og ikke med den anden. Men det lyder godt nok mærkeligt. Kan du selv mærke noget på den? Kh. Katja

Dorthe

Tusind tak for svar 🙂
Jeg har prøvet at bruge lidt af den, og kunne godt mærke et par enkelte, men nu er Thilde meget sart, så det er nok bare hende. Skulle bare være sikker på, om det va rnoget du havde hørt før, før jeg bestiller en ny omgang.

Pudderdåse Katja

Min søn er også MEGET sart, når det kommer til solcreme. Herhjemme tangerer det børnemishandling 😉 Men når de har så mange, så prøv da en af de andre.

Dorthe

Nu har jeg bestilt den du har testen med faktor 50, så håber vi det bedste 🙂

Pudderdåse Katja

Held og lykke. Den føles i hvert fald ikke sandet, når jeg smører mig ind i den hver dag. Ellers er hun simpelthen en ægte prinsesse 😀

Simone

Nu begynder jeg altså at føle mig lidt dum:
Alle roser denne solcreme i høje toner, og jeg kan bare ikke få den til at fungere?!
Når jeg tager den på, så bliver den til hvid fnuller, som små bitte papirstykker.
Jeg har både prøve med nyrenset ansigt (på forskellige måder: rent vand og vaskeklud/ matas alt-i-1-rens/ afrikansk sort sæbe, både som bar og flydende), eller med et ansigt der havde fået fået ro nogle timer.
Jeg har prøvet med og uden dagcreme under.
Jeg har endda prøvet min venindes flaske, fordi jeg tænkte at min måske var defekt. Samme resultat.
Jeg har kombineret hud med meget fedtet t-zone, og lider af en del tilstopninger på hage, mundvigene og næsen.
Er det bare min kemi der ikke duer?

Pudderdåse Katja

Kære Simone
Jamen sådan er det jo bare nogle gange. Hvis det ikke virker for dig, så gør det bare ikke. Så er det jo lige meget hvad resten af verden synes.
Præcis hvilken model er det?
Kh. Katja

Simone

Den hedder 50+ anthelios xl fluide extreme 50 ml.
Det er en lille flaske med skruelåg.

Pudderdåse Katja

Det er også et helt andet produkt. Den bryder jeg mig heller ikke spor om.
La Roche-Posay har MANGE forskellige solcremer. Man må endelig ikke tro de er ens, bare fordi de er samme mærke. Den du omtaler fungerer heller ikke for mig overhovedet.

Jeanet

Hej Pudderdåser
Tak for en altid super blog! 🙂
Efterlader nogen af de tre produkter i har nævnt et Hvidt ansigt bagefter eller hvide streger i ansigtet samt hvide øjenbryn? For det gør det andet produkt fra La Roche-Posay 50+ Anthelios XL dry touch gel-cream – synes den er meget slem til det. Og var ikke interesseret i endnu et produkt fra dem der gør det.
Den eneste grund til jeg overvejer, at gi dem en chance til er, at den sidste beskyttede fantastisk mod solen.
Venligst Jeanet

Katja Moikjær

Hej Jeanet
Det her er et meget gammelt indlæg, du har kommenteret på. Du kan ikke regne med produktnavnene længere.
Kh. Katja

Janni

Hej Pudderdåserne
Jeg fedter utroligt meget i ansigtet (næse! + pande). Hvilken solcreme til ansigt kan i anbefale mig? Søger én som matterer hvis muligt.. Det er jo et lidt ældre indlæg, så tænker at der er kommet nye cremer på markedet.
Jeg har selv fundet frem til Murad – de har lavet en oil-free. Har i testet den?
Et andet spørgsmål, og det lyder sikkert dumt, men kan man bruge pudder ovenpå solcreme? – jeg er ked af min hud, som faktisk ligner et teenager ansigt med rødme og “akne”, og som sagt fedter meget. Jeg skal til kreta om en måned, og tænker ikk ved strand eller pool, men på shoppingturen, hvor jeg gerne vil se pæn ud samtidig med at jeg er beskyttet for solen..

Helene Randløv

Hej Janni
Jeg kender desværre ikke Murads solcreme, og desværre har jeg heller ikke kendskab til en solcreme, der matterer effektivt. Du kan sagtens bruge pudder og anden makeup ovenpå solcreme. Beskyttelsen er vigtig, og bør ikke vælges fra… Så brug endelig den makeup, du føler er nødvendig.
Kh. Helene

Anne

Findes solcremerne kun med faktor 50? Jeg døjer selv med tendens til soleksem, men jeg synes også det vil være ærgerligt at tage på ferie, bruge solfaktor 50 og komme hjem uden en solbrun hud 🙁

Anny Jørgensen.

Bruger man Dagcreme før eller efter solcreme er smurt på. V. H.

Helene Randløv Hansson

Altid før, SPF skal så tæt på solen som muligt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *