Tirsdagstip: Husk solstift under læbestiften

Tirsdagstip: Husk solstift under læbestiften
05.03.24
Tirsdagstip: Husk solstift under læbestiften

Det var min aldeles tomme læbepomade i lommen på min frakke, der huskede mig på ”Tirsdagstip: Husk solstift under læbestiften”. Hvis ikke du allerede er begyndt at bruge den, så er det nu din SPF skal ud af vinterhiet! Det er på høje tid… Har du en SPF liggende fra sidste år, så kan du fint bruge den op. Husk dog at lugte til den, lugter den mærkeligt, skal den sandsynligvis ud. For mig, der ALTID bruger SPF, er det nemt at huske, men kun få er så konsekvente. Det er en diskussion, jeg har haft ofte, men argumenterne for at lade være bider ikke på mig. Hvis du har en anden holdning er det helt fint, for mig handler det om forebyggelse af blandt andet hyperpigmentering. Derfor er det ikke for eksempel Kræftens Bekæmpelses anbefalinger, jeg følger, de er det absolutte minimum.

Gode solvaner er det absolutte minimum…

Når jeg siger, at anbefalingerne er det absolutte minimum, handler det ikke om at undgå en ganske forfærdelig sygdom. Brugen af høj SPF dagligt handler sådan set om forfængelighed. De fleste synes, at fregner er charmerende, men der er også nogen, der bestemt ikke er gode venner med dem. De færreste er glade for hyperpigmentering. Ofte starter hyperpigmentering som lidt uskyldige fregner, der bliver mindre synlige henover vinteren. Som årene går kommer der flere fregner, og de forsvinder heller ikke helt i løbet af vinteren længere. Når du er nået dertil, er det faktisk for sent. Det er selvfølgelig muligt at blive hyperpigmentering kvit… men det er rigtig svært og ofte også virkelig kostbart.
SPF er temmelig dyrt, så køb den billigste, du kan holde ud at bruge og brug nok! I forhold til hyperpigmentering er gode solvaner altså det absolutte minimum.

Husk solstift under læbestiften

De tidlige tegn på hyperpigmentering, er ofte en lille skygge på overlæben. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at det lige er der, den er. Måske får du bare ikke fordelt din SPF der, eller måske bliver det bare slidt af lynhurtigt. Når du spiser, sveder eller bare rør dig i ansigtet, er det ofte omkring munden eller specifikt lige over overlæben. Den stribe lige over overlæben, kan udvikle sig til et reelt overskæg, hvis man ikke er opmærksom på det. Det er en rigtig god vane, altid at have en solstift i lommen. Med mindre du bruger matte flydende læbestifter er solstiften perfekt som en slags primer under læbestiften. Husk lige at køre op over læbekanten med solstiften, så du er godt beskyttet på overlæben. Bruger du netop de matte flydende læbestifter, må du være ekstra opmærksom på at få beskyttet området lige over læben.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *