Tirsdagstip: Alder er ikke en hudtype

Rynket hund
30.01.24
Rynket hund

Det sker ofte, at vi får beskeder, der lyder: ”Kan du anbefale et godt serum, jeg er XX år”. Derfor titlen ”Tirsdagstip: Alder er ikke en hudtype”, det er nemlig ikke uvilje, når jeg svarer, at jeg ikke kan. Nu er hudtype jo ikke ligefrem en term, vi er store tilhængere af. Det er dog den beskrivelse, der passer bedst i denne forbindelse. Hudtyper kan, udover at være ekstremt individuelle, i de fleste tilfælde skæres over én kam. Så mange modsætninger i bare et par sætninger… Ja, selvfølgelig forstår jeg forvirringen.
Sagen er, at hud uanset alder og de udfordringer, du nu har med den, stort set skal have samme grundbehandling. Det væsentlige i den sætning var GRUND, man kan nemlig sagtens både have knastør hud og bumser. Det er bare en af årsagerne til, at vi helst ikke vil tale om hudtyper… alderen er en anden.

Alder er ikke en hudtype

Der sker meget med huden i løbet af livet. Det er blandt andet derfor, at det er tarveligt at kategorisere bumser, som værende et teenageproblem. Ligesom rynker sagtens kan være noget man døjer med i tyverne. Min ældste søn er for eksempel toogtyve, allerede da han var sytten, havde han tydelige linjer i panden. Han har et meget gestikulerende kropssprog og en ekspressiv ansigtsmimik, samtidig er hans hud virkelig tør… Ja, han ligner mig på mere end én måde. Sidstnævnte fremmer desværre risikoen for linjer betragteligt. Når ansigtet ofte falder i de samme ”folder”, får du linjer, din hud får altså ar af dit hyppigste ansigtsudtryk. Huden skelner desværre ikke mellem de glade, de bekymrede, de overraskede eller de sure linjer, de bliver dybe ved repetitionen. Det gælder om altid at have ansigtet i de rette folder, hvis man vil holde linjerne på afstand.

Hvad er et serum?

Udover at være en betegnelse, der skaber ualmindelig meget forvirring, så er det en konsistens. I dag er det desværre blevet en meget almindelig betegnelse at bruge om alt, der ikke er en creme. Det er derfor en betegnelse, der er kilde til ekstrem mange frustrationer og diskussioner inde i mit hoved. Det irriterer mig grænseløst, at jeg har bidraget til forvirringen, ved netop at bruge betegnelsen til et af vores produkter.
Den egentlige betydning har i virkeligheden intet med hudpleje at gøre… men det er nok at hænge sig i petitesser. Alligevel vil jeg tillade mig at være lidt loren ved, at rene olier eller olieblandinger går under samme betegnelse. I det mindste kunne de hedde ”olieserum” eller sådan noget… Det tror jeg i hvert fald ville begrænse forvirringen en smule.

Lad mig hjælpe dig!

En af de fornemmeste opgaver i mit job, er at hjælpe dig. Det er altid noget jeg sætter en ære i at gøre. Selvfølgelig svarer jeg altid ud fra de erfaringer, jeg som blogger har oparbejdet igennem de sidste fjorten år. Der er ingen tvivl om, at der sker både fejl og misforståelser, jeg er trods alt bare et menneske.
Når spørgsmålene, jeg stiller, ikke bliver besvaret, er det svært at yde den bedst mulige service. Måske har du svært ved at se, hvad det kan hjælpe mig: Hvordan du renser huden? Hvilke produkter du bruger? Eller hvad du har prøvet før? For mig er det derimod uvurderlig viden. Det er netop den viden, der bidrager til et fyldestgørende svar. Det er desværre blevet populært at forlange et bestemt svar, det er ret vanskeligt at hjælpe på den måde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Hanne Bak

Hej pudderdåserne
Forholdsvis ny i alting og forvirret så har famlet mig lidt frem. Er 55 år , tør hud, pigmentpletter, rynker. Vil gerne sætte ind mon det hele. Så en oversigt I eksperter vil anbefale🤩

Bh Hanne

Helene Randløv

Hej Hanne
Du skal starte her: https://pudderdaaserne.dk/2022/10/25/tirsdagstip-hold-det-enkelt-eller-basispakken-fra-pudderdaaserne/ du kan med fordel erstatte T-Zone Peeling, der er nævnt i indlægget med AHA-Peeling. Når dit nye ritual er helt kørt ind, kan du tilføje andre produkter. Det kunne være Vitamin C +TXA om morgenen og A-Serum 2% om aftenen. Både morgen og aften kan du bruge vores nyeste produkt, som er lige på trapperne…

Kh. Helene

Louise

Kære Helene og Katja

Tak for endnu et godt oplæg. Jeres blog med råd og vejledning har virkelig været en stor hjælp. Jeg har efterhånden fået etableret en rutine, som virker for mig med rens, eksfoliering, serum og fugt. Jeg er rigtig glad for at bruge en dagcreme med SPF i, så jeg er dækket ind hele året og så øger påføringerne, når UV-indekset stiger. Jeg bruger pt. en blanding af produkter fra Paula’s Choice, jeres mærke og Clinique. Som dagcreme bruger jeg: Superdefense SPF 25 Fatigue Multi-correcting Face Cream, Very Dry to Comb. Men efter at have dykket ned i UV-verdenen er jeg blevet i tvivl om den overhovedet er dækkende her? Jeg kan jo læse mig til, at amerikanerne har helt håbløse forældede solfiltre og jeg har prøvet at Google selv uden held. Jeg ved godt, at den er i krukke, men vil I vurderer, at den er okay eller er der andre, der er bedre? Jeg undgår altid parfume i hudpleje og jeg kan ikke tåle zink, så det sætter desværre en naturlig begrænsning i forhold til en del hudpleje med solfaktor.

Mvh. Louise

Helene Randløv

Kære Louise
Katja og jeg ser meget forskelligt på den sag. Grunden til, at jeg virkelig ikke er tilhænger af dagcreme med SPF, er, fordi jeg mener, at kunden bliver snydt. Der er sikkert fine filtre i (jeg har ikke tjekket), udfordringen er, at du på ingen måde bruger nok. Dagcremer med SPF i, især hvis de også indeholder en eller anden spændende ingrediens, er dyre… og man bruger nu en gang ikke ret meget dagcreme. I hvert fald ikke, hvis man sammenligner med mængden, man burde bruge, hvis SPF’en skulle være tilstrækkelig. Du kan sagtens bruge Clinique, hvis du er glad for den, men for at være tilstrækkeligt beskyttet, skal du have en anden SPF over eller under, så du opnår den rette mængde.
Min evige favorit er EVY Technology, som jeg har skrevet om utallige gange <3 https://pudderdaaserne.dk/?s=EVY+Technology

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *