Torsdags top ti: Til humøret

Torsdags top ti: Til humøret
25.01.24
Torsdags top ti: Til humøret

Hellige makrel, hvor jeg hænger i bremsen… Efter min dejlige tur til Stockholm var det noget af en kold afvaskning at komme hjem. På Facebook og Instagram kan jeg sagtens se, at flere har det sådan. Det er altså på ingen måde en følelse, jeg er ene om. Her i ”Torsdags top ti: Til humøret” deler jeg derfor nogle af de ting, der gør mig glad. Der er også noget at hente i ”Tirsdagstip: Sådan får du humøret op” og ”Olfaktorisk onsdag: Beroligende og afstressende noter”.
Det hele startede i mandags med, at jeg var drænet, overvældet og opgivende. Det er hverken rart eller produktivt at være der. Heldigvis ringede ham den langhårede og spurgte, hvad jeg foretog mig. Sådan blev jeg rusket ud af den nedadgående spiral, jeg var havnet i. Ikke alle er heldige at få sådan et opkald, derfor er her ”Torsdags top ti: Til humøret”.

Til humøret

Det er nok lidt naivt at skrive ”Torsdags top ti: Til humøret”. Det der glæder mig, synes du måske er gakket og omvendt, men så kan du måske grine lidt af mig. På den måde ender det med, at vi begge to vinder og måske er bragt i bedre humør. Heldigvis er jeg på ingen måde svær at glæde, så listen kunne sagtens være meget længere. Nu er det begrænset af formatet, og det er nok meget godt. Vinder ingen af tingene herunder genklang i dig? Får du her med en opfordring til at mærke efter, hvad der får dig til at smile. Måske virker en notesbog og farvede penne eller rød læbestift fjollet. På den anden side er det netop formålet, at det ikke er så stift og seriøst. Kan det få dig til at smile, så virker det efter hensigten!

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Musik

For at illustrere musik valgte jeg Erasure The Circus til kollagen, det er et mageløst album. Det blev jeg mindet om, da P6 Beat på Facebook spurgte, hvilket album man havde lyttet mest til. Da jeg altid har hørt ekstremt meget musik, er der temmelig mange om den første plads. Det er dog helt sikkert, at Erasure The Circus er et af dem… Dengang sled jeg faktisk hele to kassettebånd op i min walkman. En anden sikker ting er, at jeg sjældent kan holde mig fra at skråle med på sangene. Det lyder helt sikkert forfærdeligt, men jeg elsker at synge, teksterne kan jeg udenad og jeg bliver i godt humør.

2. Røde læber*

Det er et tip, jeg skriver igen og igen, og ligesom med neglelakken gør sådan en læbestift noget ved humøret. Hver eneste gang jeg selv tager rød læbestift på, føler jeg mig straks bedre tilpas. I takt med at jeg bruger mindre og mindre øjenmakeup, husker jeg i højere grad læbestiften. Måske afhænger det af, hvad ens mor gør eller gjorde? For mig er det i hvert fald sådan en, ”så… er det nu!”-effekt, læbestiften har. På de mere tunge dage kan en smule læbestift virkelig gøre hele forskellen. Det er med andre ord min mentale superheltedragt. Det er også en stor fordel, at jeg bliver mindet om det, når jeg ser mig i spejlet.

3. Duft

Selvom det ikke er noget, jeg er bevidst om i øjeblikket, bliver dagens duft nok valgt ud fra min sindstilstand. Hvis du spurgte mig i øjeblikket, ville jeg nok sige, at jeg altid vælger med næsen. Som jeg nævnte i går, kan duften have mange funktioner udover selvfølgelig at dufte dejligt. På de mere sårbare dage er jeg nok mere tilbøjelig til at vælge en duft, der er blød og rar. Det kan selvfølgelig også være noget mere tungt og trygt. Det er nok mest, hvis jeg har brug for at overbevise mig selv om, at det hele nok skal gå. Remember me er som en varm blød sweater og et tæt kram.

4. Kritisk Pynt

Første gang jeg kontaktede skønne Sara, havde jeg fået en idé… Den kunne ikke føres ud i livet lige der, men den førte til en frugtbar dialog. Budskaberne på alt fra brocher over krus og kopper til plakater, postkort og julepynt, får mig til at smile. Hvem vil ikke have et pink glimmerkrus med teksten ”Alt bli’r godt”? Så er der altså noget ved at drikke kaffe! Det er altid muligt at finde både et budskab og en form, der passer. Uanset om du vil skilte med det som broche eller mere stille som nøglering. Eller du vil gøre oprør med et krus enten der hjemme eller på kontoret.

5. Notesbog uden linjer* og farvede penne*

For nogle år siden blev jeg endnu engang opfordret til at skrive dagbog. Efter ufatteligt mange udrevne sider og et enkelt virkelig ihærdigt forsøg, har jeg opgivet det. Det ene nogenlunde vellykkede forsøg på at skrive dagbog var måske i sjette klasse. Både før og siden er det aldrig rigtig blevet til noget. Sagen er, at jeg har nogle forestillinger om, hvad sådan en dagbog er, og dem kan jeg ikke slippe. Det har været meget inspirerende og motiverende, at se min ældste søn skrive dagbog på sin helt egen måde. Selvom formen stadig både kræver tid, tilvænning og tillid, virker det ret godt for mig at tegne.

6. Tørre og varme fødder*

Når vi hjemme hos os taler prioriteter og glæder, er der selvfølgelig forskellige svar. Selvom det er hjerteskærende, bliver det også meget tydeligt, hvem af os, der er vokset op uden krig. Til tider er jeg ret hudløs overfor, hvad der sker af modbydelige ting i verden. Hvorfor det er godt at minde sig selv om sine privilegier og huske at sætte pris på dem. Et eksempel er ham den langhåredes andet bud på noget, der gør ham glad. Det var nemlig gode sko. Selvom hjemmesko ikke er det, han tænker på, så er sådan et par næsten uvurderlige.

7. Bagning

Da jeg spurgte ham den langhårede, hvad der virker afstressende for ham, nævnte han bagning. Det er en af de ting, vi begge to hygger os rigtig meget med. Faktisk kan jeg stå i køkkenet i timevis og forberede måltider både til spisning nu og her eller til fryseren. Det er nok heller ikke helt tilfældigt, at netop surdej, kombucha og fermentering blev et hit under Covid-19. Hvis du synes, bagning er træls og besværligt, vil jeg anbefale Claus Meyers Bageskole* og Camilla Plums Et Ordentligt Brød. Begge bøger er nemme at gå til, uanset om du er nybegynder eller mere øvet.

8. Neglelak

Der sker noget med mig, når jeg er god til at passe mine negle. Mit helbred, selvværd og humør er bare ekstremt meget bedre. Det er bare en af grundende til, at det er SÅ vigtigt at kende tegnene for overbelastning. Velplejede negle, synes jeg nemlig, er vildt seje. Det vidner om en dedikation, som jeg beundrer, netop fordi det er svært for mig selv at nå derhen. Det er en vane, som jeg ville ønske, jeg kunne give lidt mere opmærksomhed. Det er et tveægget sværd, for selvbebrejdelsen, når det ikke lykkes mig, er selvfølgelig ikke så heldig. Den gode vane er dog lettere at opretholde med Depend Gel iQ, der gør det overskueligt at have røde negle.

9. Rituals…

Uden at vide det dengang jeg faldt for Rituals… har jeg helt samme filosofi, som grundlæggeren af mærket. Det er nærmest det, hele dette og i øvrigt utallige andre indlæg på bloggen handler om. Ritualer er i mine øjne øjeblikke, hvor du fokuserer på at ophøje rutineprægede handlinger til forkælelse. Selvom det skal gå hurtigt om morgenen, er det ingen undskyldning for ikke at gøre badet til et ritual. Træk vejret, mærk de forskellige konsistenser og duft til produkterne, hvis du bruger noget, der er parfumeret. The Ritual of Jing handler om at finde indre ro, det er måske grunden til, at jeg elsker den duft.

10. Makeup

Uanset om du lægger makeup til dagligt eller kun en gang i mellem, er LH Infinity Palette* et godt valg. Foruden Infinity Palette*, er der Infinity Deep Palette* med mørkere nuancer og Infinity Glam Palette*, der er lidt mere festlig. Alle tre varianter er smukke, velkomponerede og meget anvendelige. Med lidt god vilje kan de tre forskellige varianter bruges i hele ansigtet. Multifunktionalitet er altid et hit! Hvis du mangler inspiration, kan du eventuelt se nogle af videoerne, hvor de forskellige paletter bliver brugt. Makeup er på ingen måde en nødvendig del af min hverdag. Makeup sender dog også et signal om, at jeg kan finde ud af at disponere min tid om morgenen. Rolig nu! Det er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet…

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *