Tirsdagstip: Sådan får du humøret op

Smil til dig selv
23.01.24
Smil til dig selv

Denne her måned er SÅ lang! Forleden kom jeg til at tænke på digtet Mnemonic af Brian Bilston. Digtet, jeg faldt over på facebook i 2020, er virkelig sigende for, hvordan min januar føles. ”Tirsdagstip: Sådan får du humøret op” er skrevet i forlængelse af tirsdagstippet fra forrige uge. Det ligner mig dårligt at synke ned i selvmedlidenhed og endnu dårligere at opgive. Alligevel må jeg erkende, at jeg overhovedet ikke er på toppen. Dagen i går blev derfor brugt på at give mig selv en lang opmuntrende tale. Og i øvrigt fokusere på de ting, der altid kan få mig i bedre humør. Hvis du tilfældigvis så mig i dagtimerne, ved du, at jeg havde fuld makeup på. Håret var sat, neglene lakeret, duften sad lige i skabet og jeg smilede fra det ene øre til det andet… Altså i bedste ”fake it, ’til you make it”-stil!

Sådan får du humøret op

Ham den langhårede ringede i løbet af formiddagen og spurgte, hvad jeg foretog mig. Svaret var: ”jeg sidder og hænger”, det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Samtalen med min dejlige mand satte system i tankerne, og først derefter kunne jeg handle. Min hjerne arbejder ofte hurtigere, end jeg kan nå at følge med, så jeg bliver ekstremt overvældet. Senere på dagen delte Stine, Admiral Wonderboats bud på hvad dovenskab er. Uanset om du er arbejdsløs, selvstændig eller ansat, har du helt sikkert en eller anden, du kan tale med. Gå en rask tur, tal højt med dig selv, eller dans en kaffemaskinedans… Det gælder om at få dig selv ud af det hjørne, du har malet dig selv ind i. Det er lettere sagt end gjort, det er jeg selvfølgelig klar over, men prøv! Det bliver lettere med øvelse, så begynd hellere i dag.

Smil, det smitter!

Det er sandt! Du kan faktisk snyde hjernen til at tro, at du smiler, også selvom du blot skærer en grimasse, der ligner. Hvis hjernen bare tror, at du smiler, danner den alle de hormoner og signalstoffer, vi gerne vil have flere af. Samtidig nedbryder de kortisol, der netop gør os stressede. Når du smiler, eller hjernen tror, at du gør det, bliver dit blodtryk lavere, dit immunforsvar og hukommelse virker bedre og dine smerter bliver mindre. Så selvom din grimasse ikke kan snyde andre end hjernen, tjener smilet alligevel et formål.
Hvis du er ude af træning, virker det gamle trick med at holde en blyant mellem læberne også. Det er altså en drøngod idé at have en pen eller blyant liggende ved computerne. Så kan du nemlig snyde dig selv gladere, mens du arbejder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Iben

Tak for dejligt indlæg, jeg sidder og smiler 😁
Lige et spørgsmål angående jeres Niamcid 10%. Når man går langsomt frem, burde jeg også kunne bruge den under øjnene ikke?
Ha god dag💃😆

Helene Randløv

Kære Iben
Tak for det <3
Jo, du kan bruge alle vores produkter op til og omkring, men ikke i øjnene.

Kh. Helene

Anette Jacobsen

Jeg kan varmt anbefale Devon Prices big, “Laziness Does Not Exist.” Vi gør det, så godt vi kan 🙂

Helene Randløv

Hej Anette
Tak for anbefalingen, jeg har faktisk markeret den, efter jeg læste Unmasking Autism <3 Heldigvis er det sjældent, jeg er dér... Og man kan bestemt kalde mig meget, men doven er jeg ikke. Der er ingen andre end mig selv, der kunne finde på at sige til mig, at jeg er doven. Det er en øvelse, det der med at tale pænt og ikke mindst til sig selv.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *