Caroline Hirons Skin Rock Retinoids 1 og 2

Skin Rock Retinoid
09.11.22
Skin Rock Retinoid

Skin Rock RetinoidCaroline Hirons har i går lanceret de første produkter i hendes eget hudplejebrand Skin Rocks. Caroline Hirons har arbejdet i skønhedsbranchen i 4 årtier og har stor gennemslagskraft som influenser på blandt andet YouTube og som forfatter. Det er helt oplagt, at hun også skal lancere hudpleje. Man kan undre sig over, at hun ikke har gjort det før.

Første lancering i hendes Skin Rock serie er to Retinoids. Retinoid 1 er til begyndere og Retinoid 2 er til øvede A-vitamin bruger.

Og ja, det er faktisk forkert at sige “A-vitamin” i denne sammenhæng, for den eneste ingrediens, der er “A-vitamin” er retinol. De andre er retinoider, A-vitamin-estere og andre fætre og kusiner til A-vitamin. Men jeg gør det alligevel, fordi det gør vi i daglig tale.

2 og 5% granactive retinoid

Caroline Hirons kaster ingen nye, eksotiske ingredienser ind i skønhedsmarkedet her. Tværtimod. Hun lancerer her nok et af nyere tids mest velafprøvede retinoid-koncepter: Granactive retinoid i hhv. 2% og 5%. Hun kalder det hhv. 0.2% og 0,5% hydroxypinacolone retinoate, men det er præcis det samme.

Granactive retinoid er et retinoid udviklet af Grant Industries. Komplekset består af to ingredienser, så når et produkt indeholder “5% granactive retinoid”, indeholder det i virkeligheden 0,5 % hydroxypinacolone retinoate (retinoid) og 4,5% dimethyl isosorbide, der er et hjælpestof.

Du finder også granactive retinoid i blandt andet Pudderdåsernes A-Serum 2% og 5%, The Ordinary* (flere formuleringer med hhv. 2 og 5 %), i Beautyspaces Ansigtscremen, hos Sunday Riley* og i MANGE andre A-vitamin produkter derude. Fordi det virker.

Granactive Retinoid er et A-vitamin derivativ, som giver færre bivirkninger og større effekt end klassisk A-vitamin. Samtidig er det nemmere for producenten at arbejde med, så det er med god grund, at Caroline Hirons vælger netop denne form ligesom rigtig mange andre også gør.

Kraftig antioxidant

Hvorfor skal man så købe Caroline Hirons version af et 2% eller 5% Granactive Retinoid serum? Hun har tilsat lidt ekstra: squalane, sojaekstrakt og bakuchiol, som skal “booste” effekten af Retinoid.

Bakuchiol er blevet solgt som et “naturligt” alternativ til A-vitamin og endda som naturens svar på Botox, hvilket naturligvis er noget pjat. Bakuchiol er en god hudpleje-ingrediens, men har absolut intet med A-vitamin at gøre. Den er en kraftig antioxidant med beroligende egenskaber og har muligvis en effekt på hyperpigmentering. Men det er en trend-ingrediens, som vi stadig har begrænset viden om.

Hvis du gerne vil prøve kombinationen af bakuchiol og Granactive Retinoid, så indeholder Beauté Pacifique Crème Symphonique Day begge dele.

Paula’s Choice har produkter, der kombinerer klassisk retinol med bakuchiol.

Ekstra retinal

Vi ved derimod meget om retinal eller retinaldehyd, som der er 0,05% af i Skin Rocks Retinoid 2. Det er også en af vores A-vitamin favoritter, fordi den er både mild og effektiv. Studier har vist større effekt end retinol. især på akne. Har du uren hud, så er et produkt med retinal et godt bud. Læs mere om typer af A-vitamin i vores guide her.

Hvis du gerne vil afprøve retinaldehyd, så er Avène gode til netop den ingrediens. Du finder den højeste koncentration (0,1%) i Avène A-Oxitive Night* og Cleanance Women Night*.

Blandingsprodukter

Får du en ekstra effekt ud af at kombinere flere typer A-vitamin i samme produkt fremfor at bruge en enkelt i en høj koncentration?

Det mener blandt andet Beauté Pacifique, der altid har lavet netop denne type produkter, og som med den nyeste Crème Symphonique Night* blander både Granactive Retinoid, retinal, fire andre A-vitamintyper samt bakuchiol.

Samme tilgang bruger Beautyspace med Ansigtscremen, hvor du finder en kombination af Granactive Retinoid og retinyl palmitat, der er en helt tredje variant.

Hvilken metode er bedst? Det har jeg ikke belæg for at kunne sammenligne.

Dyr creme fra England

Skin Rocks webshoppen betaler du told på forhånd, så fragt koster 10 euro. Til gengæld er der ingen overraskelser ved ankomst. Skin Rocks Retinoid 1 koster dermed 90 euro inklusive fragt og moms, mens Skin Rock Retinoid 2 koster 100 euro inklusive fragt og moms. Begge produkter indeholder 30 ml.

Sammenlignet med tilsvarende produkter betaler du altså ret meget for Caroline Hirons’ navn.

Mange gode A-vitamin produkter på markedet

Hvis du er ligeglad med bakuchiol, kan du købe et produkt med samme mængde granactive fra Pudderdåserne eller The Ordinary retinoid for meget mindre. Begynderversionen på 2% koster 200 kroner for 50 ml. fra Pudderdåserne*, men The Ordinary koster 100 kroner for 30 ml.*

Du får 50 ml. 5% Granactive Retinoid fra Pudderdåserne for 350 kroner*.

Versionen fra The Ordinary er endnu billigere*. Der får du så kun 30 ml. og konsistensen er en olie.

Hvis du ønsker at afprøve effekten af at kombinere flere typer A-vitamin, så er Beauté Pacifique Crème Symphonique med 6 typer A-vitamin* til 749 kroner stadig markant billigere en Skin Rocks, selvom prisen er cirka den samme, fordi den indeholder 50 ml. mens Skin Rocks kun indeholder 30 ml.

Beautyspace blander 3% Granactive Retinoid med retinyl palmitate til 399 kroner for 50 ml.

Sunday Riley blander 5% Granactive Retinoid med 1% indkapslet retinol.* Og så er det måske også værd her at minde om, at mere bestemt ikke altid er bedre med A-vitamin. Det handler om at finde det rette niveau til din hud.

Der har aldrig været så mange gode produkter med så mange spænder varianter af A-vitamin på markedet, som der netop nu. Udvalget er enormt, og dette indlæg indeholder kun et lille udvalg. Caroline Hirons har lavet en virkelig fint sammensat creme, men den er også dyr og svært tilgængelig, og i en verden med så mange gode og billigere A-vitamin cremer, så ser jeg ingen særlig grund til at vælge netop Caroline Hirons fremfor de andre.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

 

 

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Flisbeth

Hvis man absolute vil prøve, kan man vente til SpaceNK får hendes produkter på lager i slut november. Det er måske også mulighed for noget BF rabat, og der er ingen ekstra omkostninger for at sende til DK. Hvis de altså sender hendes produkter til DK selvfølgelig 🙂

Meta

Verso bruger retinyl retinoate. Hvor ligger det på a-vitamin spektret? Min hud elsker Verso, men reagerer voldsomt på BeautySpaces Ansigtscremen. Er retinyl retinoate mildere/ mindre effektiv?

Helene Randløv

Hej Meta
Molekylet er såvidt jeg husker Medic8s patent, hvorfor det er ret dyrt og ikke særlig brugt. Det gode ved retinyl retinoate er, at det kan påføres om dagen også, da det er mere modstandsdygtigt overfor UV-stråling. Ved at kombinere retinol og retinoinsyre (tretinoin) får man en effektiv (igen frit fra hukommelsen 8 gange mere effektiv end retinol alene) og meget overraskende få bivirkninger/reaktioner.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *