Husk din hudplejerutine når du skal på solferie

07.07.22

Sommerferien banker insisterende på, og jeg er selv ved at pakke det sidste. Det gælder også min AHA Peeling  og A-Serum  samt T-Zone Peeling til min mand. Og den hemmelige hvide tube her, som jeg også er ved at prøve.

For der er ingen grund til at lade hverken glykolsyre, salicylsyre eller hvad du ellers bruger i ansigtet til hverdag bliver hjemme, mens du tager på sommerferie. Tværtimod er det vigtigt at bruge dine gode produkter hver dag for at holde fast i de gode resultateter, du har opnået.

Det vil måske være overraskende for mange, at der slet ikke er enighed om, hvorvidt og hvor meget hverken glykolsyre, salicylsyre eller lignende eksfolierende syrer øger hudens følsomhed overfor sol. Især ikke hvis vi ser på koncentration og ph-værdi.

Undersøgelser viser, at salicylsyre virker beskyttende mod UV-lys. Andre tyder endda på at glykolsyre kan have en lignende effekt. Men samtidig findes også undersøgelser*, der viser det modsatte.

Paula Begoun konkluderer også, at nyere forskning konkluderer, at glykolsyre kan beskytte mod UV-skader.

Alligevel står der (forhåbentlig!) på alle peeling-produkter, at du skal bruge en solcreme om dagen, når du bruger dem. Dette er et lovkrav – og et fornuftigt et af slagsen. Enhver velformuleret kemisk peeling fjerner nemlig døde hudceller fra hudens overflade, og dette vil i sig selv kunne gøre huden mere solfølsom, da de friske hudceller kommer op til overfladen, hvor lyset kan nå dem. Men det er altså ikke så entydigt, som man nogle gange kan forledes til at tro.

Ja, gu faen skal du huske solcreme!

Hvis du nu læser dette som en opfordring til ikke at bruge solcreme på din sommerferie, så skal jeg personligt komme og smøre dig ind min. 3 gange dagligt hele industriferien! Det var IKKE pointen!

Det er meget vigtigt at passe på solen, ISÆR om sommeren og ISÆR hvis du er på badeferie. Ligegyldigt hvilken hudpleje du bruger.

Mit budskab er alene, at du gerne må bruge din T-Zone Peeling, AHA Peeling eller hvad du nu bruger til hverdag, selvom du er på sommerferie.

Rigtig god sommer og rigtig god ferie

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Eva

Hej

På et andet opslag har jeg for noget tid siden spurgt, om der var nogen grund til at vælge solcreme med et fysisk solfilter frem for et kemisk, hvis man ikke har problemer med sart hud/øjne. Helene svarede, at det er der grund til for nogen. Jeg har efterfølgende tænkt meget over det. Betyder det, at I mener, at der “objektivt” er god grund til at vælge fysisk solfilter frem for kemisk? Jeg kan se, at nogle – fx Karmameju – mener, at kemiske solfiltre kan være problematiske. Er I enige i dette?

Helene Randløv

Hej Eva
Der er nogle af de kemiske filtre, nogle reagerer på. Og så er der nogen af dem, som er ineffektive eller bare virkelig ubehagelige at få på huden (igen nogen er mere sarte end andre). Både LRP, Vichy, Avéne og Evy Technology indeholder kemiske filtre, som jeg personligt ikke har kvaler med at smøre på huden. Jeg synes (igen helt personligt), det er mere problematisk, når SPF ikke dækker hele spektret af skadelige stråler.
Svarer det på dit spørgsmål?
Kh. Helene

Lene

Og må jeg bare sige: har ikke haft så pæn og u-fedtet hud siden før teenageårene, som jeg har nu, hvor jeg bruger t-zone og Niacinamid. Det spiller max på alle parametre!!!

Helene Randløv

Weeeee!!

Hvor er det fedt at høre <3

Louise

Ih, hvor kan jeg blive misundelig. 😂 Den seje salicylsyre! Og så kan jeg ikke tåle den… snyd. 😅

Men jeg satser på AHA-peeling og niacinamid hjælper lidt, selvom jeg ille synes, det givet de store resultater. Måske gør det med tiden.

Helene Randløv

Kære Louise
Så bliver du nok ret så glad for en nyhed, vi arbejder på… <3

Kh. Helene

Eva

Hej Helene

Mange tak for dit svar, som jeg forstår sådan, at de problemer, der kan være ved kemiske solfiltre, efter din opfattelse primært handler om, at de kan være skrappere ved huden end fysiske filtre, og ikke at der er andet problematisk/skadeligt ved dem (tror fx Karmameju mener, at det er tegn på noget problematisk, at filtrene danner varme i huden). Min hud i ansigtet kan bedst lide solcreme med kemisk solfilter. Tak for god viden:)

Helene Randløv

Hej Eva
Njaa altså… det er bare den virkelig korte forklaring. Og så er det simpelthen præference. Som sagt vil jeg langt hellere være dækket i så stor en del af UV-spektret som overhovedet muligt og være helt hvid i skallen/bruge kemiske filtre, end jeg vil gå på kompromis med beskyttelsen 🙂 Men det er MIN helt personlige præference.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *