Gode solcremer til ansigtet

Solcremer
19.05.22
Solcremer

Solcremer

Ja, vi ved godt, at der mangler Alt i en beskyttelse SPF40. Tro os, ingen mangler den mere end os. Men der er jo sket det, at de (indsæt grimt bandeord), der producerer en meget vigtig råvare til os har valgt at lade den råvare udgå.

Vi er selvfølgelig i gang med at finde en erstatning og lave en ny, der er mindst lige så god som den gamle, men det tager altså både tid og rigtig mange prøver at ramme den helt rigtige opskrift. Det ser dog lovende ud, synes vi selv.

Men nu har vi en lang, varm og solvelsignet sommer foran os, og der skal vi selvfølgelig have solbeskyttelse i ansigtet. Her er mine egne bedste bud.

Supersart med hyperpigmentering

Jeg er sådan en, der er supersart, og som har både perioral dermatit, hyperpigmentering og sarte øjne. Næsten alle kemiske filtre svier i mine øjne, alle solcremer uden undtagelse får min periorale dermatit til blusse op (men heldigvis i varierende grad) og samtidig har jeg en hyperpigmentering liggende, der bliver fremkaldt ved den mindste kontakt med solskin. Jeg har altså brug for effektiv bredspektret beskyttelse, der ikke svier i øjnene og som ikke irriterer min hud overhovedet. Og en enhjørning.

Problemet er, at alle solfiltre kan irritere huden. Alle kemiske solfiltre kan svie i øjnene og potentielt irritere mit udslæt på hagen. Personligt har jeg bedst erfaring med fysiske solfiltre (titanium dioxid og zink oxid), men selv de kan genere. Der er ingen solcremer, der med 100% garanti ikke forværrer perioral dermatit, akne, rosacea og lignende hudproblemer. Det gælder om at prøve sig frem og finde det bedste match for netop din hud.

Avène: Nyt filter til blåt lys

Vi ved mere og mere om, hvordan ikke bare de længste UVA stråler, men også blåt lys skader huden. Det stiller større krav til de bedste solcremeproducenter om at udvikle nye solfiltre, som kan beskytte endnu mere bredspektret end før. Det har Avène gjort med et helt nyt solfilter. Sidste år lancerede Avène Intense Protect SPF50, der er en god tube med 150 ml. til 224,50 kroner, og i år er der kommet tre ansigtssolcremer også med samme filter.

Mine øjne kan af en eller anden årsag ikke lide de tre ansigtssolcremer, som får mine øjne til at svie og løbe i vand, men den større Avène Intense Protect SPF50 svier derimod ikke, hvis den selvfølgelig ikke bliver smurt direkte i øjet. Jeg aner ikke hvorfor – men jeg er stor fan af Avène Intense Protect SPF50, der er en meget bredspektret solcreme i en større tube, som ikke svier i mine øjne.

Konsistensen er lidt sej og tyk, men den let ferskenfarvede solcreme er alligevel nem at fordele og fungerer fint som ansigtssolcreme. Og så får man flere ml. for pengene.

The Ordinary: Bredspektret mineralsk solfilter

The Ordinary er en af få producenter, der også bruge både zinc oxid og titanium dioxid i deres mineralske solcremer. Det er vigtigt, fordi zinc oxid sikrer den mest bredspektrede beskyttelse. Prisen, man betaler for denne beskyttelse, er en hvid farve – hvilket også er grunden til at vi tilsætter farve. Man kan ikke bare lave en bredspektret mineralsk solcreme, der ikke er hvid. Desværre.

Hvis du ønsker dig en mineralsk solcreme med bredspektret beskyttelse, så er denne både god og billig. Jeg er så lys, at det hvide skær ikke er et problem for mig.

Alle andre mineralske solcremer, der ikke er tilsat farve, og som ikke efterlader et hvidt skær på huden indeholder enten ingen zinc eller meget lidt zinc, hvilket giver en mindre bredspektret UVA beskyttelse. Det kan bestemt være en god løsning – især hvis alternativet er, at du ikke gider gå med solcreme, så synes jeg bestemt du skal vælge en kun med titanium dioxid. Det kan også være et bud, hvis din hud reagerer voldsomt på solcremer. Blandt andet Karmameju, SkinCeuticals og Clinique laver behagelige mineralske solcremer baseret udelukkende på titanium dioxid.

IS Clinical med eller uden farve

IS Clinical Eclipse er en mineralsk solcreme med både titanium dioxid og zink oxid, som jeg har holdt af i mange år. Den indeholder et bredspektret mineralsk solfilter og du kan vælge mellem en hvid variant og Perfect Tint Beige, der passer perfekt til mig. Den giver en meget let farve. Hvis du både vil have en let farve og et bredspektret mineralsk solfilter med både titanium dioxid og zink oxid er denne mit bedste bud.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

IS Clinical Eclipse SPF50+ koster cirka 490 kroner for 100 ml. Du kan købe den på klinikker, der forhandler IS Clinical og online på blandt andet Skinsense.

Avène Intense Protect SPF50 koster cirka 224,50 og kan købes på apoteket eller online hos for eksempel Matas*.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 15 og SPF 30 findes i Sephora*.

To af produkterne i dette indlæg er modtaget som gratis anmeldeeksemplarer

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
LS

Hej Helene,
Tak for svar😊
Vil det sige, at jeg sagtens kan bruge cremer fra clinique med de stoffer uden at være bekymret for krop og miljø i forhold til de nævnte stoffer?

Helene Randløv Hansson

Hej LS
Det er ikke noget jeg kan tage stilling til for dig. Hverken Disodium Edta eller Bht er skadelige i de koncentrationer, hvis du altså tror på EU.
Kh. Helene

Mari-Ann

Hej!
Jeg har en aversion mod ansigtssolcreme, der bliver ved med at glinse på huden. Derfor blev jeg meget begejstret, da jeg prøvede Clinique’s SPF 50 Mineral Sunscreen For Face, for den er helt uden cast. I ingredienslisten kan jeg se, at der er både titanium dioxide og zinc oxide. Så det burde jo være godt – men er sidstnævnte i en (alt for) lille koncentration, siden den føles så behagelig?
KH – og tak for alle jeres gode indlæg!

Helene Randløv

Hej Mari-Ann
Helt generelt er det der med koncentrationen noget pjat, når det kommer til UV-filtrene. Så jeg er sikker på, det er fint.

Kh. Helene

Sofie

Kan i også anbefale mineralske solcremer til kroppen??:) Jeg har brugt derma i flere år, men vil da hellere være sikker på bred beskyttelse..

Derudover så misfarver den store fra avene mit tøj meget og jeg kan ikke tåle den i ansigtet – hvad hedder de andre fra avene med det nye filter?:)

Helene Randløv

Kære Sofie
Til kroppen kan jeg simpelthen ikke lige komme på nogen, fordi jeg ikke har haft fat i sådan en, siden mine knægte var små. Personligt ville jeg spørge på apoteket eller i Matas… Clinique har vist én, nu jeg tænker efter.
Du kan læse indlægget her: https://pudderdaaserne.dk/2018/06/26/tjek-selv-uva-beskyttelsen/ og måske finde frem til nogle filtre, din hud er gladere for. Med hensyn til afsmitning og misfarvning er det desværre filtrene, der har den farve.

De tre ansigtscremer med SPF med det nye filter er dem med den hvide bjælke på: https://www.webapoteket.dk/maerker/avene#!/Solbeskyttelsesfaktor=/spf+50/lastFacet=/Solbeskyttelsesfaktor
Altså Avene Sun Fluid SPF50+, Avene Sun Cream SPF50+ og Avene Cleanance SPF50+
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *