Nyt bredsspektret solfilter fra Pierre Fabre: Avène Intense Protect SPF50+

Avène Intense Protect SPF 50+
14.04.21
Avène Intense Protect SPF 50+

Avène Intense Protect SPF 50+
Det er lidt med bredspektrede solfiltre som med vacciner. Vi har meget få af dem, og jo flere vi får godkendt, jo bedre. Derfor er det også en dejlig nyhed, at Pierre Fabre-koncernen har fået godkendt et helt nyt bredsspektret UV-filter til brug i EU. Det er en kostbar og tidskrævende proces, som kun de mest ressourcestærke producenter kaster sig ud i.

Pierre Fabres nye solfilter TriASorB er ultra-bredspektret og beskytter mod både UVB, UVA (korte og lange) samt mod blåt lys. Det synlige blå lys er det, der ligger på den anden side af de lange UVA stråler. Vi taler ganske vist meget om det blå lys fra skærme, men solen udsender langt mere – en times soleksponering svarer til tre måneder på telefonen.

Giver TriASorB bedre beskyttelse end de andre gode europæiske solfiltre, vi har? Det har jeg ingen dokumentation om. Men jo flere, vi har at vælge mellem, jo bedre. Så hurra – det er en fantastisk nyhed, når der kommer nye solfiltre til.

Svier ikke i øjnene
Avène Intense Protect SPF50+ er den første solcreme med det nye filter. Som i alle andre solcremer blander Avène flere solfiltre for at opnå den bedst mulige beskyttelse. Der er udover TriASorB tre andre UV-filtre. Resultatet er en let ferskenfarvet solcreme med en lidt sej og tyk, men behagelig og hurtigtabsorberende konsistens som IKKE (!!!) svier i mine øjne.

Jeg sidder her med den i ansigtet og venter på, at den som alle andre solcremer skal begynde at få mine øjne til at klø som en vanvittig. Det er endnu ikke sket. Det er også ret fantastisk. Avéne lover også i deres pressemeddelelse, at den ikke svier i øjnene.

Ferskenfarvet solcreme
Den lidt ferskenfarvede tone stammer blandt andet fra TriASorB. TriASorB er meget gult og farver produktet. Det samme gælder i øvrigt mange andre organiske/kemiske solfiltre. Der er også tilsat en syntetisk rød farve, så produktet bliver ferskenfarvet i stedet for gult. Jeg nævner at den røde farve er syntetisk, fordi animalsk rød farve generer nogle øjne – for eksempel Helenes.

Avène Intense Protect SPF50+ er en pæn størrelse tube på 150 ml. for 224,50 til både krop og ansigt uden parfume. Har du sart hud med behov for høj beskyttelse – og hvem har ikke det – så prøv den.

Her kan du købe det (*indeholder reklamelink)
Avène Intense Protect SPF50+ koster cirka 224,50 for 150 ml. på apoteket. Du kan også købe den online på blandt andet Apopro.dk*.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Simone

Vil I anbefale denne nye, eller La Roche-Posay Anthelios 50+? Har La Roche-posay ligeså god beskyttelse ift UV-filtre? Eller er det rigtigt forstået at Avenue har et nyt filter? 🙂

Lea Petersen

Den lyder spændende 🙂
Fedter den? Eller er den lige så behagelig som fx Avènes Sun Fluid SPF 50+?
Og hvordan fungerer farven til os meget blege? 🙂

Helene Randløv

Hej Lea
Det er ikke en farve, der kan ses overhovedet! Den har en anden konsistens, og det er virkelig en smagssag om det er et hit eller ej. Prøv den næste gang, du er på apoteket.
Kh. Helene

Simone

Det lyder umiddelbart som noget for mig! Jeg har haft svært ved at finde en solcreme der ikke svier i øjnene. Men vil den være okay til min kombinerede hud med fedtet t-zone og tendens til forstørrede porer?

Helene Randløv

Hej Simone
Det kan vi umuligt svare på. Det er kun din hud, der kan svare på det.

Kh. Helene

Anna Knudsen

Jeg er vild med den, bortset fra at den – ta-daaaa – svier i mine øjne. Suk! Jeg overvejer om jeg kan bruge en anden rundt om øjne og på øjenlåg – f.eks. jeres sololie, og så Avene i resten af ansigtet?

Helene Randløv Hansson

Hej Anna
Du skal nok kigge på noget uden kemiske filtre. Der er vores sololie bestemt ikke det rette valg.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *