Nej, der er ikke kommet noget nyt og bedre

13.04.22

At følge med i hudplejebranchen kan være overvældende. Vi bliver konstant bombarderet med revolutionerende nyheder. Og hvis det er overvældende for os, så må det være uoverskueligt for den gennemsnitlige forbruger.

Vi har blogget siden 2010 og haft vores egen hudplejeprodukter siden 2014, så lad os prøve med en lille status. Jeg vil gerne sige, at der helt generelt kommer rigtig mange gode produkter på markedet. Men ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end dem, du allerede elsker. Der er ikke nogen grund til at ændre på noget, der fungerer – så revolutionerende opdagelser, er der endnu ikke gjort.

De holder endnu (reklamelinks*)

BHA (salicylsyre) og AHA (glykolsyre)
At starte sin daglige hudpleje med en peeling med enten 2% salicylsyre eller mellem 5-10% glykolsyre er stadig vores foretrukne måde at holde sin hud i god form på. Intet er dukket op, der har ændret på det.

Niacinamid
B3- vitamin er stadig ingrediensen, der virker på alt. Især forstørrede porer og hudorme, men også hyperpigmentering og mærker efter ar. Jeg har endnu ikke set noget derude, der kan det samme.

A-vitamin
A-vitamin har været i hudpleje-branchen længere end vi har, og med god grund. Det er den bedst dokumenterede ingrediens mod alskens hudplejeproblemer lige fra akne til rynker. Der sker dog nye ting her – nye former for A-vitamin dukker op og nye måder at bruge det på.

  • Avène Physiolift Night – natcreme med retinaldehyd, der et mildere A-vitamin
  • Pudderdåserne A-Serum – serum med granactive retinoid, der er en nyere, mere effektiv og mildere A-vitamin.
  • Verso – Verso bruger retinyl retinoate, der også er en nyere, mildere og mere effektiv A-vitamin.
  • Paula’s Choice Clinical Retinol 1% – hvis du er til klassisk retinol.

 

De bedste nyheder

Solfiltre

Dengang jeg var barn, interesserede ingen sig for andet end UVB-lys. For 10 år siden talte vi om UVA, og nu ved vi også at solens synlige lys kan skade huden. De nyeste solfiltre følger med denne viden, og her er der virkelig grund til at følge med tiden.

  • Avènes solcremer med Triasorb, blandt andet Intense Protect SPF 50+.  Der er fire nye ansigtssolcremer med samme beskyttelse på vej i butikkerne også.

Pigmentpletter

Der er kommet adskillige helt nye ingredienser med lovende resultater på pigmentpletter. Et af de bedste bud er fra Eucerin og søster-firmaet Nivea. Eucerin Even Brighter og Nivea .. bruger begge Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, der er en ny ingrediens med mere publiceret litteratur bag sig.

Hvilke hudplejeprodukter holder du fast ved?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Liv Davids

Jeg er meget loyal, når jeg finder noget der virker, og for mig er det Beauté Pacifique og Pudderdåserne selvfølgelig 😊
Jeg har også favoritprodukter fra nogle af de franske apotekermærker, og jeg altid den blå Nivea creme og vaseline på tube i skabet.

Helene Randløv Hansson

Hej Liv
Der er mange, der altid tror, at græsset er grønnere… Og det er det jo kun sjældent.

Kh. Helene

Eva

Hej

Hvad siger I til dette nye SPF-produkt fra Karmameju?

https://karmameju.dk/products/bb-face-cream-spf-30?

Deres “almindelige” ansigtssolcreme var I lidt skeptiske over for – så vidt jeg husker. Noget med, at den ikke beskyttede mod de lange UVA-stråler, tror jeg.

I nyhedsmailen står der også, at den skulle beskytte mod “de blå HEV-stråler, vores skærme udsender.” Hvad mener I om det?

Og hvad med det, der står om nikkel-indhold?

Tak for en god blog:)

Helene Randløv Hansson

Hej Eva
Der er desværre stadig ikke Zink Oxid i, som jo er kendt for sit flotte blåhvide skær.
Det blå lys fra vores skærme nærmer sig på ingen måde HEV, de har slet ikke samme energiniveau, som HEV fra solen. Heldigvis er det ret nemt at beskytte huden mod HEV, fordi du “bare” skal have en masse antioxidanter at stå imod med. Derfor kan du ikke sammenligne beskyttelsen med UV beskyttelse, selvom det selvfølgelig umiddelbart giver vildt god mening.

Kh. Helene

Lene

Jeg læser og læser i jeres blogs, men kan ikke drage en konklusion, hvilket nok primært er en fejl 40;):
Jeg skal have gang i det der peeling. Hvad vil være den simpleste rutine? Jeg renser ansigtet morgen og aften, hedder det så salicylsyre eller niacinamid derefter, og skal der yderligere ansigtscreme på bagefter? PS: har kun små-urenheder, og døjer lidt med en fedtet pande og næse op ad dagen. Pft:)

Helene Randløv Hansson

Hej Lene
Ja, det kunne fint være T-Zone Peeling, Niacinamid 10% efterfølgende og en creme eller måske bare en SPF i dagtimerne. Måske kan denne guide hjælpe dig: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/
Kh. Helene

Eva

Tusind tak for klogt svar! 🙂

Jeg bruger Paula’s Choice salicylsyre, Clinique dramatically different hydrating jelly (med “fatigue”-patron) samt jeres niacinamid og anti-age creme. Er der mere, jeg kan gøre mht. antioxidanter?

Helene Randløv Hansson

Kære Eva
Du er ret godt dækket ind, men hvis du vil gøre endnu mere, ville jeg gå efter noget C-Vitamin. Det døjer jeg selv med at tåle, så jeg kan desværre ikke anbefale en.

Kh. Helene

Lene

Min hudpleje har de sidste 4 år været salicylsyre, niacinamide, a-vitamin og solcreme. Jeg har typisk vekslet mellem jeres lækre produkter og Paula’s Choice.

Men nu står jeg i en ny situation – projekt baby…
Min mand, som aldrig har gået op i mine rutiner, er nu blevet bedste venner med miljøstyrelsens hjemmeside samt anbefaler til hudpleje og make-up for gravide. Hvilke jo også er dejligt, at han gerne vil være så meget involveret i “processen”, som muligt.

Så ønsket fra min mand er, at vi(jeg) skal anvende svanemærket produkter. Make-uppen har jeg opgivet for de der Miild-produkter er altså til at lukke op og ..*!§?%&.. i.

Jeg har dog brugt Rudolph solcreme, som er solcremen der virker for mig. Jeg har derfor gået på opdagelse i de øvrige produkter hun har. Uha, de er dyre, men angsten for tilbagevenden akne og rynker gør at jeg kigger på dem.

Hvad tænker I om Firming Perfector Serum og æblestamcelle-ekstrakt… Er der andet, som måske er bedre og billigere?

XoXo, Lene, 36 år.

Helene Randløv Hansson

Kære Lene
Få ham i stedet til at finde en liste over de ingredienser, han gerne vil at du undgår. Og kig dine produkter igennem. Søg eventuelt på graviditet her på bloggen.

Kh. Helene

Eva

På baggrund af Helenes tip har jeg kigget efter produkter med antioxidanter/c-vitamin.

Jeg er faldet over Rudolph Care Açai Facial Mist https://www.rudolphcare.com/da/produkt/acai-facial-mist/. Det appellerer til mig, at det er en mist, da jeg i forvejen smører så meget forskelligt i ansigtet.

Ville den være et godt bud? (selvom I måske ikke selv har prøvet den, kunne det være, I kunne se på ingredienslisten, om den ser fornuftig ud😊)

Helene Randløv Hansson

Hej Eva
Min anbefaling er at teste den, umiddelbart ser den jo fin ud, men jeg reagerer selv med rødme og hævelser i ansigtet. Jeg elsker ellers sprays :-/
En af mine egne favoritter er Beaute Pacifique Superfruit Face Mist
Kh. Helene

Tine

Hej.
Er der nogle anbefalinger ift. Niacinamide (evt kombineret med zonk – the ordinære?) ift. sol?

Tak 🙂

Helene Randløv

Hej Tine
Hvis du spørger, om det er okay at gå i solen, når man bruger niacinamid? Så er svaret ja. Er det noget andet, du spørger om, bliver du nødt til at omformulere spørgsmålet, for så forstår jeg det desværre ikke.

Kh. Helene

Lone

Hvad er der blevet af Alt i en beskyttelse? Kan ikke finde den nogen steder, og i Matas siger de, at den er udgået af deres sortiment. Forstår det ikke, bruger den hver dag.

Helene Randløv

Hej Lone
Den bør være på hylderne igen snart. Søg på bloggen, hvis du er interesseret i historien… Den korte version er, at den er blevet reformuleret.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *