Husk din barriere

Cremer til hudens barriere
08.05.21
Cremer til hudens barriere

Cremer til hudens barriere

Du har styr på din syrepeeling, A-vitamin, C-vitamin, niacinamid og selvfølgelig solcreme til sidst. Hele skabet er fuld af de bedste og mest veldokumenterede aktive ingredienser, som kosmetikken har at byde på. Men der er alligevel noget, der ikke helt er, som det skal være.

Din hud driller stadig. Du har måske en hudlidelse, som popper frem – lidt rosacea, lidt akne eller perioral dermatit. Og lige meget hvor meget af alle de supereffektive ingredienser, du smører på hjælper det.

Huden yderste lag kalder vi også for dens barriere. Det er det yderste vandtætte lag, der holder huden sammen. Den er selvfølgelig afgørende for at din hud ser pæn ud – det er det yderste lag. Hvis din huds barriere er intakt er din hud pæn. Men den spiller også en afgørende rolle for en lang række hudlidelser. Alt lige fra akne til atopisk eksem hænger sammen med en ødelagt hudbarriere. Hvad end du lider af perioral dermatit, rosacea, akne, atopisk eksem eller nogen som helst anden hudlidelse i ansigtet, er det afgørende, at din huds yderste forsvarslag er intakt.

Forebyg og beskyt
Først og fremmest skal vi passe på ikke at nedbryde hudens barriere med det, vi putter på den.

  1. Undgå agressive og udtørrende renseprodukter, masker og scrubs. Mildt er altid bedre.
  2. Spar på vandet – vask med vand flere gange om dagen udtørrer huden.
  3. Brug kun produkter med en hudvenlig sur ph-værdi. Huden selv er naturligt sur. Du har måske hørt om hudens syrekappe? Den går hånd i hånd med hudens barrierefunktion, og hvis du bruger basisk produkter som for eksempel natron eller visse kraftigt skummende renseprodukter skubber du til hudens naturlig ph-værdi. Selv vand kan forskubbe hudens egen sure ph-værdi.
  4. Pas på solen – solens stråler nedbryder huden.

Syrepeeling kan også nedbryde hudens barriere. Det er jo derfor vi bruger dem – de eksfolierer. For meget eksfoliering er derimod ikke godt, hvilket er årsagen til at vi altid opfordrer til at passe godt på at du ikke bruger flere forskellige produkter med syre på en gang.

Reparér
Vores hud indeholder en bunke substanser, som den taber, når barrierefunktionen bliver kompromiterer – alt lige fra fedtsyrer til ceramider og hyaluronsyre. Disse ingredienser kan vi tilføre udefra og lappe hullerne.

Listen over brugbare ingredienser er MEGET lang, og der er ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end andre. Ceravé sværger til kombinationen af ceramider og hyaluronsyre.

Vi har selv brugt en kombination af fedtsyrer, trehalose, carbamid, sukkerstof og hyaluronsyre i vores CREMEN til tør hud (et helt forkert navn faktisk…. denne type produkter er til al hud med en kompromitteret barriere).

The Ordinary kalder deres creme for “Natural Moisturizing Factors”, hvilket er det navn, man kalder disse tabte byggesten i huden.

Dr. Jart kalder deres genopbyggende serie for Ceramidin, fordi fokus er på ceramider, men der er også en lang, lang række andre “natural moisturizing factors” i. Det samme er der i Paula’s Choice Omega+ Complex moisturizer.

Men inden vi fortaber os i smarte ingredienser fra Korea, så husk at et lag fedtcreme med petrolatum også vil virke reparerende, simpelthen fordi den lægger et nyt beskyttende lag på huden, der forhindrer yderligere tab af fugt og hjælper huden med at reparere sig selv.

Her kan du købe det (*indeholder reklamelinks)

Locobase 60 kroner på apoteket og i Matas*

Dr. Jart Ceramidin 349 kroner i Sephora*

Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer cirka 290 kroner*

The Ordinary Natural Moisturizing Factors 59,95 I Matas*

Ceravé på apoteket og på Lookfantastic.dk*

Pudderdåserne CREMEN 199,95 hos os selv*

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Filine Jannet Emily Friang

Hvordan med Niveas den gode gamle blå – gør den godt for barrieren?

Katja Moikjær

Ja – det er ikke noget dårligt bud

Mette

Jeg er bare SÅ glad for jeres creme til tør hud. Har nu fået antibiotika i 4 uger for perioral dermatit, men cremen er helt uundværlig!! Vildt at en creme som ikke fedter giver så meget til huden! Tusind tak for jeres tip 🙂

Helene Randløv

Hvor er det godt at høre Mette <3

Lærke

Det her indlæg kommer virkelig på et godt tidspunkt og har lige bekræftet mig i, at min strategi efter et voldsomt udbrud af atopisk eksem i hele ansigtet for halvanden måned siden, heldigvis har været den rigtige. Selvom om min hud virkelig er sart nu. Jeg kan ikke engang have pudder på uden huden klager. Så jeg fortsætter bare min rutine og væbner mig med tålmodighed indtil huden har fået det godt igen. Tak for jer 🙂

Anne

Tak for vigtig information! I skriver, at man ikke skal bruge flere produkter med syre på én gang. Jeg bruger jeres t-zone efterfulgt af niacinamid peeling morgen og aften. Et par gange om ugen bruger jeg ecookings peeling maske. Bør jeg så ikke bruge t-zone peeling efter masken? På forhånd tak for svar!

Esther

I stedet for en creme, vil jeg så kunne bruge en ansigtsolie eksempelvis jeres egen som barriere?

Helene Randløv

Hej Esther
Det handler ikke så meget om, hvad du smører på, så længe det kan genoprette den ødelagte barriere.

Kh. Helene

Therese

Bør solcreme komme under eller ovenpå ens fugtighedscreme?
Jeg prøvede jeres “Cremen”, da jeg ofte har meget tør hud. Men jeg synes faktisk ikke, den fugtede nok – så gik tilbage til jeres “Alt i en creme”, som bare fungerer 100% 🙂 Til gengæld har min kæreste været glad for “Cremen” under hans pillebehandling mod akne!

Helene Randløv

Hej Therese
Solcreme skal så tæt på solen som muligt, så vidt muligt øverst ellers som grundlag for makeup. Alt i en Creme er fed, Cremen er det ikke… den kan noget andet.

Kh. Helene

Mette

Hej pudderdåser. Jeg tror helt klart at min huds barriere er udfordret, jeg har knastør hud og samtidig urenheder. Og jeg sys det er meget svært at finde en creme der ikke forværre hverken den tørre hud eller urenhederne. Jeg bruger nu Ducray keracnyl repair creme, og den virker super godt, men er ikke så god om dagen under makeup. Ville jeg mon kunne skifte den ud med jeres Cremen, eller vil den tilstoppe huden? Venlig hilsen Mette

Trine Nielsen

Hej
Gælder det også jeres ansigtsolie, hvis man foretrækker olie? Altså at den kan genoprette barrieren? 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Trine
Den har slet ikke samme genopbyggende ingredienser, som Cremen har. Men olie kan hjælpe… afhængigt af, hvor skidt det står til.

Kh. Helene

Mette

Hej, hvis vi ser bort fra Locobase hvilke af disse cremer er så fedest? Er på jagt efter dagcreme med kombineret høj barrierebeskyttelse og reduktion af fine/tørre linjer. Ville prøve Paulas men kan se i reviews at mange ikke finder den fed nok til meget tør hud. Vh Mette

Helene Randløv Hansson

Hej Mette
Det afhænger ikke kun af, hvor fedtet cremen er. Gør dig selv en tjeneste og få en prøve på Cremen: https://pudderdaaserne.dk/2020/08/27/cremen-til-toer-hud/
Den er i al beskedenhed virkelig effektiv til tørstig og udfordret hud.
Umiddelbart er det nok Ceravé, der er den fedeste af de ovennævnte… men som sagt er det ikke nødvendigvis et succeskriterie. Hvordan renser du huden?
Kh. Helene

Nadia

Kan I anbefale en creme til vinter- og frostperioder? Jeg er meget udendørs – også om vinteren, og får altid rød og tør hud. Har læst at man skal bruge en creme uden vand om vinteren? Kan jeg bruge alm. dagcreme (bruger jeres anti-aging) og derefter et lag fedtcreme uden vand, som barrierecreme? På forhånd tak og for en uundværlig blog 🙂

Helene Randløv Hansson

Hej Nadia
Vandet i en creme fordamper efter kontakt med huden. Så med mindre du smører den på udenfor, kan du roligt bruge cremer med vand. Hvad bruger du nu?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *