Husk din barriere

Cremer til hudens barriere
08.05.21
Cremer til hudens barriere

Cremer til hudens barriere

Du har styr på din syrepeeling, A-vitamin, C-vitamin, niacinamid og selvfølgelig solcreme til sidst. Hele skabet er fuld af de bedste og mest veldokumenterede aktive ingredienser, som kosmetikken har at byde på. Men der er alligevel noget, der ikke helt er, som det skal være.

Din hud driller stadig. Du har måske en hudlidelse, som popper frem – lidt rosacea, lidt akne eller perioral dermatit. Og lige meget hvor meget af alle de supereffektive ingredienser, du smører på hjælper det.

Huden yderste lag kalder vi også for dens barriere. Det er det yderste vandtætte lag, der holder huden sammen. Den er selvfølgelig afgørende for at din hud ser pæn ud – det er det yderste lag. Hvis din huds barriere er intakt er din hud pæn. Men den spiller også en afgørende rolle for en lang række hudlidelser. Alt lige fra akne til atopisk eksem hænger sammen med en ødelagt hudbarriere. Hvad end du lider af perioral dermatit, rosacea, akne, atopisk eksem eller nogen som helst anden hudlidelse i ansigtet, er det afgørende, at din huds yderste forsvarslag er intakt.

Forebyg og beskyt
Først og fremmest skal vi passe på ikke at nedbryde hudens barriere med det, vi putter på den.

  1. Undgå agressive og udtørrende renseprodukter, masker og scrubs. Mildt er altid bedre.
  2. Spar på vandet – vask med vand flere gange om dagen udtørrer huden.
  3. Brug kun produkter med en hudvenlig sur ph-værdi. Huden selv er naturligt sur. Du har måske hørt om hudens syrekappe? Den går hånd i hånd med hudens barrierefunktion, og hvis du bruger basisk produkter som for eksempel natron eller visse kraftigt skummende renseprodukter skubber du til hudens naturlig ph-værdi. Selv vand kan forskubbe hudens egen sure ph-værdi.
  4. Pas på solen – solens stråler nedbryder huden.

Syrepeeling kan også nedbryde hudens barriere. Det er jo derfor vi bruger dem – de eksfolierer. For meget eksfoliering er derimod ikke godt, hvilket er årsagen til at vi altid opfordrer til at passe godt på at du ikke bruger flere forskellige produkter med syre på en gang.

Reparér
Vores hud indeholder en bunke substanser, som den taber, når barrierefunktionen bliver kompromiterer – alt lige fra fedtsyrer til ceramider og hyaluronsyre. Disse ingredienser kan vi tilføre udefra og lappe hullerne.

Listen over brugbare ingredienser er MEGET lang, og der er ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end andre. Ceravé sværger til kombinationen af ceramider og hyaluronsyre.

Vi har selv brugt en kombination af fedtsyrer, trehalose, carbamid, sukkerstof og hyaluronsyre i vores CREMEN til tør hud (et helt forkert navn faktisk…. denne type produkter er til al hud med en kompromitteret barriere).

The Ordinary kalder deres creme for “Natural Moisturizing Factors”, hvilket er det navn, man kalder disse tabte byggesten i huden.

Dr. Jart kalder deres genopbyggende serie for Ceramidin, fordi fokus er på ceramider, men der er også en lang, lang række andre “natural moisturizing factors” i. Det samme er der i Paula’s Choice Omega+ Complex moisturizer.

Men inden vi fortaber os i smarte ingredienser fra Korea, så husk at et lag fedtcreme med petrolatum også vil virke reparerende, simpelthen fordi den lægger et nyt beskyttende lag på huden, der forhindrer yderligere tab af fugt og hjælper huden med at reparere sig selv.

Her kan du købe det (*indeholder reklamelinks)

Locobase 60 kroner på apoteket og i Matas*

Dr. Jart Ceramidin 349 kroner i Sephora*

Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer cirka 290 kroner*

The Ordinary Natural Moisturizing Factors 59,95 I Matas*

Ceravé på apoteket og på Lookfantastic.dk*

Pudderdåserne CREMEN 199,95 hos os selv*

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Jette Arildsen

Min hud er ret udfordret i disse overgangsperioder mellem varme og kulde og så har jeg min hud mistænkt for ikke at være særlig glad for vand… specielt i førnævnt periode.
Kan i anbefale en god “klud” til ansigtet i stedet for at skylle med vand? Syntes tit en almindelig vaskeklud er for krads 😬
Bruger Bioderma Sensibio Light om aftenen efter rens og jeg blander gerne et par dråber Sunpati serum-balm & face oil i…. Lyder cremen fornuftig eller bør jeg finde noget andet?

Helene Randløv Hansson

Hej Jette
Jeg har selv vaskeklude i Jysks Karlstadserie, som det eneste bliver de tumblet tørre. De er ikke hårde, synes jeg. Ellers kan du få microfiber klude, der er virkelig bløde. Umiddelbart ville jeg vælge noget andet end en light creme, men den ser nu fin nok ud.

Kh. Helene

Pia Bacher

Hej pudderdåser
Jeg har lige indkøbt jeres renseolie, t-zone peeling, niacinamid 10% og anti age creme. Jeg bruger kun t-zone peeling og niacinamid om aftenen da min hud reagerer med rødme og knopper på dette. Måske skal jeg kun bruge det hver anden dag? Nå men mit spørgsmål er: Er anti-age cremen nok eller skal jeg bruge en anden creme i stedet eller som supplement ??
Mvh Pia

Helene Randløv Hansson

Hej Pia
Du skal trappe ganske langsomt op: https://pudderdaaserne.dk/2020/02/18/tirsdagstip-langsom-opstart-et-produkt-ad-gangen/

Desværre kan jeg ikke svare på, hvordan din hud har det. Føles den tør, skal du nok supplere med noget mere fedt. Ellers er Anti-age Ansigtscreme sikkert rigeligt.*

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *