Tirsdagstip: Hårpleje efter vores hoveder

Pudderdåsernes Alt i en Balsamkur
23.02.21
Pudderdåsernes Alt i en Balsamkur

Pudderdåsernes Alt i en Balsamkur

Hallo dåser… siger I ikke, at man skal bruge balsam efter hårkuren? Hvad med protein, er det ikke det, man skal undgå? Det lyder bestemt som ord fra mine taster. Hvordan giver det så mening, at vi har lanceret en hårplejeserie, hvor der er protein i? Og det der med at bruge Alt i en Balsamkur til både balsam, kur og leave-in, giver det overhovedet mening? Tillad mig at uddybe… og nej, vi har ikke helt tabt sutten… endnu. Der er selvfølgelig mening med galskaben, og har du læst de pågældende indlæg, ved du også, at vi ikke opererer i absolutter. Det er netop ikke ”undgå for alt i verden protein i hårpleje” eller ”den eneste rigtige måde at vaske hår er…”. Måske giver det endda mening lige at genlæse de to indlæg, så du ved, hvad jeg taler om. Bare rolig! Jeg venter her imens…

En mulig løsning
Det er som oftest et skitseret problem og en mulig løsning. Selvfølgelig skal man ikke blindt følge vores råd, hvis det slet ikke fungerer for én. Det, vi håber på, er at bidrage med en større forståelse og mulige løsninger. For eksempel får vi ekstremt mange beskeder med deciderede medicinske spørgsmål. Den slags hverken kan eller vil vi naturligvis svare på. Hvis en hvilken som helst bloggertype kunne slå sig ned som dermatolog eller en anden slags ekspert, så ville det ærlig talt være lidt bekymrende. Med andre ord skal du ikke nødvendigvis tage vores ord for gode varer. Forskningen bevæger sig heldigvis fremad, og vi bliver jo også klogere med tiden.

Hårpleje efter vores hoveder
Eller nærmere vores hår… Når jeg shopper shampoo, er jeg altid gået efter produkter, hvor ord som ekstra plejende, reparerende og endda helende prydede beskrivelserne af produktet. Det er for det meste gået godt, fordi jeg samtidig har været glad for (ekstra udtørrende) volumenshampoo. Det ene har så at sige opvejet det andet. Med langt mere held end forstand har mit hår altid været stærkt og sundt, måske kan det tilskrives de vilde summer, jeg har brugt på hårkur i alle mulige afskygninger. Det er ikke ligefrem anbefalelsesværdigt at tage hovedet under armen, som jeg altid har gjort. Det der derimod giver rigtig god mening er at sætte sig ind i, hvad håret har brug for, og hvordan man finder det i ingredienslisten.

Alt med måde
Som med alle aspekter af livet gør den gode gamle talemåde ”alt med måde” sig også gældende i forhold til hårpleje. Håret bliver styrket af produkter med protein, men er det knasende tørt, skal der selvfølgelig også masser af fedt til. Og præcis de tanker er grunden til at vores Alt i en Balsamkur kan bruges til det hele og samtidig indeholder protein. Det med rækkefølgen hænger nemlig også sammen med, at nogle hårkure er så smækfulde af protein, at håret måske nok bliver bygget op, hvor det er slidt… men det bliver det ikke nødvendigvis blødt og rart af. Og det er netop i de tilfælde, at vi anbefaler at bruge balsam bagefter. Så håret også får lidt fedt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *