Maskne – bumser under masken

Mundbind
07.12.20
Mundbind

Mundbind

I knap fire måneder er vi gået med mundbind i Danmark, og nu begynder effekten på vores hud at vise sig. Bumser og røde knopper i området omkring mundet på grund af brug af ansigtsmaske har fået sit eget navn: Maskne.

Problemet kan sammenlignes med det, som sportsudøvere kan opleve under tætsiddende sportstøj, eller som man kan opleve under tætsiddende pandebånd, tørklæder eller lignende. Yderligere kompliceret af at vi her har med området omkring mund og næse at gøre. Her er ekstra fugtigt og varm, hvilket bakterier elsker, og der er endda ekstra bakterier fra munden, som kan trives.

Den oplagte løsning, nemlig at fjerne årsagen til problemet er naturligvis helt udelukket netop nu. Så hvad gør man så?

  • Hygiejne er vigtig. Rens din hud hver aften, men husk at bruge et mildt renseprodukt. Aggressiv rens gør bare problemet værre.
  • Bruger du engangsmundbind, så husk at skifte dem jævnligt. Lad være med at genbruge dem, og brug dem højest i de fire timer, som er angivet.
  • Bruger du stofmundbind så vask dem dagligt. Vask dem ved min. 60 grader.
  • Undgå makeup og lokalirriterende hudplejeprodukter, når du bruger mundbind. Det gør altså en betydelig forskel at undgå makeup under mundbindet. Hold dig til øjenmakeup, hvis du ikke vil undvære.

Produkter, der virker mod almindelige bumser, kan måske have en effekt, men jeg har to bekymringer ved at anbefale, at du kaster dig ud i nye hudpleje-rutiner på nuværende tidspunk:

Lige nu bliver nye restriktioner lagt ned over Danmark, og vi skal blive hjemme – uden mundbind. Når 2021 kommer med nyt håb og ny vaccine kommer en ny tid. Uden mundbind og uden maskne. Når verden bliver sig selv igen, bliver din hud også sig selv igen. Så hold ud – på alle måder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Mette

Skal stofmundbind ikke vaskes ved 60 grader?

Katja Moikjær

Jo selvfølgelig! Det er en tastefejl. Tusind tak

Mira

Det og en alt for fed creme, fik min perioral dermatitis til at komme igen . Heldigvis er den allerede slået rimeligt ned efter brug af den receptpligtige creme og at jeg stoppede med den fede creme. Kruser alt jeg har for, at det går i sig selv igen og ikke bliver værre 🙈

Betina Berg Holm Andersen

Jeg bruger jeres aha serum og er utrolig glad for den. Jeg er desværre ramt af maskne i svær grad – jeg bruger mundbind fra 5.15 til 17, kombi af 4 timers offentlig transport og et job hvor jeg bærer det hele tiden.
Kan jeg bruge jeres aha serum på min tydeligt irriterede hud eller bør jeg holde pause?

Helene Randløv

Hej Betina
Det lyder som en rigtig god idé med en pause, måske T-Zone Peeling, er et bedre bud i en periode?
Kh. Helene

Helene

Hej 🙂
I har så mange skønne produkter og med masser af god viden bag, men jeg er nu alligevej blevet lidt forvirret og i tvivl om hvilken jeg skal bruge. Især punkt 3+4.
Jeg er 32 og og sådan normal/kombineret hud. Lidt tendens til fedtet hud i t zonen, men nomal/lidt tør/sart hud på kinderne. Begyndende alderstegn. Min hud ser generelt kedelig og grå ud og ikke-ensartet ud.
Jeg bruger jeres aha peeling efter rens og vil gerne igang med jeres anti age creme. Men hvad der imellem? Er forvirret over alt-i-en hyalyronsyre, niacinamid og a-serum? Er der nogen af de 3 der ville give mest mening for mig?
Hilsen Helene

Helene Randløv

Hej Helene
De giver sådan set, som jeg kan fornemme, du selv har fundet frem til, ret god mening alle tre.
Du kan læse mere her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/
Find link til information om hvert enkelt produkt under menupunktet Vores egen hudplejeserie… Helt kort og MEGET forenklet er Alt i en Hyaluronsyre er en let fugtgiver, Niacinamid 10% giver glød og ensarter huden, mens A-Serum kan minimere pigmentforandringer og rynker.
Sørg for ikke at udtørre huden med en voldsom rens, for varmt og for meget vand.
Kh. Helene

Anne Sofie

I besvarer det måske lidt i indlægget, men kan man være sikker på, at det ikke bliver et permanent problem?
Min hud er slået voldsomt ud pga. mundbind og jeg er nervøs for, om det er en permanent skade eller om det går væk igen, når mundbind er væk.
Jeg døjer normalt med lidt uren hud, men slet ikke nær så slemt som det er nu.

Helene Randløv

Hej Anne Sofie
Det tager muligvis noget tid, men permanente skader får du kun af at pille, så der bliver ar.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *