Dåseposten: Vil hårfjerning få hår til at komme tilbage mørkere og kraftigere?

28.11.16
Hårfjerning

Hårfjerning

Kære Katja

Først vil jeg lige sige tak for en rigtig dejlig blog. I kommer altid med sådanne nogle skønne råd😀

For omkring 2 år siden begyndte jeg få længere dun på begge kinder, lige i smilehullerne. Det er begyndte at genere mig rigtig meget, for man kan tydeligt se hårene, selvom de er helt lyse og bløde som små dun. Igennem længere tid accepterede jeg det, og prøvede at bilde mig selv ind, at det så man nok ikke. Det var lige indtil, at min veninde en dag spurgte, om jeg ikke skulle have fjernet mine hår kinderne. Det gjorde mig vildt ked af det, og siden har det generet mig endnu mere.

Jeg har mange gange overvejet at få dem fjernet, men jeg er så bange for at problemet bliver endnu større; altså at jeg får flere og mørkere hår.

Har I nogle erfaringer/råd til, hvad jeg kan gøre, eller er det bedst, at jeg bare acceptere det, for ikke at gøre problemet værre.

De kærligste hilsner

Anne

Kære Anne

Alle har små fine hår i ansigtet. Vi får dem allerede som små børn. Hos mænd udvikler de sig til decideret skæg, hos kvinder forbliver de (med mindre der kommer uorden i hormonerne) fine og lyse. Men langt de fleste af os får efterhånden længere og længere knurhår. Jeg har dem, Helene har dem – jeg tror ikke mange kvinder derude ikke har dem. Om du skal fjerne dem eller ej, er din helt egen beslutning. Det vil jeg ikke blande mig i, men blot give dig lidt fakta. Og minde dig om, at langt de fleste af os har en smule overskæg. Også din veninde – det er sikkert derfor, hun lægger mærke til det.

Myten: Hårfjerning går hår kraftigere, sortere eller får det til at formere sig
Myten om at hår bliver kraftigere, stærkere, sortere eller endda på magisk vis begynder at formere sig, når det bliver barberet eller fjernet med roden, er en yderst sejlivet en af slagsen. Men det ER bare en myte. Ellers ville mine ben og øjenbryn være ren pels efter 25 års næsten daglig hårfjerning.

I denne ganske underholdende artikel fra Scientific American kan vi læse en masse sjov historie om myten, der allerede blev tilbagevist tilbage i et studie i 1928, hvor fire mænd barberede deres ansigt gennem hundrede dage og videnskabsfolk derefter målet tykkelsen. Hvis myten var sand, ville hårene jo bliver tykkere dag for dag. Og hårene havde samme tykkelse fra dag 1 til dag 100. I et senere studie fra 1970 barberede 5 friske fyre det ene ben, men lod hårene på det andet ben gro og fandt heller ingen forskel. Siden har videnskaben ikke undersøgt emnet videre, men er nået til enighed: Hårfjerning påvirker ikke hårets farve eller form.

Hårstubbe synes grovere og mørkere et øjeblik
Hvorfor tror vi det så? Fordi når et hår er blevet skåret lige over ved en barbering og vokser ud igen, så synes det tykkere, fordi spidsen er lige. Tænk på følelsen af kradsende skæbstubbe i forhold til et blødt skæg. Hår, der lige er vokset ud, er heller ikke blevet bleget af solen endnu, og kan derfor også se mørkere ud.

Gode redskaber til at fjerne hår fra overlæben med derhjemme
Som sagt vil jeg ikke være den, der taler for at du begynder at fjerne hår. Så længe du har det godt, så til pokker med, hvad din veninde tænker. Men til almen oplysning kommer et par af mine egne favoritter til at fjerne overskæg med.

Shasta Heart Tweezer
De hjerteformede pincetter er de bedste, jeg har prøvet til at fjerne enkelte hår med. Skal du prøve en god pincet, så prøv denne. Men har du en god moustache, som jeg selv, så tager det for lang tid med en pincet alene. Pincetter er mest velegnede til enkelte, vildfarne hår. Shasta Heart Tweezer koster 25 pund på Feelunique.

Tweezerman Smooth Finish Facial Hair Remover
Denne mystisk udseende spiralformede tingest fra Tweezerman deler vandende – både hos Pudderdåserne og i de brugeranmeldelser, jeg læser. Jeg selv er rigtig glad for den. Den fjerner mine knurhår nemt og ret smertefrit, og den er praktisk at have liggende ved siden af makeupspejlet, som jo er der, jeg får øje på, at jeg trænger til at fjerne knurhår. Jeg tror, det er et produkt, man enten elsker eller hader. Rigtig mange er glade for den – og så er der bare nogle den ikke fungerer for. Jeg kan ikke forklare det, men under alle omstændigheder er det ekstremt vigtigt at læse manualen grundigt. Det tog mig et par forsøg, men så kørte det altså bare. Der er også en tutorial på Tweezermans hjemmeside. Tweezerman Smooth Finish Facial Hair Remover koster 239 kroner i blandt andet Magasin.

Veet Essential Inspirations Cold Wax Strips Face
Veet har lavet nogle små strips med kold voks i en størrelse og form, der passer perfekt til siderne af munden. Det er meget nemt, meget hurtigt, meget effektivt, og det gør nullernaller! Men resultatet bliver superfint og det er overstået på få sekunder. Veet Essential Inspirations Cold Wax Strips Face koster cirka 80 kroner i blandt andet Matas, Coop.dk. Veet har andre strips til ansigtet, der hedder noget andet – jeg forestiller mig, de virker på cirka samme måde.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Christina

Hvorfor er der så fåmder taler om epilering ? Ellers er det er god ide at få vokset læben ca hver tredje uge hos en professionel hvis man har råd til det.

Katja Moikjær

Den der Tweezerman dimmer er vel en form for ikke-elektrisk epilering. Jeg bruger selv epilering på benene, men har (endnu) ikke prøvet i ansigtet.
Jeg ville helt ærligt ikke gide tage til en prof. Det tager mig 2 sekunder at gøre selv med strips. Men hver sin smag 🙂

Sofie

Jeg har nogle gange epileret mine kinder/kæber – det gør pisseondt, men er hurtigt overstået, ser rigtig fint ud den første dag efter men så begynder jeg at få røde knopper :/ hvad kan jeg gøre ved det? Eller er det mon bare fordi huden bliver så irriteret?
Voks gør for ondt synes jeg. Kan man mon bruge hårfjerningscreme i ansigtet? :-s

Katja Moikjær

Kære Sofie
Veet siger, man ikke må bruge cremen i ansigtet, og jeg kan ikke finde nogen til det.
Mht. de røde knopper – hvad har du brugt til epilering?
Og hvad bruger du af hudpleje i ansigtet?

Anne

Dårlig stil af en veninde at sige sådan noget!
Jeg synes det er sødt med lyse fine dun i ansigtet. Kan ikke forstå nogle vil fjerne dem.
Mht til at fjerne hår med voks, så blev mine altså mere synlige efter jeg begyndte på at fjerne hår. Kan huske jeg fortrød jeg overhovedet begyndte på det.
Kh – fra en anden Anne 🙂

helle

Epilering hos en kosmetolog er supergodt! Her får man virkelig bugt med hårene – også de lyse og røde af slagsen, hvis nogen af jer er udstyret med de hårfarver. Det er extremt effektivt. Der hvor jeg fik det gjort, kostede det 300 kr for 15 minutter. Men for pokker da, der er nogen af de bedste penge jeg har brugt på mig selv, nu er det ikke noget, som jeg behøver spekulere på – modsat tidligere, hvor det hele tiden var et issue. Kan varmt anbefales.

Camilla

Er de ikke kommet igen så? Gjorte det ondt?

Signe

Til dem der skulle være interesserede i at prøve hårfjerning med epilering kan jeg anbefale epistick som kan fåes i forskellige danske webshop og på eBay til sølle 29 Kr. Den er stort set identisk med Tweezermans version, altså en lang bøjelig fjeder med håndtag i enderne. Jeg har selv haft min i en del år efterhånden, og den fungerer ganske godt til at fjerne uønsket hårvækst på overlæbe, hage og hals, selv den mindre dunede slags 😛

sara

Ved i noget om creme produktet Hårstopp – til ansigtet?

Katja Moikjær

Jeg har det liggende, har forsøgt men…. jeg får ikke rigtig noget resultat. Vil meget gerne høre fra jer andre

Elin

Min hudlæge sige trim trim hold dig væk fra voks ovs…. jeg få betændelse hvis jeg vokser osse hos en professionel. Mine lyse dun er i hele ansigtet og de kan blive over 1 cm . Det temmelig træls

Helene Randløv

Hej Elin
Ja, de lyse hår er også træls, selvom de selvfølgelig er værst, når de er stive eller mørke.

Kh. Helene

Spritt Schapiro

Hej Elin, hvorfor siger din hudlæge det? Hvad er begrundelsen? Er det bare til dig at hudlægen siger at voks er dårligt, pga din huds reaktion, eller generelt? 🙂

Helene Randløv

Hej Spritt
Der er større sandsynlighed for betændelse, når man bruger voks og hiver håret ud. Hvis man har kraftig behåring kan det udvikle sig til at være temmelig omfattende skægpest, derfor er det oftest et mere fornuftigt valg at trimme/barbere, frem for at vokse/epilere. (Undskyld jeg spørger, men var det ikke dig, der arbejdede hos Mette H i 90érne?)

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *