Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

04.01.20
Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

Reklame for New Nordic

Der er mange, der ved årets afslutning sætter sig mål for det nye år. Det kan være personligt og professionelt, og så er der dem der omhandler velvære, vaner, helbred og alt det andet. Der er intet galt med et godt forsæt, men tidspunktet for at sætte sig disse mål er håbløst. I hvert fald er mange rigtig slidte den første dag i året, hvilket fører til årets første nederlag. Der er flere eksempler, end det er muligt at skrive, for listen over nederlag i årets første uge er uendelig lang.
Det var egentlig meningen, at jeg ville skrive om et specifikt produkt i dette indlæg. Overvejelserne om vinklen tydeliggjorde præcis, hvor stor en hjælp mange af New Nordics forskellige kosttilskud er for mig. De gør netop en stor forskel for mig i hverdagen i forhold til, at jeg kan lykkes med mine mål.

Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

Nå dine mål!
Hele systemet er påvirket, hvis søvnen af den ene eller den anden grund er mangelfuld. Du fungerer skidt, når du sover mindre, end du burde… eller når kvaliteten af den søvn, du får, ikke er optimal. Efter jeg stoppede som nattevagt, led jeg i mange år af søvnbesvær. Det har krævet en intens og utrættelig indsats at blive søvnløsheden kvit, men det var først, da jeg prøvede Melissa Dream, det lykkedes. Det kan du læse mere om i indlægget: “Tirsdagstip: Sov godt med Melissa Dream“. Det kræver selvfølgelig meget andet end bare et par tabletter, hvis du vil opnå resultater. Det gælder om at komme hele vejen rundt om den udfordring, du døjer med og få et fast greb om roden til problemet.

Håndsrækning til huden
Hos New Nordic finder du en masse forskellige kosttilskud i ”Skin Care” kategorien. Efter at have prøvet flere af dem, har jeg stadig lutter gode erfaringer.

  • Collagen Filler: Du starter ud med en høj dosis og vedligeholder derefter effekten med en lavere dosis. Det giver rigtig god mening, da man naturligvis er ivrig efter at se resultater. Der er mere information i indlægget: ”Hold huden i topform med New Nordic”.
  • Deep Cleanse: Efter lang tids overtalelse fik jeg ældsten, der desværre nægter at bruge hudpleje, til at prøve Deep Cleanse. Efterfølgende har jeg anbefalet kosttilskuddet til flere læsere, der også har oplevet rigtig god effekt.
  • Hyaluron Active: Den sidste og meget velkomne tilføjelse til sortimentet. Hyaluron Active er i modsætning til Hyaluron Shot en tablet… for mig betyder det alverden. Først og fremmest fordi jeg meget lettere husker at tage dem, og dernæst fordi jeg ikke skal smage på dem. Læs mere om mine oplevelser i indlægget: ”Få fylden og gløden tilbage i huden med Hyaluron Active”.
  • Hyaluron Shot: I løbet af blot en lille måned oplevede jeg virkelig god effekt af de små shots. Du kan tage dem dagligt i de kolde måneder som en intensiv kur og eventuelt følge op ved at tage tre-fire stykker om ugen henover sommeren. Mine oplevelser kan du læse om i indlægget ”New Nordic Hyaluron Shot: Et lille skud med stor effekt”.

Dry Skin står som den næste på listen, da jeg har rigtig gode erfaringer med ceramider i kosttilskud. Og Perfect Tan skal jeg helt sikkert teste i løbet af foråret, når solen titter frem igen.

Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

B for mere energi
Katja tåler desværre ikke kosttilskud ret godt, hvorfor det altid er mig der tester dem. Et kosttilskud er det dog lykkedes hende at blive gode venner med, og det skriver hun mere om her:
Det er januar, og jeg føler mig lige så vissen, som planterne i min have. Helene trives med kulden og mørket, men jeg søger mod lyset og varmen, og så er januar lang. Når “energi” i forvejen er en by i Rusland, og ungerne bliver ramt af børnehave-infektioner, så kan januar føles lige så uendelig som en Fimbul-vinter. Det hjælper dramatisk på mit ellers så sløje energi-niveau, når jeg husker at tage mine B-vitaminer. Det burde ikke være så svært – jeg har adskillige blodprøver bag mig, der viser, at jeg skal huske at tage ekstra tilskud af B-vitamin og D-vitamin.

Det sidste halve år har jeg med glæde taget B-energy, der er et højdoseret Vitamin B Kompleks, der giver ekstra energi i hverdagen. B-energy indeholder otte vigtige B-vitaminer sammen med Magnesium og C-vitamin. Udover det klassiske vitamin B-kompleks indeholder B-energy ekstrakt af Lang Peber, der understøtter optagelsen og udnyttelsen af andre ingredienser i produktet. B-energy indeholder som en ekstra energi-bonus også fransk maritim fyrrebark.

Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

Det gør jeg ikke igen…
I løbet af december løb jeg tør for Deep Breath, som jeg har taget i et halvt års tid. Da jeg startede med tabletterne, var effekten så mærkbar, at jeg lovede mig selv at tage dem for evigt. Travlhed i november resulterede i, at jeg ikke fik købt nye forsyninger af mine kosttilskud. Den søndag, jeg tog de sidste Deep Breath, fik jeg koldsved ved tanken om at undvære dem. Bevidstheden, om at jeg med garanti heller ikke ville nå i Matas i den kommende uge, gjorde mig nervøs. Hele to uger gik der, inden jeg fik dem købt. I det tidsrum gik alle mine mænd her hjemme og var sløje, forkølede og hostede. Selv gik jeg nogenlunde fri, men jeg bilder mig simpelthen ind, at det udelukkende skyldes kosttilskuddet Deep Breath. Min vejrtrækning er lettere og så bider diverse vira bare ikke så hårdt.

Få hjælp til dine nytårsforsæt af New Nordic

Indkøbsseddel
Flere af de kosttilskud jeg eller en af mine mænd har testet, står jævnligt på indkøbssedlen. Det ville de naturligvis ikke gøre, hvis ikke effekten var til at få øje på. Da New Nordic desværre får håret i postkassen, hvis jeg skriver alt for positivt om effekten af det ene eller det andet, må jeg benytte mig af meget brede penselstrøg i mine indlæg. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, når nu man har lyst til at råbe op om pænere hud, bedre søvn og godt helbred. For ikke at nævne den vilde effekt ham den langhårede har oplevet af Wild Biotic… De kvaliteter, New Nordic i mine øjne står for, er: høj troværdighed, solidt forskningsgrundlag og urtesnilde i forhold til bedre optagelse eller understøttende effekt.

Reklame for New Nordic

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Maria

Efter to graviditeter ser mit stakkels maveskin noget slap og maltrakteret af strækmærler. Derfor har jeg været igang med at se nærmere på både hyaluron og collagen, som jeg måske håber kan give min krop en lille håndsrækning i at få lidt hold på sig selv igen. Jeg er meget i tvivl om fordele og ulemper imellem at købe dem hver for sig som f.eks. Dem her fra New Nordic eller købe jeres alt i et kosttilskud. Kan i hjælpe mig med for og imod?

Helene Randløv

Hej Maria
Næææh, ikke rigtig. Det er jo en smagssag 🙂 I dit tilfælde ville jeg nok gå efter den højest mulige dosis af begge dele. Men der er jo så mange elementer, der spiller ind i valget af kosttilskud, så det er noget, du må gøre op med dig selv.
Kh. Helene

Amalie

Jeg må indrømme at jeg finder jeres reklame for New Nordic ærgerlig. For mig repræsenterer I dem som – i modsætning til de fleste andre bloggere – er den kritiske stemme, som altid forholder sig skeptisk til hvad producenterne lover, og afkræver højeste dokumentation.
I skriver bl.a. at New Nordic repræsenterer et solidt forskningsgrundlag. Men I kan ikke selv redegøre for denne forskning (efterspurgt på Instagram), og jeg kan ikke finde henvisninger til konkret forskning på deres hjemmeside. Jeg kan finde en infoboks om et “klinisk studie”, som hverken indeholder information om udførsel, antal deltagere, varighed etc. – eller henvisning til at læse selve studiet. New Nordic har altså for mig ikke mere solid dokumentation end alle andre kosttilskud. Det vil sige temmelig lille.
eg er klar over, at dokumentationsgraden på skønhedsområdet generelt ikke er vildt høj – der kan enkelte studier sagtens være det eneste der findes. Men mange af de kosttilskud, New Nordic sælger, hævdes at have en effekt på vitale funktioner – altså søvn, helbred, organfunktion osv. Og der er videnskabsstandarden samt graden af mulig evidens en anden.
Nu har jeg tilfældigvis haft gennemtrawlet ret meget af den videnskabelige litteratur om søvn, fordi jeg lider af en kronisk, neurologisk søvnsygdom. Evidensen for at nogen form for kosttilskud har en positiv effekt på søvnen for raske mennesker er meget lille. Man kan selvfølgelig finde enkeltstudier, som bekræfter virkningen af nærmest hvad som helst – ligesom man kan finde enkeltstudier som siger at parabener er farlige. Og i den debat plejer I at være gode til at forholde jer til den samlede mængde af litteratur frem for enkelte udvalgte studier.
Udover den imponerende liste af kosttilskud, I vælger at fremhæve her, sælger New Nordic også kosttilskud som fx “fat burner” der skal hjælpe med vægttab. Den type kosttilskud ved jeg at både Morten Elsøe, Nikolaj Bach, Jonas Germann eller Anders Nedergaard – kloge folk, som for mig repræsenterer den videnskabelige evidens i sundhedsdebatten – flere gange talt kraftigt imod. Den samlede evidens for at kosttilskud hjælper på vægttab er ikke-eksisterende. Men det signal, som det sender til forbrugeren – at du bare kan tage en magisk pille for at tabe dig – er mildest talt uheldig. Hvis ikke direkte skadelig for mange, som i forvejen er stigmatiseret pga deres vægt … Samme konklusion gælder forøvrigt om “detox”, som New Nordic også har produkter for. Der er simpelthen ikke skyggen af evidens for at det virker. Kroppen detoxer fint selv – og hvis ikke den gør, bør du gå til lægen med det samme.
Mange kosttilskud opfylder et “hvad nu hvis” hos forbrugeren. Jeg har fx ikke problemer med min lever, men der findes jo et kosttilskud til at hjælpe den. Hvad nu hvis den virkede for mig? Jeg har godt nok ingen måde at måle effekten på selv, men jeg må hellere blive ved at købe det, for “hvad nu hvis…?” Den type produkter plejer I – med god grund – at forholde jer kritiske til.
Jeg læser desuden det sidste afsnit som at I er kede af at myndighederne forhindrer jer I at skrive alt for positivt om kosttilskud (fordi der er en lov om anprisning). Det synes jeg dels er imod det budskab, I plejer at stå for – som er at myndighedernes anbefaling som regel er fornuftig og værd at lytte til. Dels er det ærgerligt når det er jer der normalt råber vagt i gevær når producenter har pyntet lidt for meget på effekten af et produkt. Det er jo netop det som denne lovgivning skal beskytte imod.
Jeg håber I vil reflektere over hvilket signal I sender med denne reklame. Og jeg håber at I vil reflektere over om I fremover vil reklamere for kosttilskud for i alt flere tusinde kroner med stempler som “høj troværdighed” og “solidt forskningsgrundlag”, når de specifikke kosttilskud I fremhæver ikke engang er klinisk dokumenterede. Det får I hvert fald mig til at reflektere over mit syn på jer som de kritiske bloggere, der forholder sig til videnskaben. Jeres brand er baseret på troværdighed, men den troværdighed har fået et knæk for mig. Og det synes jeg er ærgerligt.
PS: Morten Elsøe har blandt andet skrevet om detox her: https://www.mortenelsoe.com/blog/detoxersvindel. Han har også netop udgivet en podcast om samme emne – de plejer at være værd at lytte til.
Han har skrevet om vægttab her, hvor punkt 3 blandt andet kommenterer på kosttilskud: https://www.mortenelsoe.com/blog/10sandhederomvaegttab
Jonas Germann har skrevet om Nupos vægttabs-kosttilskud her. “Burn my fat” indeholder blandt andet yerba mate ligesom New Nordics lignende produkt. Den fedtforbrændende effekt kommer fra koffein – som må siges at kunne fås en del billigere – og effekten er ikke ligefrem prangende. http://jonasgermann.dk/slim-boost/

Katja Moikjær

Kære Amalie
Mange tak fordi du tager dig tid til at kommentere. Vi er naturligvis helt enige, hvad angår vægttab, “detox” osv. Som vi også har talt om på Instagram, så må du aldrig tage en reklame for et produkt som et udtryk for at vi generelt anbefaler samtlige produkter fra et firma. Dette gælder uanset hvem annoncøren er. Og så er vi i øvrigt altid glade for at du/I forholder jer kritiske til det, vi skriver – hvad enten det er reklame eller ej.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *