Nuud – zinksalve som deodorant

28.12.19
Nuud deodorant

Nuud deodorant

Nuud deodorant er egentlig bare en zinksalve tilsat lidt sølv – men det er faktisk ikke nogen dårlig idé at bruge zinksalve som deodorant.

Zink kan nemlig fjerne den dårlige lugt fra armsved. Det har en gruppe forskere fra Hvidovre Hospital også arbejdet med.

Den generende lugt, som armsved kan medføre, stammer fra corynebakterier, og zink (zinkoxid) virker på disse bakterier. Zink vil ikke forhindre dig i at svede, men den vil forhindre dig i at lugte dårligt – såfremt du har en vækst af netop disse bakterier. Læs mere på Hvidovre Hospitals hjemmeside.  Der er i øvrigt ingen sammenhæng mellem Nuud og forskerne på Hvidovre Hospital, der til gengæld har samarbejdet med Colgate-Palmolive, der har patenteret deres formel.

Så det ER faktisk en god idé Nuud har fået, selvom de absolut intet fortæller om zink på deres hjemmeside.

De vil åbenbart fortælle om sølv, som der også er i Nuud. Det lyder nok lidt sejere? Men sølv virker skam også antibakterielt, og er derfor også en meningsfuld ingrediens i denne sammenhæng.

Virker på lugt – ikke på sved
Så ja, der er en god chance for at Nuud over tid vil virke på dårlig lugt fra armhulerne. Nuud vil ikke forhindre dig i at svede – overhovedet. Men den vil hjælpe på dårlig lugt.

Jeg har selv testet den og af alle de elendige aluminiumsfri-deodoranter, jeg har brugt, har den helt klart været en af de bedste. (Konkurrencen er virkelig ikke ret hård i denne kategori!) Den virker – uden at brillere. Den skal bruges dagligt og trofast for at holde effekten ved lige. Og glem alt om et trucker-bad – den fjerner ikke dårlig lugt, når først den er opstået.

Nuud udmærker sig ved ikke at være parfumeret. Mange “naturlige” deodoranter, indeholder rigelige mængder æteriske olier i stedet.

Hvorfor skal jeg?
Men jeg er stoppet med at bruge Nuud og tilbage på de gode antiperspiranter med dejlig effektiv aluminium igen. Fordi det bare virker langt bedre, og fordi zinksalve under armene virkelig går dårligt i spænd med min nyfundne glæde ved IKKE at barbere mig under armene.

Hvis lugt fra bakterier er dit problem, så er et zink-baseret produkt et udemærket bud. Det er en traditionel antiperspirant selvfølgelig også, og som vi har skrevet om her, så er der absolut ingen grund til at være bange for aluminiumsaltene, der er erklæret sikre af EU’s videnskabelge komité.

Men hvis du hellere vil smøre en deodorant med konsistens som zinksalve under armene, så er Nuud et godt og parfumefrit bud.

Her kan du købe det
Nuud koster fra 12,95 euro for 15 ml. og kan købes online på Nuuds hjemmeside.

PS. Kan man så bare bruge en almindelig zinksalve som deodorant? Tjah… Det er zinkoxid der er i det hele, så hvorfor ikke? Men jeg har altså ikke forsøgt mig selv, jeg foretrækker som sagt aluminium.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Signe Birkedal

Isangs laver også en naturlig deodorant, den sværger jeg til, og oplever at den er bedre end de “ikke-naturlige” deodoranter med aluminium. Den fås både med og uden æteriske olier i 🙂

Helene Randløv

Hej Signe
Yep, det gør de. Helt generelt er jeg glad for Isangs, men jeg har lyst til at skifte deodorant, så det er godt med erfaringer fra andre.
Kh. Helene

Mette

Jeres anmelder har måske ikke brugt den længe nok til at få et godt resultat?
Den deo er sååååå fantastisk. Jeg har brugt den i næsten 1 år og jeg bruger den mindre og mindre og nu kun hver 3-4 dag, med alt det svedende aktivitet et moderne liv bringer. Jeg har altid svedt meget og lugtende. Den holder lugten væk, helt væk!! Kræver lidt tilvending, da jeg oversvedte i staten, men det blev reduceret over 1-2 uger. Men de giver gode råd til at starte og det virker!
Men er sølv skadeligt over tid? Kan det ophobes i kroppen? Ved I noget om det?

Mette

Eller for den sagsskyld også zink. Kan noget af det over længere tid være skadeligt ift om det går ind og ophobes i kroppen?

Helene Randløv

Hej Mette
Ikke hvad jeg ved… men det er ikke noget, jeg har undersøgt nærmere. I forhold til zink kan jeg ikke forestille mig det… man har jo brugt det til børn i MANGE år… Jeg forestiller mig ikke at molekylerne når i nærheden af noget, hvor det kan være skadeligt… deraf den hvide farve i blandt andet SPF. Nano er måske… måske ikke en anden sag.
Kh. Helene

Ivana

Saltene er rigtigt nok erklæret ok til brug, men ikke på nybarberet hud. Så hvis man fjerner hår under armene jævnligt, bør man altså have et alternativ til aluminiumklorid. Det var bare lige et lille “men” fra mig til de I skriver om at det er helt sikkert. Ikke i alle tilfælde 🙂

Katja Moikjær

Hvor skriver SCCS deres undtagelse om barbering?

Ivana

Det er Miljøstyrelsens anbefaling.

Marie

Aluminium salte kan være noget værre skidt. Det bruges bl.a. i vacciner og kan give granulomer og allergi.
Allergi for alt med aluminium eller som bare har berørt aluminium fx leverpostej bagt i alubakke.
Så det giver faktisk mening med disse produkter. Det er ikke kun til de “frelste”…

Katja Moikjær

Heldigvis har vi nu SCCS ord for at aluminiumsaltene er sikre. https://pudderdaaserne.dk/2019/12/16/sccs-aluminium-er-sikkert-at-bruge-i-deodoranter/
Allergi er selvfølgelig noget andet.

Kat

Hejsa. Tak for skriv, som jeg har læst med stor interesse. Og også kommentarsporet. Men jeg er desværre ikke helt sikker på, at konklusionen er helt tydelig for mig. Jeg er gravid og vil virkelig gerne undgå skadelige stoffer for mig og min baby…. er det sikkert for mig at bruge Nuud? Selvom jeg barberer min under armhulerne (epilator, men går ud fra, at det er det samme). Der er bl.a. en i kommentarfeltet, der skriver noget om aluminiumssalte?

Helene Randløv

Hej Kat
Der er ikke aluminiumssalte i Nuud. Læs deres FAQ/spørg NUUD i forhold til spørgsmål om deres produkt.
Kh. Helene

Cecilie

Har I et godt bud på en parfumefri antiperspirant? Mit sved er begyndt at lugte mere, end det plejer, og jeg har prøvet en masse forskellige antiperspiranter, men ingen af dem har rigtig virket. De mindsker godt nok svedproduktionen en smule, men jeg stinker stadig, og nogle gange er det ikke til at fjerne lugten selv med et bad. Jeg har prøvet 5 days deo og perspirex, men de er får skrappe, og jeg får kløe. Almindelige parfumefri antiperspiranter som f.eks. sanex zero giver en sur lugt, som også sætter sig i tøjet. Så nu er jeg på nuud, lugtfri men med plamager under armene, hvilket ikke er så fedt. Måske I kender en deo med nuuds effekt på lugten, som også er antiperspirant? 😊

Helene Randløv

Hej Cecilie
Nej, der har jeg absolut intet at bidrage med. Min favorit er og bliver Rexona.
Kh. Helene

Pia

Hej Cecilie
Jeg tillader mig lige at komme med et råd, som har virket for mig. Nogle gange har jeg nemlig heller ikke kunne vaske lugten vægt. Men! Håndsæbe, den gode gamle sæbebar! Op under armene med den. Den tager lugten for mig. Jeg forsøger nogle gange med bodywash osv, men det virker simpelthen ikke godt nok! Så prøv den good Old sæbebar – hvis du ikke har givet den et skud tidligere.
Pøj pøj med det.

Helene Randløv

Tak for tippet Pia… Jeg håber, det virker på stærkt behårede teenagedrenge 😛
Kh. Helene

Sissel Holst

Biotherm den lyseblå☝🏻 Den er fuldstændig fantastisk. Hilsen en der hader at gå i bad😉

Helene Randløv

Det er jo en helt almindelig anti-perspirant… Det er oftest det vores læsere vil undgå 🙂

Mathilde

Schmidts deostick med bergamot og lime, har virket super her! (Men lad være med at købe den Schmidts variant med rose, den er sindssygt hovedpine-indbringende kraftig!)

Helene Randløv

Dog ikke ret god, hvis man ikke tåler parfume 🙂

Anna

Har du en ide om, om det er uskadeligt at bruge nuud under graviditet?

Helene Randløv Hansson

Hej Anna
Det er vist kun de meget parfumerede deodoranter, der ikke er tilrådelige under graviditet og amning. Mon ikke Nuud selv skriver noget på deres site?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *