Nuud – zinksalve som deodorant

28.12.19
Nuud deodorant

Nuud deodorant

Nuud deodorant er egentlig bare en zinksalve tilsat lidt sølv – men det er faktisk ikke nogen dårlig idé at bruge zinksalve som deodorant.

Zink kan nemlig fjerne den dårlige lugt fra armsved. Det har en gruppe forskere fra Hvidovre Hospital også arbejdet med.

Den generende lugt, som armsved kan medføre, stammer fra corynebakterier, og zink (zinkoxid) virker på disse bakterier. Zink vil ikke forhindre dig i at svede, men den vil forhindre dig i at lugte dårligt – såfremt du har en vækst af netop disse bakterier. Læs mere på Hvidovre Hospitals hjemmeside.  Der er i øvrigt ingen sammenhæng mellem Nuud og forskerne på Hvidovre Hospital, der til gengæld har samarbejdet med Colgate-Palmolive, der har patenteret deres formel.

Så det ER faktisk en god idé Nuud har fået, selvom de absolut intet fortæller om zink på deres hjemmeside.

De vil åbenbart fortælle om sølv, som der også er i Nuud. Det lyder nok lidt sejere? Men sølv virker skam også antibakterielt, og er derfor også en meningsfuld ingrediens i denne sammenhæng.

Virker på lugt – ikke på sved
Så ja, der er en god chance for at Nuud over tid vil virke på dårlig lugt fra armhulerne. Nuud vil ikke forhindre dig i at svede – overhovedet. Men den vil hjælpe på dårlig lugt.

Jeg har selv testet den og af alle de elendige aluminiumsfri-deodoranter, jeg har brugt, har den helt klart været en af de bedste. (Konkurrencen er virkelig ikke ret hård i denne kategori!) Den virker – uden at brillere. Den skal bruges dagligt og trofast for at holde effekten ved lige. Og glem alt om et trucker-bad – den fjerner ikke dårlig lugt, når først den er opstået.

Nuud udmærker sig ved ikke at være parfumeret. Mange “naturlige” deodoranter, indeholder rigelige mængder æteriske olier i stedet.

Hvorfor skal jeg?
Men jeg er stoppet med at bruge Nuud og tilbage på de gode antiperspiranter med dejlig effektiv aluminium igen. Fordi det bare virker langt bedre, og fordi zinksalve under armene virkelig går dårligt i spænd med min nyfundne glæde ved IKKE at barbere mig under armene.

Hvis lugt fra bakterier er dit problem, så er et zink-baseret produkt et udemærket bud. Det er en traditionel antiperspirant selvfølgelig også, og som vi har skrevet om her, så er der absolut ingen grund til at være bange for aluminiumsaltene, der er erklæret sikre af EU’s videnskabelge komité.

Men hvis du hellere vil smøre en deodorant med konsistens som zinksalve under armene, så er Nuud et godt og parfumefrit bud.

Her kan du købe det
Nuud koster fra 12,95 euro for 15 ml. og kan købes online på Nuuds hjemmeside.

PS. Kan man så bare bruge en almindelig zinksalve som deodorant? Tjah… Det er zinkoxid der er i det hele, så hvorfor ikke? Men jeg har altså ikke forsøgt mig selv, jeg foretrækker som sagt aluminium.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Kathrine Smitshuysen

Jeg har brugt Nuud i et par år nu. Jeg smører en lille mængde i armhulen en gang om ugen. Jeg lugter ikke, men jeg sveder.
Vigtigt er det at følge rådene fra Nuud og lægge tøj der skal i armhulen i eddike vand og stryge, det er der bakterierne sidder, som får os til at lygte.
Og så tager der en forholdsvis lang tilvænning. Alt kan læses på nuuds hjemmeside.

Jeg har ikke forsøgt om zinksalve virker på samme måde.

Helene Randløv

Hej Kathrine
Det er da skønt! Selv jeg har ikke tålmodigheden til det. Og orker helt ærligt heller ikke alt det arbejde det kræver.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *