Anmeldelse: The Inkey List – et overskueligt alternativ til The Ordinary

14.08.19
The Inkey List

The Inkey List

The Inkey List fra Sephora har meget til fælles med The Ordinary: Lave priser, fokus på produkter med enkelte ingredienser, høj effektivitet, billig indpakning og ingrediens fremfor konsistens.

The Inkey List er et engelsk mærke, som er ejet af selskabet BE for Beauty. Navnet “The Inkey List” har de fra forkortelsen INCI, som står for International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Det er den standard, som industrien navngiver kosmetiske ingredienser ud fra. Når der på en ingrediensliste står “onopordum acanthium flower/leaf/stem extract”, så er der ingen tvivl om ,præcis hvilket stof der er tale om.

Navnet signalerer altså en serie af produkter med fokus på ingredienser, og The Inkey List lever op til sit navn. Her finder du produkter med effektive ingredienser, hvad enten du søger peptider, mælkesyre, a-vitamin eller c-vitamin.

Du finder også lidt mere eksotiske ingredienser såsom gurkemeje og hampeolie.

I Sephora består serien af overskuelige 20 produkter, og er du også faret vild i The Ordinarys fuldkommen uoverskuelige produktsortiment, så er The Inkey List et langt mere overskueligt alternativ. Du finder mange af de samme ingredienser i stort set identiske versioner her.

The Inkey List Alpha Hydroxy Acid Serum
The Inkey List bruger teknisk set ikke AHA i deres Alpha Hydroxy Acid Serum, men derimod  enzymer. Her er ingen glykolsyre, mælkesyre eller anden syre, der kan eksfoliere i dybden. Her er enzymer fra blåbær, sukkerrør og lignende. Du kan sammenligne den med Matas My Moments AHA eller de mange ansigtsmasker, der ofte bruger enzymer for at opnå den meget hurtige, overfladiske forbedring som en peeling med enzymer giver. Læs mere om enzymer her.  Jeg bruger selv sjældent enzymer, men de er gode til et hurtigt “pickmeup” og er et af de ekstremt få hudplejeprodukter, der kan have en næsten øjeblikkelig synlig effekt.

The Inkey List Glycolic Acid Liquid Toner
Glycolic Acid Liquid Toner er derimod et ægte AHA-produkt med glykolsyre. Den indeholder også troldhassel, som kan hjælpe uren hud, men som også kan være udtørrende. Jeg har ikke selv prøvet denne af i praksis, jeg foretrækker altså min glykolsyre ren.

The Inkey List Lactic Acid Serum
Jeg har derimod brugt Lactic Acid Serum i et stykke tid nu, og det er en dejlig 10% AHA med mælkesyre. Den har en meget flydende og vandet konsistens, som går igen i flere af de andre produkter fra The Inkey List. Det er ikke der, de har brugt pengene. Men effekten er der ingen tvivl om. Hvis du er til mælkesyre, så er dette et godt og uparfumeret bud, som ligesom andre gode syreprodukter vil gøre næsten alle hudtyper pænere.

The Inkey List Collagen Serum
Collagen Serum indeholder IKKE kollagen. Den indeholder derimod ingredienser, der styrker hudens egen produktion af kollagen, og det gør peptider. Gode gamle Matrixyl 3000, der stadig er anti-age ingrediens nummer 1 med solid dokumentation, og som du finder hos næsten alle gode mærker af samme årsag. Om du køber din Matrixyl fra et dyrt eller billigt mærke gør absolut ingen forskel. Råvaren kommer fra den samme producent. Koncentrationen gør selvfølgelig en forskel, men den kender jeg ikke.

The Inkey List Beta Hydroxy Acid
The Inkey List har en salicylsyre-peeling med 2 procent salicylsyre og med 1% zink. Salicylsyre i 2% koncentration har vi selvfølgelig kun pæne ting at sige om, det er samme koncentration som i vores T-Zone Peeling og i Paula’s Choice. 1% zink deler derimod vandene. Det mindsker ganske rigtig mængden af fedt – men det virker også udtørrende, og vi foretrækker vores salicylsyre uden zink. (redigeret 1. oktober 2019: Vi har skrevet, at The Ordinarys salicylsyre også indeholder zink. Det gør den ikke, det er The Ordinarys Niacinamid, der gør det)

The Inkey List Turmeric
Jeg har gået rundt i en lille sky af gurkemeje-duftende blød og velfugtet hud, mens jeg har testet denne. Det er en særlig duft, og den er ganske gennemtrængende.

Selvom den dufter markant af gurkemeje, har jeg til min egen overraskelse ikke oplevet en gul creme, der misfarvede huden, og oplevelsen har været meget positiv.

Cremen er baseret på squalane og kokosolie, hvilket giver en blød og rig konsistens, der smelter ind i huden. Den indeholder udover gurkemeje også havreekstakt, der beroliger huden, og er en behagelig og super-plejende creme. Hvis du altså ikke har noget imod den særprægede duft.

Noget om priser, størrelser og emballage
The Inkey List produkterne er for manges vedkommende kun på 30 ml. Husk det, når du sammenligner priser. Emballagen kan også være ret svær at tømme helt. For tubernes vedkommende skal du have fat i en saks for at få det hele med. Deres serum er så tyndtflydende at det meste kommer ud af de små mini-shampoolignende flasker af sig selv.

Produkterne er produceret i blandt andet England, USA og Canada. Der er ingen parfume i.

Her kan du købe det (*reklamelinks)
Du kan købe The Inkey List i Sephora og på Sephora.dk*. Produkterne koster mellem 50 og 125 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Produkterne har vi modtaget som et gratis anmeldereksemplar

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Sofie

Hej Pudderdåser.
Har I prøvet deres Caffeine-produkt til øjnene? Jeg er på udkig efter et alternativ til netop The Ordinarys caffeine solution 5%, som jeg snart løber tør for, og tænkte at det måske var en god mulighed..
Tak for en altid brugbar blog!
Mvh Sofie

Helene Randløv

Hej Sofie
Personligt kan jeg bedre lide den cremede konsistens, og så er der Matrixyl 3000 i.
Kh. Helene

Maria

Hej!
Vil i fortælle hvad INCI-betegnelsen for zink er? Jeg kan ikke finde zink i ingredienslisten for the Ordinarys salicylsyre – men vil gerne kende INCI-betegnelsen, så jeg kan styre udenom produkter der indeholder zink 🙂
Tak!

Helene Randløv

Hej Maria
Hvor står der, at der er zink i TO’s salicylsyre? Zink hedder zink på INCI’en. Den Zink, der er i deres Niacinamid 10% er Zinc PCA.
Kh. Helene

Maria

I afsnittet om Beta Hydroxy Acid skrev I: “The Inkey List har en salicylsyre-peeling med 2 procent salicylsyre og med 1% zink – præcis som The Ordinary.”
Og så forstod jeg det som, at der også er zink i TO’s 🙂

Katja Moikjær

Hej Maria. Du har helt ret – det er mig, der husker forkert og har skrevet forkert. Jeg retter det lige. Tak

Maria

Nu er dette indlæg fra sidste år, men jeg håber I måske kan hjælpe. Jeg har lige købt Vitamin C + EGF serum fra The Inkey List, og hvis det virker, er det jo et billigt alternativ til Bioeffect og diverse c-vitamin sera. Der er 15% Ascorbyl Glucoside og 1% Oligopeptide-1 (EGF) i. Men der er også Hydrogenated Castor Oil i, og så vidt jeg ved, fungerer EGF ikke super godt med olie? Og hvad tænker I ift. mikset af EGF og c-vitamin? På forhånd tak – og tak for jeres altid kyndige og saglige vejledning 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
EGF er ikke længere “bare” EGF. Der er mange forskellige producenter efterhånden, og der er ikke ret meget dokumentation i forhold til effektiviteten af dem. Man må formode at TIL har styr på at blande ingredienserne hensigtsmæssigt, men det ved vi desværre ikke.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *