Derfor virker ansigtsmasker ikke

03.06.19
Sand and sky

Sand and sky

Ansigtsmasker er aldrig løsningen på dine hudproblemer. De føles dejlige, de virker umiddelbart tiltrækkende. Noget, man kun bruger et par gange om ugen, må jo virke ekstra godt? Men en ansigtsmaske kan aldrig fjerne hverken bumser, pigmentpletter, rynker eller ar. Og her er forklaringen.

1. Du vasker den af igen
Ansigtsmasker er ofte noget, du fjerner igen. For at en aktiv ingrediens skal nå at have en effekt på din hud, så skal den blive siddende på huden og ikke fjernes igen efter 15 minutter. For at løse det problem har man også udviklet “overnight sleeping masks” og lignende produkter, der skal blive siddende hele natten. Men er det så ikke bare en natcreme med et nyt navn?

2. Du bruger den for sjældent om ugen
Aktive ingredienser skal bruges dagligt og gerne to gange dagligt for at have en effekt. En ansigtsmaske bruger du kun et par gange om ugen. Derfor får du ikke fuldt udbytte af ingredienserne.

3. Mest gimmick, sjov og ballade
Glimmer, bobler, varme, kulde, farver. Med og uden bamser, jordbær og guld. Ansigtsmasker fåes i alle farver og former, men det meste af det er for sjov, og uendeligt lidt af det har nogen som helst dokumenteret effekt på huden. Ofte indeholder ansigtsmasker endda meget få aktive ingredienser, hvilket da også er helt fornuftigt, for de vil alligevel ikke nå at have en effekt, før du vasker dem af igen.

Brugbare masker – ikke mirakelkure
Der findes mange dejlige “fugtmasker” derude. De er basalt set blot tykke fugtighedscremer, der er længere om at trænge ind i huden. Brug dem få gange om ugen – eller brug dem som du ville bruge enhver anden creme. Du vasker dem ikke af igen, så her kan du godt gå efter de gode ingredienser. For eksempel Purely Professionals fugtmaske.

Skrubbemasker med fine korn er gode til at fjerne døde hudceller med, og disse skal ikke bruges for tit. Til gengæld er det fuldstændig ligegyldigt, hvilke dyre ingredienser den er ellers er brugt, fordi du vasker den af igen med det samme. Brug en med bløde, fine korn, der ikke irriterer huden. For eksempel denne fra Matas til kroppen eller den gode fra Origins.

Lermasker og lignende “fedtsugende” masker er fine til at opsuge overskydende fedt. Men hvilken en du vælger gør ingen forskel, du vasker den alligevel af igen. Det gør til gengæld en forskel, hvor mange lokalirriterende ingredienser, du når at komme i kontakt med, så pas på.

Syrepeelinger er en af de få undtagelser, som i enkelte tilfælde kan give mening at bruge i højere koncentrationer som maskelignende behandlinger. Eksempler på dette er en af dem fra The Ordinary. Men overvej nøje hvad du gør, før du kaster dig ud i det.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Ditte

Tak for et tankevækkende opslag.
Er selv ret glad for ansigts masker, men synes også at det er en jungle at finde rundt i.
Hvad med Foreo’s masker, hvor man får både lysterapi og varme/kulde terapi?

Helene Randløv

Hej Ditte
Foreo er jeg personligt meget glad for. Det er der mange grunde til, en af dem er, at jeg netop kan bruge dem i min daglige rutine. H2O Overdose er jeg stor forbruger af. Den bruger jeg stort set dagligt!
Kh. Helene

Maria J

Hvad er jeres holdning til eCookings peel maske? Har læst så meget godt om den, men grundet jeres tidligere udmeldinger om masker har jeg holdt mig tilbage. Men nu bliver jeg i tvivl. Går den min ind under masker som rent faktisk kan have en effekt?

Helene Randløv

Hej Maria
Ingen af os har prøvet masken, så det vil vi ikke udtale os om.
Kh. Helene

Eva

Kan I stadig anbefale Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask, som I har omtalt i et andet indlæg?

Helene Randløv

Ja, det er stadig en dejlig maske.
Kh. Helene

Eva

Hvad er jeres yndlings fugtmaske, der giver huden et ordentlig skud fugt her i vinterhalvåret? (P.S. Har en god daglig hudplejerutine med bl.a. jeres Anti-age creme).

Helene Randløv

Hej Eva
Der er to, jeg altid har på lager. Den ene er Codage: https://pudderdaaserne.dk/2016/12/04/maanedens-favoritter-november-2016/
og den anden er fra Clinique: https://pudderdaaserne.dk/2013/06/03/manedens-favoritter-maj-2013/
Kh. Helene

Eva

Kære Helene. Tusind tak:-) Jeg har i øvrigt købt Thomas Roth Enzyme Mask. Der står på den, at den ud over enzymer også indeholder AHA. Anser du dette for et problem, når jeg eksfolierer min hud med BHA til daglig? Mvh Eva

Helene Randløv

Hej Eva
Undskyld det langsommelige svar! Nej, brug du roligt masken trods AHA… Det gør jeg i hvert fald selv 😛 uden prodblemer <3
Kh. Helene

Kristina Veirum

Hvis I ikke har hørt om N°7 serum, så er det på tide, at I gør! Den reducerer rynker, den strammer din hud markant op og du får en mere jævn hudfarve.
Jeg er 42, og mine rynker er reduceret med over 50%, og den har virkelig strammet min hud op, og så er alle mine pigmentpletter væk. Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er klinisk bevist. Jeg bruger den, der hedder Lift & Luminate Triple Action Serum. Man behøver slet ikke at bruge hele Deres serie. I kan bruge den med Jeres egne hudpleje produkter. Man bruger den morgen og aften, og den er fantastisk. Der går ikke længe, før man begynder at se resultater. Den koster under 300 kr for 30 ml, som man når langt med, da den er meget drøj i brug. I kan købe den på Amazon eller på en dansk hjemmeside, der hedder thingsijustneedtohave.dk
Men når vi nu egentlig snakkede om masker, så bruger jeg den fra GlamGlow, der hedder Thirstymud over natten, og det er en fantastisk fugtigheds maske.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *