Månedens favoritter: November 2016

04.12.16
Månedens Favoritter: November 2016

Månedens Favoritter: November 2016

Sponsoreret indlæg

Fester, fødselsdag og hygge, sådan ser november sædvanligvis ud… november plejer altid at være en meget festlig måned, sådan har det bare ikke været i år. Det har heldigvis været hyggeligt, men særlig festlig har det altså ikke været. Derfor har der været masser af rød læbestift på programmet… i bedste “fake it ’til you make it”- stil.
Det er længe siden min hud har været så tør, som den har i år. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der er blevet hævet alt for flittigt på overskudskontoen, så det har været lidt sløjt med plejen. Heldigvis er det efter en periode med gode vaner og rutiner, så det gik forholdsvis hurtigt at rette op på ubalancen igen med de rette produkter. Novembers favoritter er altså en blanding af flid, fedt og snyd. Som altid er Månedens favoritter: November 2016 en blanding af nyheder, genopdagelser og gamle travere.
I øjeblikket er jeg simpelthen så forvirret, så jeg har glemt at fotografere produkterne, så jeg trøster mig med, at produkterne kommer mere til sin ret i fine nypudsede versioner på kollagen.

1. Maria Nila Cream Heat Spray
Selv da produkterne fra Maria Nila ikke havde fin og pastelfarvet emballage, var jeg glad for dem. For eksempel står der altid Maria Nila shampoo, balsam og kur i forskellige varianter på mit badeværelse, og mange af stylingprodukterne er favoritter… Det produkt jeg bruger flittigst er Maria Nila Cream Heat Spray, da varmebeskyttelse i mine øjne er et af de vigtigste produkter.  Maria Nila Cream Heat Spray er anderledes, fordi det er en creme og altså en anden konsistens end de fleste andre varmebeskyttende produkter, der som regel er mere vandige. Den rigere konsistens gør det lettere for mig at dosere produktet. For selv om den altså bliver sprayet i håret, kan den let fordeles mere i håret efterfølgende. Duften er jeg ikke kæmpe fan af, men den bliver hurtigt så afdæmpet, at det ikke er et problem, og man skal jo heller ikke bruge så meget.
Nu hvor mit hår er kort, vasker jeg det sjældnere, fordi det simpelthen sidder bedre efter et par dage, men det bliver stadig gjort vådt og føntørret hver dag, og selv om jeg bruger Maria Nila Cream Heat Spray før hver eneste føntørring, bliver håret hverken tungt eller fedtet af produkt.

2. Maybelline Color Drama by Color Show Intense Velvet Lip Crayon
For et par måneder siden talte Katja og jeg om, hvilke læbestifter der findes under hundrede kroner eller i hvert fald de gode af slagsen. Der blev nævnt mange gode, men en af mine personlige favoritter blandt de nævnte er Maybelline Color Drama by Color Show Intense Velvet Lip Crayon.
Der er kommet mange nye formuleringer til, siden den blev lanceret for nogle år siden, men i mine øjne kan den sagtens stå distancen. Farverne jeg hele tiden griber efter er:

  • 140 Minimalist
  • 210 Keep It Classy
  • 310 Berry Much
  • 520 Light It Up
  • 610 Nude Perfection

Når jeg er så begejstret for de små tykke blyanter, er det blandt andet på grund af holdbarheden, konsistensen og selvfølgelig farverne ovenfor. En anden vigtig ting er formatet, jeg er nemlig glad for at have lidt valgmuligheder liggende i tasken, og de fylder jo nærmest ingenting, så der er fint plads til at flere af dem ligger der fast. Til at starte med var jeg lidt bekymret for, om låget blev på, men i de år jeg har brugt dem, har jeg endnu ikke været ude for, at lågene er røget af, derfor er jeg helt tryg ved at have dem liggende i tasken.

3. Depend Eyebrow Pomade Colour Cream i farven Taupe
Når man lige ser denne pomade, er inspirationen ikke svær at få øje på, men det betyder ikke det store, når produktet sagtens kan leve op til standarden. Beskrivelsen som et to-i-et produkt gjorde mig faktisk så nervøs, at det tog mig lidt tid at få prøvet den. Der er så mange produkter, der lover fiksering, som ender med at stive hårene så voldsomt, at det først og fremmest ser unaturligt, men også temmelig sært ud. Selvom jeg får klippet og vokset mine øjenbryn jævnligt, så kan der godt være nogle sære lange heksehår i mine bryn, og hvis et af dem først sidder forkert, så er det et mareridt at få det til at rette ind igen. De meget stivende produkter ender altid med at fange sådan et hår, og understrege den uheldige placering eller længden. Og det kan jeg godt røbe, at jeg ikke er videre begejstret for.
Depend Eyebrow Pomade Colour Cream fås i nogle fine farver, og så er produktet let at arbejde med. Med en skråpensel kan du først markere brynet med farven, hvorefter du kan bruge en lille børste til at tone farven lidt ud.

4. Habit The Premier Polish i farverne 15 Santa Sangre og 30 Midnight Cowboy
Først og fremmest vidner den smukke emballage om kvalitet og stilbevidsthed. Hvad, man ikke kan se med det blotte øje, er, at der er tænkt meget over bæredygtighed og deres slogan: We are our habits. Let’s make them good ones”, synes jeg simpelthen er så fint. Nu er neglelak jo ikke sådan noget, man bruger, fordi man vil være sund, for selvom producenterne efterhånden undgår både det ene og det andet, så er det jo stadig neglelak.
Farveudvalget er jeg helt vild med, og så holder neglelakkerne rigtig godt på mine negle, og det er som bekendt en sjældenhed… Om det er myrra, der gør det, ved jeg ikke, men det skulle i hvert fald både være styrkende, bakterie- og svampehæmmende. Jeg har lige lagt to farver mere i kurven, fordi de holder så godt, og fordi farverne er SÅ fine. De to, jeg har valgt her, er en klassisk dyb mørkerød nuance og en smuk mørk pistolgrå nuance med masser af sølv perlemor, fordi de er blevet brugt flittigt… den ene når det skal være pænt, den anden når det skal være mere rock’n’roll…

5. Chloé Love Story EdP
Den første duft fra huset Chloé blev lanceret i 1975, og jeg kan tydeligt huske den fra min barndom. Den var et oplagt valg, da jeg selv købte mine første dufte, og lige siden har jeg holdt øje med, hvad der bliver lanceret. Chloé har gennem tiden leveret masser af fine dufte, der alle har dybe rødder i huset med den evige moderne og romantiske stil. Chloé Love Story er inspireret af en parisisk romance og af de mange hængelåse på Pont des Arts, som flakonen også er inspireret af. Nu er historien bag duften og især flakonen næsten lidt tragisk, fordi vægten af al den kærlighed jo fik noget af broen til at kollapse, hvorfor de cirka femogfyrre tons hængelåse endeligt blev fjernet sidste år.
Duften og inspirationen bag er der bestemt ikke noget galt med, kompositionen er fin, sart og let med en åbning af neroli, orangeblomst og en særlig type jasmin fra Madagascar, når duften har sat sig, er der en spæd rosennote, og derefter titter en moskus note frem, mens duften bliver holdt på plads af en næsten kølig note af kashmirtræ i bunden. Det er en ren, forfinet og stramt komponeret duft.

6. Shiseido Shimmering Cream Eye Color  i farven Garnet VI730
Farver gør mig glad, og jeg bruger dem flittigt. I øjeblikket er det dog oftest læberne, der får fornøjelse af farverne. Det er der flere grunde til… En af dem er, at jeg øver mig i at bruge brun, jo du læste rigtigt… For det må da være muligt for mig at blive glad for mere rolige nuancer på et tidspunkt? Eller det er det, jeg håber på, indtil videre er det bare ikke lykkedes særlig godt, selvom komplimenterne burde overbevise mig om, at det er fint. Samtidig er min tid om morgenen blevet reduceret væsentligt, så det er vigtigt, at makeuppen kan klares på endnu kortere tid. Og så er det, at jeg bare er vanvittigt glad for cremeøjenskygger. Sædvanligvis bruger jeg varianter uden glitter og perlemor, men Shiseido Shimmering Cream Eye Color er helt modsat. Den er fin til hverdag, og selvfølgelig kan den også bruges til fest. Den kan nemlig tones rigtig meget ud, så du bare har en let glitrende nuance på øjenlåget, men du kan også bygge farven op, og så bliver den forvandlet til et skønt intenst smokey eye. Selvom det naturligvis nedtoner glitteret, så øger den holdbarheden af din øjenmakeup, når du bruger den som base.

7. Makiash Eyeshadow Blending Brush
Når jeg ser nye pensler, bliver jeg altid nysgerrig, men det er ikke så tit jeg bliver imponeret. Der er en særlig type pensel, jeg altid er på udkig efter, det er en pensel til at tone ud med. Originalen er fra MAC, og den har en lidt spids afslutning, og jeg har heldigvis nogle stykker af dem, for den eksisterer ikke i det nuværende sortiment. Den er ellers virkelig genial, fordi den kan tone farven ud selv der, hvor der ikke er plads. Da jeg så Makiash Eyeshadow Blending Brush måtte jeg eje den, den er lidt mere afrundet, men jeg er heldigvis blevet positivt overrasket alligevel. Det er ikke spor nemt at vælge pensler, når man ikke kan mærke, hvor stive eller bløde hårene er, og hvor fast eller løst hårene er samlet. Og lige netop det betyder jo en del for, hvordan penslen fungerer ved brug.
Endnu har jeg været glad for alle produkter, jeg har prøvet fra Makiash. Og penslerne er åbenbart lige så høj kvalitet som resten af produkterne. Denne pensel kan bruges ret bredt, fordi den samtidig med at være genial at tone ud med sagtens kan samle skyggen op og intensivere farven.

8. Larsson & Lange Dry Shampoo Matte Style
I nogle måneder har jeg været i gang med en stor test af alle de tørshampooer, jeg er kommet i nærheden af. Der er naturligvis mange varianter, og derfor har det også taget laaaang tid, at teste dem ordentligt. Som regel er det ikke effekten af tørshampoo, der skiller fårene fra bukkene, for effekten er nogenlunde den samme, når man altså bruger tørshampoo rigtigt… Der, hvor forskellen for alvor er tydelig, er duften, og det er også noget af det, der er så forbandet vigtigt i hvert fald for mig. Det har egentlig overrasket mig, hvor mange nærmest ildelugtende varianter der er på markedet. I mine øjne skal sådan en fætter helst dufte rent, men der er en del, der både er ALT for parfumerede, samtidig med at duften ikke falder i min smag. Duften er naturligvis en smagssag, men når duften er så kraftig, at den nærmest konkurrerer med min duft, så bliver jeg altså irriteret. Larsson & Lange Dry Shampoo Matte Style dufter mildt og sæbet, og det er primært derfor, jeg er rigtig glad for den. Samtidig er størrelsen perfekt både på hylden og i tasken.

9. Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+
Det er overordentlig svært at sige noget negativt om hybenkerneolie, når man taler om, hvad den kan. Den er blandt andet helt fantastik til ar og heling i det hele taget. Derimod er lugten ved at tage pippet fra mig… min næse ER sart, og derfor bruger jeg adskillige minutter på at overbevise mig selv om at bruge den hver eneste aften. Mange ville nok droppe det, og i hvert fald ikke udnævne den til favorit, men det må være dem, der ikke har prøvet effekten på eget skind.
Det høje indhold af essensielle fedtsyrer er ualmindelig effektivt i forhold til tørhed, faktisk er det nok det mest effektive, jeg kender til. Desværre nåede min hud at blive så tør, at jeg vitterlig kunne gnide huden af, inden jeg fik taget mig sammen til at bruge olien.
Min hud er kombineret, men det er i hver sin ende af spektret. I T-zonen er huden fedtet og i panden er huden så tør som en ørken. Det er en rigtig træls kombination, men Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+ kan lidt af det hele, så jeg kan sagtens bruge den i hele ansigtet uden at være nervøs for at huden fedter mere end sædvanligt.

10. Codage Moisturizing Mask
Det kan godt være, at masker generelt er lidt ligegyldige, men for mig er det en forkælelse, jeg bare slet ikke vil undvære. Særligt fugtmasker er jeg afhængig af, men jeg bruger dem sjældent efter anvisningerne… Når vi taler om, at masker er ligegyldige, handler det jo også om, at den grundlæggende hudpleje skal være i orden, så du kan få glæde af de gode sager. En ansigtsmaske kan ikke stå alene, uanset hvor effektiv den er.
Codage er nok mest kendt for deres fine sera, hvor det nærmest er umuligt ikke at finde en favorit ud af de rigtig mange varianter. De kan kombineres på kryds og tværs, og de er rygsøjlen i Codages hudplejefilosofi, selvom der selvfølgelig er en hel linje af produkter at vælge fra.
For et par år siden landede deres masker, og dem er jeg helt tosset med. Codage Moisturizing Mask er nok det tætteste, jeg nogensinde kommer på at bruge en natcreme fast. Den fungerer simpelthen perfekt som forsegling af olien nævnt herover, og en eneste nat med den kombination skal der til, for at huden igen er på ret køl. Konsistensen er let og lækker, så du behøver ikke at bekymre dig om at sætte aftryk alle vegne.

Sponsoreret indlæg skrevet i samarbejde med Ellos.dk

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Katrine

En advarsel om øjenskyggen. Shiseidos skygge – medmindre den er blevet reformulated – er virkelig skidt ifølge Paulas Choices gennemgang af produkter. Jeg smed min lilla Shiseido skygge ud efter at have læst om den!

Helene Randløv

Der er ikke lavendel i den, jeg har i hvert fald 🙂
Kh. Helene

Line

Hypenkerne olie synes jeg ikke lugtede da jeg brugte den fra Pai. Men den fra The ordinary lugter ret dårligt. Fik tanken om den virkelig var fordærvet !

Heidi

Trilogy Rosehip Oil Antioxidant+ er en af mine favoritter.
Jeg bruger et par dråber sammen med min yndlingsdagcreme, så behøver jeg ikke at skifte den ud i vinterhalvåret 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *