Test: Origins Modern Friction Nature’s Dermabration

12.12.12
Origins Modern Friction

Origins Modern Friction

Just add water…

Jeg skriver ikke ret tit om eksfoliering, som er baseret på fysisk eksfoliering. Jeg foretrækker til enhver tid en mild kemisk peeling fremfor gammeldags skrubbecreme. Origins Modern Friction Nature’s Dermabration er en yderst behagelig undtagelse. Det er en virkelig god skrubbecreme, som jeg kan se gør en forskel for min hud.

Origins – det skal jo være naturligt, når det er Origins – bruger risstivelse i modsætning til de typiske hjemme-microdermabrasion produkter, der bruger krystaller af alluminiumoxid. Det virker supergodt. Huden efterlades blød og synligt pænere.

Skønhedsjournalisterne rev den væk
Jeg mødte første gang Origins Modern Friction til et pressemøde, hvor vi blev bedt om at prøve den på den ene hånd, men ikke på den anden. Effekten var så fin, at jeg så Danmarks samlede skønhedsjournalist-stand (mig selv inklusive!) gribe alle dem, de kunne komme i nærheden af, og Origins stakkels PR-folk måtte hente flere og løb alligevel tør. Det sker alligevel ikke så tit.

Sådan bruger du den
Origins Modern Friction er ikke som en gammeldags skrubbecreme.

1. Først smører du den grundigt ind på TØR hud. Den må ikke være våd.

2. Med lidt vand på hånden skummer du produktet op. Konsistensen bliver anderledes og blødere, og du kan nu arbejde det bedre ind i huden.

3. Til sidst skyller du det grundigt af med vand.

Hvis det er for hårdt for din hud, kan du også bruge den direkte på våd hud.

Det er vigtigt at tænke over at bruge nok produkt for at få bedst mulige effekt. Det betyder desværre også, at tuben på 125 ml til 325 kroner får relativt hurtige ben at gå på.

Av – åndsvage citrusolier
Jeg har et had-kærlighedsforhold til Origins, og dette produkt er ingen undtagelse. Origins har – i modsætning til mange andre naturprodukter – nogle rigtig gode og effektive ingredienser i deres produkter. Desværre insisterer de også på at bruge æteriske olier af blandt andet citrusfrugter, hvilket huden ikke har godt af. Olien fra søde appelsiner er fx. cytotoksisk og giftig for celler. Se kilde. Alle disse olier er også kraftigt parfumerede. Hvis du har parfumeallergi, skal du absolut holde dig langt væk.

Den umiddelbare effekt for mig er, at den svier som ind i h… at få i øjnene. Hvilket kan være rigtig svært helt at undgå, hvis du vil bruge den i ansigtet. Jeg skal personligt bare komme til at skylle det lidt forbi mine øjne ved et uheld, og så har vi balladen.

Det siger Origins også selv, produktet må ikke komme i nærheden af øjnene. Nu er microdermabrasion af øjnene, nok heller ikke vejen frem, men når Origins selv har fornuft nok til at udelade disse irriterende og problematiske citrusolier og andre æteriske olier fra fx. deres øjencremer, hvorfor skal resten af deres skønne produkter så generes med dem? De ville være så meget bedre uden.

Det ændrer ikke på det faktum, at jeg bruger flere produkter med problematiske æteriske olier, fordi produktet har nogle ANDRE fantastiske egenskaber. Origins Modern Friction er et af dem. At tage den med i sit baderitual giver virkelig følelsen af blødere og friskere hud bagefter.

Her kan du købe det
Origins Modern Friction koster 325 kroner for 125 ml eller 320 kroner for 200 ml. i en krops-variant (jeg har kun prøvet den førstnævnte). Du kan købe den hos bland andet Matas, Magasin og Sephora.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Vanessa

Hvor at at vide at de bruger æteriske olier af blandt andet citrusfrugter. Det vidste jeg faktisk slet ikke. Gør mig lidt nervøs for at bruge deres produkter, når det sådan er giftigt for cellerne!

Pudderdåse Helene

Rolig nu Vanessa, det bliver jo ikke siddende på huden 🙂
Så med mindre du af den ene eller den anden grund har et anstrengt forhold til æteriske olier, så behøver du ikke gå uden om denne scrub!
Kh. Helene

Annette

Det lyder lidt om Dermalogicas Daily Microfoliant, som også er sådan noget rismel-tam-tam. Fristende! Men de der æteriske olier får mig alligevel til at krumme lidt tæer.

janie (angelqueen9

Ja jeg synes også det lyder interessant – altså borset fra det der citrus cirkus. JEg kan ikke forstå at vi i dag skal belemres med produkter som virkelig kan være den faktor som gør at et menneske udvikler allergi. Vi har så mange allergikere som kan skrive under på at det er et helvede og noget man aldrig slipper af med igen.
ILYG

Louise

Er rigtig glad for Origins og har hørt meget godt om Modern Friction men den var for hård ved min sarte atopiske hud. Jeg bruger “Never a dull moment” i stedet for..

Pudderdåse Helene

Hej Louise
Det var også den, jeg blev anbefalet af de kyndige Origins kvinder. Så den skal jeg lige have prøvet snart…
Kh. Helene

Louise

De er nu så søde Origins kvinderne.Held og lykke med det 🙂

Pudderdåse Helene

Tak skal du have Louise 🙂
Kh. Helene

Lise-P

Jeg er også vild med den.
Har for nyligt skrevet om den på min egen blog: http://oohblah.blogspot.dk/2012/11/origins-modern-friction-review.html

Pudderdåse Katja

Tak Lise 🙂 Den er nemlig fab!

Anna

Har netop lige købt mig denne scrub. 🙂 Glæder mig til at komme i gang og mærke en forskel!
Hvor ofte skal man bruge den? Er den får hård at bruge hver dag?

Katja Moikjær

Det synes jeg, men prøv dig frem selv. Start med et par gange om ugen og så øg derfra.

Modern Friction | nanabech

[…] præcis samme produkt ;). Det her er den suverænt bedste scrub jeg i mit liv har prøvet! Over hos pudderdåserne bliver effekten beskrevet sådan […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *