Anmeldelse: Karmameju Hero pH Solution 02

10.04.19
Karmameju Hero

Karmameju Hero

Karmameju Hero ligner ved første øjekast verdens kedeligste produkt. Hvad skal jeg dog med en blanding af vand, blødgørerer, glycerin, konserveringsmiddel, geléringsmiddel og citronsyre?

Her finder du ingen aktive ingredienser. Overhovedet. Så hvad er det så du betaler 199 kroner for?

En lav ph-værdi.

Lav ph-værdi giver sund hud
Vi skal tilbage til kemitimerne og lakmuspapiret. Det kan I godt huske, ikke? En neutral ph er 7 og her finder vi for eksempel vand.

Vores hud er let sur, og som vi efterhånden har skrevet mange indlæg om, så er det meget vigtigt for vores hud at den får lov at beholde sin naturligt lave ph-værdi.

Hudens egen ph-værdi ligger på lidt under 5 i gennemsnit, og mange produkter, vi kommer i kontakt med, har en højere ph-værdi, der skubber til den balance. Alene vand er i sig selv nok til at kompromitere hudens naturlige syrekappe.

En hud med en ph-værdi på lidt under 5 har det godt. Den kan holde på en optimal bakterieflora, den er beskyttet mod sygdomme såsom akne og atypisk eksem, og den er mindre tør end en basisk hud (kilde).

Vand og renseprodukter ødelægger hudens syrekappe
Når jeg så ser på alle de renseprodukter, jeg i tidernes løb er stødt på med ph-værdier på over 7, så forstår jeg godt, hvorfor folk har problemer med deres hud. Jeg har et lille rædselskabinet i mit skab med bløde renseskum til ansigtet, der alle har en høj ph-værdi for at kunne opnå den rette bløde og stive konsistens.

Men at vaske huden med en basisk sæbe, kan forhøje hudens ph-værdi med op til 3 point på skalaen og effekten holder ved i op til 90 minutter (kilde).

Et produkt med en meget lav ph-værdi som Karmameju Hero trækker altså i den rigtige retning igen, og det er en hjælp for ødelagt hud.

I et studie har man sammenlignet effekten af en almindelig Cetaphil fugtighedscreme med samme fugtighedscreme med en sænket ph-værdi på 2,8 og resultatet var en mere modstandsdygtig hud (kilde).

Mere modstandsdygtig hud
Groft sagt er det altså det samme som ovenstående fugtighedscreme, vi har her i Karmameju Hero. Et ekstremt simpelt produkt med en meget lav ph-værdi, som også vil give huden en lavere ph-værdi, når du bruger det .

Jeg kender ikke til andre produkter med tilsvarende lav ph-værdi, som IKKE indeholder eksfolierende syre. Lignende lave ph-værdi finder vi ofte i syrepeelinger, fordi syre kræver lave ph-værdier for at virke.

Det eneste produkt, der virker på tilnærmelsesvis samme måde, er faktisk den havre, som du finder i produkter til atopisk eksem. Den er også kendt for at kunne sænke hudens ph-værdi (kilde).

Fordi Karmameju Hero ikke indeholder eksfolierende syre, har produktet nogle andre anvendelsesmuligheder.

Til irriteret hud og udslæt 
Jeg kommer ikke til at bruge Hero i ansigtet. Der bruger jeg i forvejen et produkt med en meget lav ph-værdi to gange dagligt (en syrepeeling), og der vil ikke være yderligere fordel for mig ved at bruge Hero også. Min hud i ansigtet har heller ikke nogle af de problemer, som Hero vil kunne afhjælpe.

Men der er andre steder på min krop, hvor Hero er mere velegnet til at afhjælpe irritation end en syrepeeling. Karmameju skriver godt nok ikke selv noget om at bruge den til intimbrug, men det gør jeg alligevel. Den vandede gelé-konsistens gør den også velegnet til hovedbunden.

Hero er ikke et produkt, som alle har brug for. Hvis din hud er sund og rask, så er der ingen aktive ingredienser i, som du vil have den mindste gavn af.

Hero er til dig, der har problemer med huden, som kan blive afhjulpet af en lavere ph-værdi. Det er til dig, som har hudproblemer på grund af daglig kontakt med vand eller til dig som har nogle af de hudsygdomme, som de omtalte undersøgelser handler om, nemlig kroniske sår og eksem.

Brug Hero som det første efter vask eller kontakt med vand.

Her kan du købe det (indeholder reklamelink*)
Karmameju Hero koster 199 kroner for 200 ml. Du kan købe den på Karmamejus egen webshop, på Nicehair* og i Magasin.

PS. Et par gode vaske-råd
Det er oftest i forbindelse med vask og vand, at vi får forskubbet til hudens naturligt sure ph-værdi, og det bedste, du kan gøre, er så vidt muligt at undgå det ved at følge disse enkle råd:

  • Minimér kontakt med vand – så vidt det er muligt
  • Brug rense- og vaskeprodukter med en lav ph-værdi (læs her, her, her  og her)

PPS. Er du i tvivl? Tag en kold tyrker
Dette studie viser, at hvis du undgår al kontakt med vand og kosmetiske produkter i 24 timer, så vil hudens ph-værdi falde tilbage til et naturligt leje på i gennemsnit 4,93 i løbet af 24 timer. Faldet er størst hos hud, der er mest påvirket.

(10. april: Hero er udsolgt mange steder, men nogle forhandlere har den stadig på lager. Karmameju får nye forsyninger hjem til maj)

*Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Produktet er et gratis anmeldereksemplar

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Line Pedersen

Den var med i seneste GoodieBox. Jeg anvender den efter hårvask i hovedbund. Har i flere måneder døjet med noget eksem/kløe, som jeg ikke har haft tid at gå til læge med. Jeg trykker et godt skævt af produktet ned i hovedbund og børster håret, herefter føntørrer jeg håret. Den er sådan en lindring og jeg fornemmer at mit eksem er på retur. Det fedter eller klumper ikke. De varmeste anbefalinger herfra.

Emilie

Vil du forklare hvorfor den er sikker at bruge som intimgel og hvad den kan gavne ‘dernede’? 🙂

Katja Moikjær

Intimområdet har jo en endnu lavere pH-værdi end huden, så derfor gjorde jeg forsøget. Og det hjalp – generel irritation er problemet her

Annette

Jeg har vinteren igennem døjet med tilbagevendende perioral dermatit, som virkelig har irriteret, kløet og været grimt og skællet. Jeg fik en prøve ned Hero fra Karmameju i forbindelse med køb af noget andet. Efter ganske få dage var min hud omkring munden meget pænere, mindre irriteret og uden kløe. Nu, efter daglig brug i mere end en måned, mærker jeg intet til generne, og min hud er fin. Også kæmpe anbefaling til Hero herfra!

Maria

Betyder det at man egentlig bør fyre sin syrepeeling i ansigtet så hurtigt som muligt efter et bad (og efter rens), fordi den højere ph.-værdi i vandet har en effekt som holder op til en vis tidsmængde efterfølgende?

Pernille juul

Vil den virke på en stor teenage drengs ryg. Jeg tror nemlig at et af min søns problemer med mange bumser og knopper på ryggen skyldes for mange og lange varme brusebade. Jeg smører ham jævnligt med body lotion på ryggen da jeg ikke føler skin tonic eller lign gør noget gavnligt ved problemet. Kh Pernille

Katja Moikjær

Jeg tror ikke det er et godt middel mod akne. Men hvis du mistænker at problemet skyldes lange bade så er det et godt bud! Husk at give et referat

Line

Hej dåserne 😀
Nu hvor det er ved at blive sommer går jeg og leder efter en læbepomade med tint og SPF. Har i nogle forslag? de behøver ikke have særlig meget farve, jeg vil bare helst undgå at bruge læbeomade med SPF og så også putte en læbepomade med en let farve hen over :/ (går ikke med desideret læbestift da det altid lykkes mig at tvære dem ud eller også udtørre de mine knastørre læber så læbepomade med tint er lige mig)

Katja Moikjær

De nye fra Kiehl’s eller dem fra Coola. Sidstnævnte har vi skrevet om på bloggen hvis du søger

Mollie

Hvordan bruger du den intimt sådan udenpå selve huden eller “indeni”?🙈

Katja Moikjær

Udenpå 🙂 Jeg har endnu ikke turdet indvendigt.

Lene

Hej med jer. Jeg har læst og læst på jeres blog og er meget begejstret. Men jo mere jeg læser, jo mere kan jeg godt blive i tvivl. Jeg er 48 år har tør hud på hele kroppen. HTH lotion hjælper mig meget. Min ansigt er knast tørt især i panden. Har ingen urenheder. Rynker og soldyrkning kan ses. Har prøvet alle mulige dyre cremer mm som formentlig ikke har haft den rigtige ph. Hvis jeg skal “starte på en frisk” hvilke produkter (især ansigt creme) vil I anbefale, jeg skal gå efter?
På forhånd tak for svar

Katja Moikjær

Kære Lene
Jeg synes, du skal starte med at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2017/12/07/hudplejerutine-til-alle-raekkefoelge-og-miks-af-produkter/
Kh. Katja

Mia

Jeg bøvler gennem det sidste år med PD – hvilket er blevet bedre efter jeg er gået fra vaskecremer og vand til Micellar Water. Den bruger jeg morgen og aften og efter badet. Jeg kender ikke PH værdien herpå – men giver det mening at bruge Hero efter micellar water. Man er jo snat villig til at gøre hvad som helst, for at komme OD til livs… mange hilsner

Ulla

Tak for jeres gode og vel informerende blog! Anmeldelserne er virkelig grundige og jeg kan især godt lide at i bruger en masse (seriøse) kilder. Bliv ved med det gode arbejde! 🙂

Helene Randløv

Hej Ulla
Mange tak for ros
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *