5 – 10+ års holdbarhedstest af pensler: MAC, Real Techniques, Sigma, Shiseido, Yves Rocher

21.01.19
5-10 år gamle pensler

5-10 år gamle pensler

De bedste makeuppensler er ikke kun gode nu og her. De er også stadig gode om 10 år. Det er forskellen på en god pensel og en kvalitetspensel.

Så jeg har sorteret lidt i min penselsamling og fundet alle dem, der er mindst 5 år gamle og er blevet brugt meget. Nogle af disse er nærmere 10 år gamle, men de er alle mindst 5 år gamle, blevet brugt jævnligt og vasket jævnligt. Det er alle pensler, som jeg har været glad for at bruge, men der er stor forskel på, hvor godt de har holdt ud.

Fra venstre mod højre er det:

Shiseido Foundation Brush
En lille kompakt foundation brush, som vi har skrevet om her. Jeg har brugt den, jeg har elsket den, og jeg har vasket den igen og igen – og den er stadig så god som den dag, jeg købte den. Den er lavet af syntetiske hår. Og så har Shiseido netop lavet den om. Den nye version har en ny farve og et mere skulpturelt håndtag, men penslen fungerer derudover som den gamle ifølge Shiseido selv. Jeg har desværre ikke prøvet de nye.

Sigma E55
Sigma blev i sin tid kendt for at lave billige kopier af MACs pensler. Jeg ejer kun denne ene pensel fra Sigma, men den har gjort det godt. Det er en E55, som jeg bruger til øjenskygge. Sigma har lavet deres pensler om, så den E55, du kan købe i dag er lavet af kunsthår. Min er lavet af naturhår. Og det kan naturligvis påvirke kvaliteten.

MAC
Langt hovedparten af mine pensler er fra MAC, og langt de fleste er over 5 år gamle. Nogle er over 10 år. Helenes er endnu ældre. Og de er stadig lige så gode, som den dag jeg købte dem. Det eneste, der har ændret sig, er, at skriften på skaftet er blevet slidt af efter de mange, mange gange, jeg har holdt om dem. Jeg har aldrig overvejet at skifte dem ud og købe nye. Hvorfor skulle jeg? De er jo præcis lige så gode, som den dag jeg købte dem.

Ligesom så mange andre mærker har også MAC skiftet alle deres naturhår ud med kunsthår i dyrevelfærdens navn. Så alle disse pensler kan du faktisk ikke købe længere helt magen til. Jeg har anmeldt de nye pensler her, men om de holder lige så godt er svært at sige på nuværende tidspunkt. MAC har selvfølgelig altid lavet syntetiske pensler, og dem har jeg flere af. De er præcis lige så langtidsholdbare som deres naturhårspensler. Og nu, hvor jeg langsomt har vænnet mig til tanken om, at nogen har ændret ved mine pensler, så glæder jeg mig også til at se mine nye MAC pensler ældes.

MACs sorte naturhår er de eneste, der har drillet mig gennem tiden. De kan have en tendens til at fælde. Det er ikke noget, der kommer med alderen, men noget der sker fra starten af. Hvis du oplever det i stort omfang med en ny pensel, så skal du få din pensel byttet. Det er også de sorte naturpensler, der begynder at sprede hårene, hvis jeg ikke er forsigtig med at samle dem ved vask. Og der ser de kunstige sorte hår faktisk ud til at klare sig bedre, synes jeg. Tiden vil vise det.

Yves Rocher
Yves Rochers pensler har vi skrevet om flere gange, blandt andet her. Concealerpenslen og rougebørsten er de eneste, jeg har holdt fast i gennem årene. Concealerpenslen har jeg endda købt en pæn mængde af. Den er min yndlingspensel til cremeøjenskygge som for eksempel MAC Paint Pot. Lige så god den er til at lægge makeup med, lige så elendigt holder den sig samlet i længden. Rougebørsten gav endeligt op for nylig, og concealerpenslerne har i årenes løb fået en klat lim. De bliver temmelig løse i hovederne. Ferrulerne (dupsko hedder det åbenbart på dansk?) som er det metalstykke, der holder børsterne på plads, er ikke limet godt fast fra starten og går meget hurtigt løst.

Real Techniques
Real Techniques laver nogle pensler, der er virkelig gode i brug og cirka lige så dårlige til at holde over tid. Deres “Bold Metals” pensler har med tiden tabt hårene. Ikke bare enkelte hår, men gik helt i opløsning. Deres almindelige pensler beholder hårene, men over årene sker der noget mærkeligt med håndtagene. De sorte gummihåndtag går langsomt i opløsning og bliver fedtede og klamme. Jeg har set guides på nettet til, hvordan man simpelthen kan fjerne det bløde lag af gummi på håndtaget, men har endnu ikke selv forsøgt mig. Jeg synes, at Real Techniques laver nogle meget brugbare pensler især deres almindelige “Original” serie. De er bare ikke lavet til at holde.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Shiseidos nye pensler kan du finde i visse Matas og i stormagasiner. Du kan også købe den på Matas.dk*. Den gamle “perfect foundation brush” kan jeg stadig finde mange steder på nettet. Lookfantastic* og Feelunique* har den endnu på lager.

Feelunique* forhandler også Sigma.

MACs pensler kan du købe i Matas, Magasin og hos MAC på Købmagergade. Du kan købe dem online på Maccosmetics.dk* og på Matas.dk*.

Matas.dk forhandler også Realtechniques. Det samme gør Lookfantastic* og mange andre webshops.

Yves Rochers pensler kan du købe på Yves Rochers webshop*. Min concealer-pensel* er lige nu på tilbud.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *