Anmeldelse: Sand & Sky Australian Pink Clay Porefining Face Mask

12.12.18
Sand & Sky Porefining Face Mask
Sand & Sky Porefining Face Mask
Sand & Sky Porefining Face Mask i rejsestørrelse (halv størrelse i forhold til full size)

Man tager en lermaske med rød farve. Tilsætter nogle australske planter, putter den i en pæn krukke, køber en masse sponsoreret indhold på YouTube og Instagram og giver den fuld gas med Facebook- og Instagramannoncer, og hvad har man så?

En dyr lermaske. Der er pink.

Sand & Sky er et australsk mærke, der har kørt så intensiv en facebook- og instagram kampagne, at det har været næsten umuligt at undgå den. De har to produkter: Australian Pink Clay Porefining Face Mask og Australian Pink Clay Flash Perfection Exfoliating Treatment.

En gammel bloggers internet-skepsis
Og jeg siger med det samme: Alle mine alarm-antenner har bimlet lige fra starten. Efter 20 år som journalist og heraf snart 10 på de sociale medier har jeg desværre lært, at når helt nye produkter pludselig får voldsom omtale online kombineret med ekstremt mange “brugeranmeldelser” på Amazon, Sephora og især deres egen hjemmeside, ja så er det ofte for godt til at være sandt. Som vi så i tilfældet med Sunday Riley, der skrev deres egne brugeranmeldelser.

Derfor vil jeg blot minde om, når du færdes på nettet altid at huske på, at forskning viser, at 1/3 af alle brugeranmeldelser online er falske.

I disse tider, hvor likes, stjerner, følgere, kommentarer og anmeldelser kan købes med et hurtigt klik på nettet og en PayPal-konto, så er det kun fornuftigt altid at have en god portion skepsis og mistro med sig rundt på nettet uanset, hvilket produkt eller hjemmeside man kigger på. Dette gælder såvel Sand & Sky som alle andre mærker derude.

En lermaske med rød farve
Så hvad gemmer der sig i Sand & Skys lermaske? Den er som alle andre lermasker lavet af god gammeldags kaolin. Det samme som alle andre lermasker altid har været lavet af.

Kaolin findes naturligt i tre farver: Hvid, rød og gul. Hvid ler/hvid kaolin er den farve, som kaolin har af sig selv. Er den rød eller gul er det fordi, den indeholder varierende mænger jernoxid, som er rust med et mindre fint ord.

Blander man hvid og rød kaolin, så får man pink kaolin, som du kan læse mere om her hos Sæbeværkstedet, der også sælger pink ler til opblanding. Du kan også købe det i Matas og helsekosten.

Hvilken form for ler, der er i Sand & Sky er jeg faktisk i tvivl om, for ifølge ingredienslisten er der udover Kaolin tilsat kunstig rød farve. Det kan være de bruger både hvid og rød ler tilsat kunstig rød farve, det kan være de bruger hvid ler tilsat kunstig rød farve. Jeg ved det ikke, det betyder heller ikke så meget. Kaolin er kaolin, hvad end den indeholder lidt naturlig rest af rust eller ej (naturlig rød farve fra jernoxid (rust) er for øvrigt ikke noget man skal ønske sig på huden på grund af mængden af tungmetaller).

God lermaske
Og Sand & Sky Porefining Face Mask er en udemærket lermaske. Den gør det, som en god lermaske gør, nemlig at affedte huden. Kaolin opsuger fedt og snavs. Den indeholder ret meget ler og bliver derfor temmelig tør. Brug et tyndt lag – ellers får du også ret hurtigt tømt krukken.

Jeg kan godt lide den. Den er behagelig og irriterer ikke mind hud, selvom den suger godt til.

MEN det er bare en lermaske, og den kan ikke andet end alle andre lermasker derude. Glem alt om de australske planteekstrakter. Dem får du ingen effekt af, når de kun sidder på din hud i få minutter ad gangen. Dette gælder i øvrigt alle ansigtsmasker: Fancy ingredienser, antioxidanter og planteekstrakter er fuldstændig ligegyldige og spild af penge. Du vasker dem jo af igen 10 minutter efter. Den slags ingredienser virker kun i en creme, serum eller lignende, som du bruger hver dag, og som bliver siddende på huden.

Det er altså kun indholdet af ler, der er interessant her. Og den virker efter hensigten som lermaske.

Og så vil jeg gerne spørge jer, hvad jeres mening er om lermasker? Kan I kan anbefale en fornuftig lermaske? Især en der ikke er tilsat parfume eller farvestof.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Sand & Sky Australian Pink Clay Porefining Face Mask koster 205 kroner for rejsestørrelsen på 30 gram, som er den, vi har brugt. Den har vi købt i Sephora, som netop er begyndt at forhandle mærket i Danmark, men Sephora.dk har den ikke online endnu. Hvis du vil prøve Sand & Sky, så start med rejsestørrelsen. Der er ingen prisforskel pr gram, og jeg har læst beretninger på nettet om, at den kan finde på at tørre ud (Vi skal nok også holde øje med dette).

Den almindelige størrelse på 60 gram koster 46,90 euro på Sandandsky.com. De sender til Danmark, men jeg ved ikke noget om hvorfra, og jeg kan ikke finde information om told og moms på deres hjemmeside. Du kan også købe Sand & Sky på ASOS* og på Beautybay*.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Sofie

Jeg tænkte det nok 😂 Hvilken lermaske kan I anbefale? Til en fair pris?

Katja Moikjær

Ikke nogen egentlig…. håbede at I kunne hjælpe 😀

Rikke Vester

Jep, elsker min koreanske Innisfree volcanic pore clay mask!!!

Anine

Jeg er glad for lermasken fra ecooking 😊 og havde fuldstændig samme skepsis ved den heftige eksponering, som I også beskriver her 😅

Helle

Jeg er også ret glad for Ecookings. 🙂

Christine

Jeg er vild med maskerne fra goodiebox’s comme deux serie. Også med kaolin, men slet ikke tørre. Og uden parfume 🙂

Unn Dam Toftegaard

Jeg er ret glad for aztec secret indian healing clay. Kunne dog med ét ikke længere købes på Amazon, så forsøgte at købe et tilfældigt andet produkt med bentonite ler. Slet, slet ikke det samme 😒 Kan dog forstå at der er en forskel på calcium bentonite (i det første produkt) og så sodium bentonite. Ved ikke hvilken slags jeg nu har på hylden.

Josefine

Jeg er kæmpe fan af ecookings lermaske, som gør hvad den skal uden at udtørre min hud. Hvad er jeres bedste bud på en fugtmaske, pudderdåser? 😍

Helene Randløv

Uden tvivl Codage Moisturizing Mask <3

Anna

Jeg prøvede også Ecookings lermaske, men jeg måtte med det samme skylle den af, da mit ansigt sviede og brændte. På samme måde som jeg også oplever det med solcreme. Så hvis du normalt har problemer med solcreme, så vil jeg være forsigtig med lige netop den.
Jeg er glad for både Origins og Caudalies lermaske.

Lisbeth M.

Jeg bruger faktisk kun lermasken fra Clinique. Den er kulsort, let at fordele, uden parfume og kommer i tube, så jeg ikke behøver at bekymre mig om, at den tørrer ud.Antiblemish Oil control cleansing mask 100 ml 245kr- men kommer ofte med gode procenter.

Tina

Jeg bruger bare ren rasul blandet med lidt vand.

Andrea

Tusind tak for den ærlige anmeldelse. Jeg er selv en type (sikkert som mange andre), der sgu blive påvirket og imponeret over vilde resultater – Og så på et område, hvor man ønsker en ændring! Men når du skriver, at det bare er en lermaske, så ved jeg det jo egentlig godt, men kom lige til at håbe på noget anderledes. Så jeg kom frem til, at det alligevel også er mange penge at betale for en lermaske, som kan det sådan én nu kan 😂 Så dejligt, at jeg faldt over dit indlæg og sparede pengene 💸

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *