Kosttilskud med kollagen giver pænere hud

03.10.18
Foto: Peter Bros Nissen

Kollagen som kapsler, pulver eller shots har fået en genopstandelse. Men virker de?

Kollagen er en vigtig byggesten i vores hud. Kollagenen gør vores hud fyldig og spændstig, og det er tabet af kollagen med alderen, der giver os rynker og slap ud.

Derfor er det et vigtigt spørgsmål i al hudpleje, hvordan man kan få huden til at danne mere kollagen. Udefra kan vi tilføre for eksempel peptider eller A-vitamin, der øger kollagenindholdet lokalt i huden. Men det er en oplagt tanke at spise sig til den ekstra kollagen.

Og der er faktisk videnskab bag, selvom forskningen stadig er ny og spæd. Dette store placebokontrollerede studie gav tilskud af kollagen til 100 kvinder i 8 uger. Tilskudet øgede tætheden af kollagen i huden og mindskede tørhed. Dette mindre studie viser en effekt af et bestemt kollagen på rynker.

Godt mod madspild – ikke for vegetarer
Kollagen i kosttilskud stammer udelukkende fra dyr og fisk. Det er faktisk ikke tilladt at sælge plantebaseret kollagen som kosttilskud, så det kan kun stamme fra animalske kilder.

Man bruger de kollagenholdige dele af dyr og fisk, som heldigvis er dem, man normalt ikke spiser eller bruge til andre ting og ellers bare ville smide ud: Dyrehud, fiskeskæl og lignende.

Vores egne erfaringer
Helene har prøvet collagen i form af både Imedeen og New Nordic, som hun også nævnte i går. Hun beskriver effekten, som at huden bliver tykkere, robust og fugtmættet. Læs mere i vores tidligere indlæg om Imedeen her og om New Nordic Hyaluron Shots her.

Imedeen indeholder blandt andet kollagen. Shots’ene fra New Nordic indeholder primært en masse hyaluronsyre, men jeg har linket til dem her, fordi det nu engang er dem, vi selv har prøvet. New Nordic har også et collagenprodukt, og der er MANGE andre på markedet.

Læs også Videnskab.dk om kollagen

Her kan du købe det (reklamelinks)
Imedeens kosttilskud indeholder alle kollagen fra fisk, find det her hos Matas. Matas sælger også New Nordic Collagen Filler og mange andre kosttilskud med kollagen.

PS. Den der med at koge suppe på ben og deraf opnå den samme effekt: Det giver teoretisk mening. Der er et indhold af collagen i en god hjemmelavet suppe kogt på ben. MEN virker det på samme måde som den kollagen, der er skabt til at fungere i et kosttilskud? Hvor meget suppe skal du koge og drikke hver dag? Ingen ved det, ingen har målt det, og ingen har studeret det. Det virker heller ikke nødvendigvis som den mest praktiske løsning til hverdag, men hvis du har lyst, så giv endelig et referat.

Redigeret 4. oktober: Vi havde skrevet, at man også laver kollagen af hanekam. Det passer ikke, derfor har vi også udskiftet billedet af en hane med et mere passende billede af en fisk. Man laver derimod hyaluronsyre til brug i kosttilskud af hanekamme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Daniella

Jeg kan kun finde denne viden på engelsk, så vil lige tilføje, at mine migræner forsvandt efter en måned på kollagenpulver, og kommer igen, når jeg stopper.

Helene Randløv

Det er interessant!!!

Tak for info <3

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *