Tirsdagstip: Få håret sat

01.05.18
Tirsdagstip: Få håret sat
Tirsdagstip: Få håret sat
Min meget fine frisure sad snorlige selv her på mine ubehjælpelige selfies, der er taget, efter jeg kom hjem fra DBA ved fem-tiden…

I tidens løb har jeg mange gange opfordret til, at du selv øver dig og lægger makeuppen og sætter håret til store begivenheder. Det er jeg stadig stor tilhænger af. Man skal bare også være god til at se i øjnene, at opgaven muligvis er for stor.
Den fornemmelse havde jeg, inden vi skulle til Danish Beauty Award forrige fredag. Mit hår er jo stadig ved at blive langt efter nogle år med kort hår, og overgangen er fæl… Det synes jeg i hvert fald selv.
I stedet for at affinde mig med, at håret ser herrens ud i det halve års tid, det tager at gå fra kort til langt, har jeg lært at sætte håret. Håret bliver flettet den ene og den anden vej. Og sat fast med fine spænder, så det næsten ligner langt hår.

Bestil en tid
Hvis du ikke har tid eller overskud til at øve dig i at sætte håret selv. Eller du simpelthen er overvældet over opgaven. Så vil jeg lige slå et slag for en opsætning fra frisørens hånd. Den største fordel, du har, hos frisøren er, at de kan overskue håret i dets helhed. Samtidig med at hænderne og armene ikke skal bøjes i alle mulige og umulige retninger. Det giver naturligvis en masse muligheder.
Min største bekymring omkring opsætning af håret er især, at håret ikke vil holde helt til om aftenen. Det er nemlig et af de største problemer, jeg selv døjer med. Og i øvrigt en del frisører og stylister der har haft fornøjelsen af at sætte mit hår. Håret er så vanvittig glat, at det glider ud af facon efter et øjeblik.

Godt lakket til
Efter lange overvejelser bad jeg om hjælp til opsætningen til festen. Min bekymring for om håret nu kunne blive siddende, gjorde Sabrina fra Nordic Hair Concept til skamme. Faktisk havde hun sat mit hår så grundigt, at det blev siddende, selv efter jeg havde taget hårnåle og spænder ud. De pæne og skarpe billeder, der blev taget om aftenen, inden jeg tog afsted, er desværre gået til på et knækket SD-Kort. Heldigvis morede jeg mig med et par selfies, da jeg kom hjem ved fem-tiden… netop fordi jeg ærlig talt var imponeret over, at frisuren havde holdt hele natten.

Spørg i god tid
Det er selvfølgelig en rigtig god idé at bestille hjælp til opsætningen i god tid, men hvis det hele brænder på, må du improvisere lidt. Derfor skal du være god til at stille spørgsmål, når du sidder i stolen alligevel. De fleste af de frisører, der har haft fat i mit hår, er blevet udspurgt. Tips og tricks kan man jo altid bruge, og det er vitterligt så uendelig lidt, der skal til, når det handler om at sætte hår. Det er ikke for at bagatellisere frisører… overhovedet ikke! Det, jeg mener, er, at grænsen mellem en vellykket opsætning og en hårkatastrofe er hårfin, høhøh! Frisører har jo en fantastisk viden og ikke mindst erfaring i forhold til mængden af produkter, hårtyper, hovedfacon og så videre. Derfor gælder det selvfølgelig om at spørge dem, når du har muligheden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *