Tirsdagstip: Planlæg din frisure

29.03.16
TONI&GUY Hair Meet Wardrobe: FONNESBECH AW15 Det færdige look
TONI&GUY Hair Meet Wardrobe: FONNESBECH AW15 Det færdige look
Billede: Fotograf Elisabeth Eibye

Hver eneste gang det er sket, har jeg bandet mig selv langt væk, for det ser godt nok sørgeligt ud, når håret bare hænger halvvådt ned ad ryggen, når jeg løber ud af døren, mens både makeup og påklædning sidder i skabet.
Heldigvis har jeg efterhånden fundet løsningen, og selvom det virker helt latterligt, så er det altså først nu, at det er lykkedes mig at fatte, at det faktisk er nødvendigt at planlægge frisuren. På samme måde som jeg jo sørger for,at tøjet, jeg skal have på, er vasket og strøget.

Øv dig
I de sidste par måneder har jeg øvet mig i at sætte hår, men inden jeg begyndte at øve mig, fandt jeg frem til nogle frisurer, som ikke ville være for vanskellige for mig at sætte. Mit ambitions niveau har stille og roligt rykket sig, i takt med at mine forsøg på at sætte håret er lykkedes. Og nu hvor der er et par frisurer, der lykkes uden særlig meget besvær, koncentrerer jeg mig om at sætte farten op.
Måske undskylder du dig med, at du har ti tommelfingre, men jeg lover dig, at jeg er mere end almindeligt motorisk udfordret, når det kommer til at sætte hår. Mine arme gider slet ikke bevæge sig i den rigtige retning, så jeg vil godt love, at du med en lille indsats også kan lykkes med kunsten at sætte hår, hvis du altså øver dig lidt.

Planlæg din frisure
Når du har fundet ud af, hvad du skal have på, kan du sagtens begynde at planlægge din frisure. Skal håret sættes op, eller skal håret hellere være løst? Mit valg af tøj er afgørende for mit valg af frisure, for det hele skal jo helst passe sammen.
Det var til Bloggers Delights fem års fødselsdagsfest, det gik op for mig, at det faktisk gik glimrende at planlægge sig ud af det. Det startede med, at jeg blev meget hurtigere færdig end planlagt, og så kom jeg altså i tanke om, at jeg kunne bruge tiden på at sætte håret. Det var en pludselig indskydelse, der gjorde at valget faldt på krøller, men det handlede naturligvis også om, at frisuren skulle sidde i første forsøg. En anden vigtig faktor var i dette tilfælde, at det ikke skulle kræve alt for mange styling produkter. Sagen er, at jeg også er elendig til at dosere produkter, og derfor er det vigtigt for mig at kende produktet rigtig godt, før jeg er tryg ved det.

Hvad har du brug for?
Siden den fest i slutningen af januar, har der været anledning til at sætte hår seks-syv gange. Og alle gange er det lykkedes rigtig godt. Det skyldes naturligvis, at jeg er blevet bedre, men det skyldes også, at jeg har investeret i nogle forskellige remedier, som gør det hele meget lettere. Derfor er mine bedste råd:

  • Find frem til nogle frisurer, der klæder dig, og som du selv har mod på at lære at sætte.
  • Skriv en liste over de ting, du behøver til hver enkelt frisure og derefter indkøbe de ting, du skal bruge til flest af frisurerne først.
  • Giv dig selv tid til at blive dus med både produkter og redskaber. Husk især en handske til hånden og en varmebeskyttende spray eller creme til håret, hvis du skal bruge et krøllejern eller andre varme stylingredskaber.
  • Sørg for at tage dig tid mindst en gang om ugen, så du ikke glemmer de teknikker, du har lært.
  • Lån bøger på biblioteket, find flere bøger hos Bookmate, Søg på Google, Pinterest og YouTube, tjek hashtags på Instagram, eller hvor du har lyst til og plejer at finde inspiration.

Der er efterhånden mange steder, hvor du kan købe billige varianter af grej til håret. Faktisk behøver det på ingen måde at koste en formue at komme i gang med at sætte håret. Det vigtigste er, at du har mod på, at bruge noget tid på at få teknikkerne på plads og derefter tage tiden til at øve dig.
Det er muligt at finde lidt inspiration på Pudderdåserne, men du skal nok lede lidt… Billedet er for eksempel fra en vejledning, som jeg selv har benyttet mig meget af.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Marie

Sikke nogle sindssygt gode tips! Tak for dem 🙂

Luna

Gode tricks. Jeg synes bare det er så svært, når man er udstyret med en tyndhårsmanke … Hvordan prepper I jeres hår bedst, når I skal sætte det? Jeg ved jo, at I vist også bøvler lidt med det fine hår 😉

Helene Randløv

Hej Luna
For mig handler det meget om at sørge for at lade håret køle af, når jeg styler det. Skal det være en glat frisure, sørger jeg for at føntørre godt med volumen i håret inden. Til det formål bruger jeg en skum (til volumen), og derefter en tørshampoo der giver tekstur til håret. Hvis håret stadig er fladt, løfter jeg det ved at tourpere eller lave bølger i håret (for eksempel med et bølge/crepejern) helt tæt ved hovedbunden i en passé circa en centimeter på hver side af skilningen, og derefter rede det stadig glatte hår lige ved skilningen ud over, sådan at det stadig syner glat på overfladen.
Kh. Helene

Cecilia

Gode pointer, men er enig med Luna. Mit hår er ikke det tykkeste i verden, selvom det har været værre. Når jeg kigger på guides på nettet, så er mankerne virkelig tykke og så kan jeg aldrig se hvordan det skal kunne lade sig gøre 🙂 Har endda søgt på guides til tyndt hår, men synes de bruger ret tykt hår. Men tak for inspirationen, jeg vil alligevel prøve mig frem, for vil virkelig gerne have mere variation.

Helene Randløv

Hej Cecilia
Det handler om at skabe den fylde i håret, jeg er storforbruger af valke og andet snyd! Prøv at læse mit svar til Luna, måske kan du bruge de tips til noget?
Kh. Helene

Maria O.

Super fedt indlæg!
Jeg håber, at vi må se billeder af de frisurer du har lært dig selv at bruge (:

Helene Randløv

Hej Maria
Det kan du tro… nogle af dem er ret almindelige om lørdagen (lørdagslook), men jeg skal nok tage mig sammen og tage billeder af af dem, og samle dem i et indlæg.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *