Anmeldelse: Ole Henriksen

14.01.18
Ole Henriksen

Ole Henriksen

I efteråret relancerede, redesignede og omformulerede Ole Henriksen hele den gamle serie. Fra at have en urskov af små serier i serien er der nu fire under-serie i hver sin farve. Flere nye produkter er kommet til, og serien har fået et helt nyt design.

Der er nu fire serier under Ole Henriksen:

  • Den orange-gule The Truth Collection
  • Den mørkeblå The Transform Collection
  • Den grønne The Balance Collection
  • Den pink The Nurture Collection

Den pink serie er plejende produkter til tør hud, de grønne er til fedtet og uren hud, de gule giver glød og lysner mens den mørkeblå kollektion behandler rynker og andre alderstegn.

Først og fremmest er der en sand overflod af spændende og effektive aktive ingredienser. Her er alt, hvad man kan ønske sig: Alle former for syre, den bedste C-vitamin, peptider, spændende planteekstrakter. Og så kan vi vist også godt regne ud, hvorfra Matas har fået den gode idé at bruge neem-ekstrakt. 

Desværre kommer alle disse fornemme ingredienser ofte i krukker sammen med parfume, farvestoffer, mentol, eukalyptus og andre æteriske olier i nogle til tider temmelig barske formuleringer.

Ole Henriksen Truth Serum
Men lad os starte med det bedste først. Den gode gamle Truth Serum. For det er vitterlig toppen af C-vitamin.

Der findes mange former for C-vitamin, og Ole Henriksen bruger en ret ny og ganske unik form. Denne særlig type C-vitamin er både stabil, meget mild og alligevel yderst effektiv. Den har endda dokumentation mod akne. Der er meget diskussion om, hvilken type C-vitamin der bedst. Jeg siger pt. den her. Den er ikke særlig udbredt, jeg har ellers kun prøvet den i EmerginC.

Ole Henriksen Truth Serum er orange med en duft af appelsin, der selvfølgelig stammer fra parfume og et tilsat farvestof.

Truth Serum koster 650 kroner for 50 ml.

Ole Henriksen Power Peel Transformation System
Den populære Power Peel er selvfølgelig stadig med. Den består af seks pakker med tre små portionsstørrelser af henholdsvis Almond Polish Facial Scrub, Instant Transformation Lemon Facial Peel og Chamomile Comfort Mask.

Almond Polish Facial Scrub er en klassisk og lidt grov scrubbecreme, der bruger mandelkerner til at skrubbe med. Den er parfumeret og dufter kraftigt af mandel.

Instant Transformation Lemon Facial Peel er en gelémaske med et højt indhold af flere former for syre. Her er både glykolsyre, mælkesyre og flere typer enzymer fra blandt andet sukkerrør og blåbær. Den er bestemt effektiv, men den kommer også med noget svien. Jeg var dog hverken rød eller irriteret bagefter. Instant Transformation Lemon Facial Peel kan også fåes på krukke med 50 ml.

Chamomile Comfort Mask er en interessant krydsning mellem en blød creme og en muddermaske. Blandingen af kaolin (ler) og olie giver en blanding af lermaske og fugtmaske, som også nu fåes på tube under navnet “Hygge” Hydraclay Detox Mask.

De seks pakker giver altså til seks gange. Ritualet er simpelt og ganske effektivt. Først bruger du mandel-scrubben og vasker den af igen. Derefter bruger du Instant Transformation Lemon Facial Peel, som man lader sidde i 2 minutter, hvorefter man bruger den sidste maske direkte ovenpå. Blandingen af de to lander man sidde i cirka 10 minutter.

Instant Transformation Lemon Facial Peel svier noget, og jeg havde frygtet at være både rød og irriteret bagefter. Min hud var ingen af delene. Den var både pæn og behagelig. Den meget høje koncentration af syre og enzymer efterlader en flot og klar hud.

Det er værd at lægge mærke til, at den nye Hygge-maske med det skønne navn er det samme som Chamomile Comfort Mask og at Instant Transformation Lemon Facial Peel fåes på krukke med 50 ml. Det er naturligvis sidstnævnte, der er hovedansvarlig for resultaterne i Power Peel-sættet.

Power Peel Transformation System koster 545 kroner. Der er til 6 gange.

“Hygge” Hydraclay Detox Mask
Hvor ville jeg ønske, at jeg var hende, der havde fundet på at kalde en maske for “hygge”. Det må være det bedste navn til en ansigtsmaske nogensinde!

Indeni gemmer der sig altså en gammel kending, nemlig Chamomile Comfort Mask som mange kender som det tredje hjul i den gode gamle Power Peel. Det er en krydsning mellem en muddermaske og en creme. Og jeg ved helt ærligt ikke, hvilken funktion den kan spille.

En muddermaske har den funktion at fjerne overskydende fedt fra huden. En tyk creme eller en fugtmaske skal tilføre fedt og fugt til huden. Så hvad er det helt præcis denne blanding skal gøre for mig? Begge dele på en gang? Og ophæver de så ikke hinanden?

Det er en blød muddermaske, der tørrer let op uden at tørre helt op som de klassiske muddermasker. Den indeholder et par gode olier og planteekstrakter og selvfølgelig kamille.

Den føles behagelig og har det bedste navn. Den kommer næppe til at ændre din hud, men okay, som en knap-så-tør muddermaske er den brugbar.

Hygge-masken koster 320 kroner for 88 ml.

Balancing Force Oil Control Toner
Jeg har prøvet en lang række af produkterne i den grønne serie, The Balance Collection. Helt overordnet så skal man virkelig holde af mentol, pebermynte og eukalyptus for at kunne være med her.

Balancing Force Oil Control Toner indeholder en lang række ingredienser med en positiv effekt på fedtet og uren hud: glykolsyre, mælkesyre, salicylsyre, gluconolactone (PHA), troldhassel, neem ekstrakt og et algeekstrakt. Samtidig indeholder den også en masse mentol, eukalyptus og pebermynte.

Ph-værdien er cirka 3, og den er derfor effektiv til eksfoliering. Men der er en risiko for irritation fra de æteriske olier og mentolen.

Balancing Force Oil Control Toner koster 175 kroner for 198 ml.

Counter Balance Oil Control Hydrator
De samme ingredienser omend i en lidt lavere koncentration går igen i den matterende serum. Det er en potentielt effektiv blanding men ph-værdien er for høj til at syren deri for alvor vil virke eksfolierende.

Pas på med al den syre der går igen lige fra renseprodukter til cremer. Du kan risikere ekstra irritation derfra, hvis du bruger den komplette serie.

Counter Balance Oil Control Hydrator koster 385 kroner for 50 ml.

Find Your Balance Oil Control Cleanser
Der er flere spændende renseprodukter i Ole Henriksens serie, men den grønne ansigtsvask bliver ikke min favorit. Find Your Balance Oil Control Cleanser er en kraftigt skummende og udtørrende ansigtsvask med en ph-værdi på over 6. Læs mere om, hvorfor vi mener, det er fordel at vælge en rens med en lavere ph.

Find Your Balance Oil Control Cleanser koster 195 kroner for 148 ml.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Det er Kendo Beauty/LMVH, der også ejer Sephora, der står bag Ole Henriksens serie. Kendo står også bag Fenty Beauty, Kat von D og Marc Jacobs Beauty. Produkterne er produceret i USA.

Vi har desværre ikke den komplette serie i Danmark, men kun et udvalg. Der er ellers nogle af de amerikanske produkter, jeg virkelig gerne ville købe…

Du kan købe produkterne i Sephora, Matas, Magasin m.fl. Priserne spænder fra cirka 129 til 650 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Miss Jeanett

Uh jeg ville gerne hører jeres mening om hans nye Bright Banana øjencreme! Den kom på det danske marked i december og jeg har set den hos både Magasin og på Boozt.
Jeg er selv helt tosset med hans Truth Serum. Der har været svært for mig at finde en god serum, som ikke indeholder olie (min hud spasser helt ud ved synet af olie). Jeg synes virkelig, at min hud har været en helt ekstra glød her efter en måneds-ish brug. Den kommer til at blive fast inventar hos mig! Jeg er også ret stor fan af hans sukker-scrub (også fra den gule/orange serie).
Scrub, Truth Serum og jeres anti-age creme er min faste rutine 😉 (dog ikke scrub’en hver dag)

Katja Moikjær

Jeg bliver altså også nødt til at prøve den. Jeg sad og læste om den banan-øjencreme tidligere. Den kommer med mig hjem snart, men mit test-nye-produkter-budget er vist snart brugt op 😀

Miss Jeanett

Nu har jeg lige klikket den der banan-fætter hjem – UPS!! Den lyder virkelig lækker og god – hvis den holder, hvad den lover! Den har fået utrolig meget hype på instagram.

Katja Moikjær

Også mig 😀

Mille

Gode gamle Ole H. Vender altid tilbage, hver gang jeg har været “utro”. Hans produkter er bare gode til min hud. Truth serum fjerne de fleste synlige tegn på dårlig nattesøvn 😉 På trods at parfume…
Hvilke produkter fra den amerikanske serie er der I kunne tænke jer at købe? Lurer lidt på om der er noget nyt der er værd at prøve 🙂

Katja Moikjær

Jeg vil bare så gerne prøve hans double cleanser. Den lyder rar!

Manja

Jeg bruger p.t. double cleanseren og jeg er SÅ glad for den. Min kæreste synes jeg dufter af maoam/pez, når jeg har brugt nurture serien grundet blåbær ekstrakt. 😂

Helene Randløv

Hej Manja
Jeg er helt fjollet med duften af cremen 😛
Kh. Helene

Line S

Jeg brugte den grønne serie, da jeg har meget uren hud. Jeg har ALDRIG haft grimmere hud, min hud slog fuldstændig ud på en irriteret måde, var helt øm og rød. Det var som om der var noget i som min hud overhovedet ikke kunne tåle, jeg gav det videre til min veninde, og der skete fuldstændig det samme. Det sgu øv, når man er studerende og har brugt en “formue” efter vejledning i matas, og man så bare må skille sig af med det inden man har brugt halvdelen…
Hvorfor er jeres holdning til hud produkter fra purely professional og til mærket acnicyl?

Katja Moikjær

Jeg elsker de fleste af Purely Professionals produkter, men det er jo en helt anden boldgade 🙂
Acnicyl har jeg helt ærligt meget svært ved at gennemskue.

Louise

Jeg er ret vild med hans produkter. Den grønne serier passer normalt ikke så meget til min hudtype, men jeg har den og bruger den når jeg har dårlige perioder med min hud.
Er mest glad for den lyserøde (nu pink) ansigtsvask. Almond skrub, Lemon Peel og Truth Reveal ansigtscreme. 🙂

Mia / sortpastel.dk

Det var virkelig en hjælp, for jeg har tænkt at jeg vil prøve Ole Henriksen, når jeg har opbrugt mit nuværende hudpleje. Jeg er især spændt på at prøve The truth serum! 😀

Cecilia

Jeg har hans uncover the truth 3-in-1 melting cleanser, som jeg er rigtig glad for. Normalt er jeg slet ikke vild med produkter der har for meget parfume osv. i (altså produkter der minder om hans), men jeg har intet problem med den rens. Den er virkelig mild og irriterer overhoved ikke min hud 🙂 Gad godt at prøve the truth serummet og se hvad det kan gøre for mine ar, men nu har jeg lige bestilt en samling af Alpha H serum (A, B, C og E) hjem fra beautybay så det må være en anden gang. Regner også med at skulle prøve jeres nye niacinamid serum en gang 😉

Line

Jeg er normalt ikke sart i forhold til dufte og æteriske olier, men jeg kan bare ikke med Nurture face misten. Den irriterer min hud. Øv, den var ellers ikke billig.

Sofie

Jeg har nu brugt, vask, tonerne hydrator dagligt i en uge cirka samt skrub et par gange om ugen i 4 uger – min hud har sjældent været pænere, jeg har normalt tendens til urenheder i t-zone og på kinderne. Men denne serie er en af de første som har stort set har fået det til at forsvinde

Helene Randløv

Hej Sofie
Hvor er det skønt for dig <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *