Genbrug bare sidste års solcreme

23.03.17
Solcreme

Solcreme
Mine halvtomme yndlingssolcremer fra sidste år: A-Derma Protect SPF 50+, Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 og Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face SPF50
Foråret er kommet, solen er fremme igen, og du har fundet resterne af sidste års solcreme frem fra skabet. Men hvordan er det nu? Er der ikke noget med, at solcreme ikke kan holde sig så længe?

Niks, solcreme er lavet til at holde sig i 2-3 år, så du kan sagtens bruge resterne af din åbne flaske med solcreme fra sidste år, såfremt den har været opbevaret fornuftigt (almindelig stuetemperatur og ikke i direkte sol). Den virker fint stadigvæk.

Har du haft din solcreme liggende i en varm bil, stående i vinduet eller lignende så skal du nok kigge lidt mere kritisk på den. Husk at “mindst holdbar til” netop betyder “mindst holdbar til” – ligesom med de fleste madvarer gælder at hvis det lugter normalt og ser normalt ud, så er det helt fint at bruge.

Har du haft en solcreme liggende i 3-4 år og spekulerer på, om den stadig er sikker at bruge? Har du haft din solcreme i med i tasken på stranden hver dag hele sommeren og vil gerne vide, om du kan bruge den igen? Ja, hvis den slags flasker ikke er tomme endnu, så bruger du ikke nok solcreme!

Og så lovede jeg Helene at minde jer om, at den tidlige forårssol er stærk, så det er nu, du skal huske at beskytte dig mod solen. Husk alle de steder, du ikke er dækket af tøj – nakke, ører, håndryggen når du cykler.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
lea

Hej Pudderdåserne,
Jeg overvejer at købe A-Derma Protect AC Lotion Spf50+ til fedtet hud i år til sommeren. Men kan jeg bruge den ovenover min ansigtscreme fra Estee lauder – DayWear Matte
Oil-Control Anti-Oxidant Moisture Gel Creme?

Helene Randløv

Hej Lea
Ja, nu har jeg ikke lige prøvet den kombination, men spørg efter en prøve på apoteket, så du er sikker… på papiret kan du sagtens.
Kh. Helene

Anett

Hei – våre forbrukserinspektører i Norge hadde i fjor sommer en stor undersøkelse rundt dette med “gammel” solkrem hvor de testede alt fra fjorårets til riktig gammel creme, og overraskende nok fant de ut at selv den gamle Nivea SPF 20 der hadde ligget i sommerhuset i hele 8 (!) år fortsatt holdt SPF 20 – det er imponerende god holdbarhet på solkrem, så ingen grunn til å kaste og kjøpe nytt (hvilket jeg gjorde tidligere, hvert år, au, min lommebok) 🙂

Helene Randløv

Hej Anett
Det er også det jeg har læst, det er heldigvis så stabile og gode filtre man bruger, at der ikke er nogen fare, på den anden side… bruger man nok solcreme burde man ikke have noget i overskud 😛
Kh. Helene

Anett

Hej Helene – jo, hvis man kjøper solkrem i de mengder jeg av og til gjør – og det blir en dårlig sommer med lite sol og utendørsliv, så har man ofte masser til overs 🙂

Helene Randløv

Hej Anett
Men så er cremen vel ikke åben? Hvis man bruger den korrekte mængde holder en stor tube med 300 ml cirka otte indsmøringer, en dag på stranden skal man smøre cirka hver anden time, det vil altså sige at man, hvis man altså bruger den rette mængde, har brugt mindst 80-120 ml. Selvom vejret er vanvittigt dårligt, bør man altid beskytte huden mod UVA-strålerne 🙂
Kh. Helene

Jacqueline Berthou

Hej.
Jeg troede den påtrykte dåse med låg og tal påskrevet, ofte 12, betød det ikke længere er hygiejnisk ar bruge?
At mængden af bakterier i cremer mm når over et vis niveau, typisk 12 mdr efter
forsegling er brudt?
Hvad siger testen om det?

Helene Randløv

Hej Jacqueline
Den nærmere grund, til om produktet er holdbart eller ej, er ikke uddybet ved symbolet. Symbolet betyder “Mindsteholdbarhedsdatoen er ikke obligatorisk for produkter med længere holdbarhed end 30 måneder. For disse produkter skal derimod anføres en angivelse af, hvor længe efter åbning et produkt er sikkert at anvende. Dette angives med nedenstående symbol efterfulgt af tidsrammen (måneder eller år).” kilde: Miljøstyrelsen.
Testen her handler udelukkende om solfiltrene, fordi de er den afgørende ingrediens i dette tilfælde.
Hvis din creme lugter mærkeligt eller på anden måde opfører sig sært, skal du naturligvis ikke bruge den.
I øvrigt er det væsentligt at huske på, at har man en masse solcreme tilbage, så er der stor sandsynlighed for, at man har brugt for lidt!
Kh. Helene

Anett

Jacqueline – det kommer vel an på hvordan din solkrem er i emballasjen. Om det er en lukket sprayflaske eller pumpeflaske, så vil der ikke komme bakterier i – men er det en dåse du stikker fingrene ned i – så ville jeg ikke anvendt den i ansiktet iallefall året efter.

Helene Randløv

Hej Anett
Heldigvis er det forsvindende få solcremer i den type emballage.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *