Derfor skal du aldrig vælge en for lys concealer

20.03.17
Lys eller mørk concealer
Lys eller mørk concealer
Mit højre øje: 2 toner for mørk concealer (MAC Pro Longwear NW35)
Mit venstre øje: 2 toner for lys concealer (MAC Pro Longwear NW15)

Når man har mørke rande under øjnene, så kan man vel dække dem med noget lyst, ikke? Det er ikke bare en udbredt misforståelse på nettet, vi hører også jævnligt velmenende ekspedienter sælge for lyse concealerer til stakkels kunder, mens vi bider os selv i kinderne for ikke at sige noget uhøfligt.

En concealer, der er lysere end din hudtone, er et rigtig dårligt valg til at dække mørke rande eller noget som helst andet med for den sags skyld. Og hvis der er såkaldte lysreflekterende partikler i (som er det samme som glimmer), så går det helt galt. Du ender med at fremhæver det, du gerne vil skjule.

Mørke rande er blålige
Mørke rande er ikke bare mørke, de er blå, blålilla, grønblå eller lign. De får deres farve fra blodårene, der ligger synligt under den meget tynde hud under øjnene.

Hvis man bruger en concealer, der er lysere end resten af ens hud på de blå rande, bliver de lyseblågrå i stedet.

På billedet har jeg en for lys concealer på mit venstre øje og en for mørk concealer på det højre for at illustrere min pointe. Det er præcis samme concealer i forskellige farver – nemlig MAC Pro Longwear.

Jeg har brugt MACs Pro Longwear concealer NW25 under øjnene, siden den blev lanceret for snart mange år siden. Det er den rette farve concealer til mig.

På billedet har jeg brugt NW15 på mit venstre øje – 2 toner for lys – og NW 35 på mit højre høje – 2 toner for mørk.

Lys concealer gør randende lysegrå
Den lyse concealer gør mine mørke rande lysegråblå og giver et trist lysegråt skær til huden. MAC Pro Longwear Concealer er helt mat, men havde der også været lidt shimmer i, havde det været endnu værre.

Den mørke concealer dækker mine mørke rande langt bedre og pænere – at den så giver en kant til min foundation og min egen hudfarve er noget helt andet, det ville ikke ske, hvis jeg brugte den rette tone. Jeg ville aldrig vælge NW35, jeg prøver blot at understrege en pointe her.

(Og ja, mine øjne er ikke lige store og mit højre øjenlåg hænger mere end mit venstre, men det er ikke concealerens skyld.)

Heller lidt for mørk end for lys
Den optimale farve concealer har altså præcis samme farve som din hud og din foundation. Hvis du skal bruge den til at dække mørke rande kan det endda være en fordel at den er en lillebitte smule mørkere og gerne lidt rødlig eller ferskenfarvet i tonen, da det modvirker de blå toner. Så er vi ude i corrector som for eksempel denne eller denne, der ville camouflere mine mørke rande endnu bedre.

Jeg bruger NC20 i MACs foundation men vælger en NW25 til concealer under øjnene, da NW-farverne er en smule rødtonede, hvilket er en fordel under øjnene. Læs mere om MACs farvesystem her.

Læs også vores tidligere indlæg om at vælge den rigtige farve concealer.

Her kan du købe det
MAC Pro Longwear kan du købe på maccosmetics.dk for 165 kroner – læs vores tidligere anmeldelse her.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Stine

Nu vi er ved det: Hvad vil I så anbefale til den mørke skygge på overlæben? Min concealer er den rette nuance til min hud, men den fremhæver skyggen ic stedet

Helene Randløv

Hej Stine
Jeg tænker umiddelbart, at du skal have fat i en corrector, stammer skyggen fra pigmentforandringer?
Kh. Helene

isa

Kender i noget til at få restylane sprøjtet ind i området for at udfylde det “hulrum” der gør at blodårene “skinner igennem”?

Helene Randløv

Hej Isa
Det kan du læse mere om her: Restylane mod mørke rande
En af bivirkningerne kan desværre være, at filleren klumper sig sammen og bliver hård. Heldigvis sker det sjældent, og det kan opløses på klinikken.
Kh. Helene

Trine

Rigtig godt illustreret! Jeg ser også alt for tit folk anbefale en lysere concealer til under øjnene, og jeg har aldrig forstået hvorfor de ikke selv kan se det er helt galt.
De concealere jeg har, som er alt for lyse til mig, bruger jeg gerne som highlighter i stedet. Man ønsker jo ikke en fremhævelse af de kedelige mørke rander under øjnene 🙂

Trine

Hvad så hvis man ikke har mørke rande? Kan man så bruge en lys concealer?
Hvordan forhindrer man desuden, at ens concealer ligger sig i folderne/rynkerne under øjet? Er 26 år, så det er begrænset hvor mange rynker jeg har, men alligevel sætter min Estee Lauder Doublewear concealer sig sådan, og bliver “kaget” at se på efter kort tid.

Katja Moikjær

Vi vil aldrig anbefale en lys concealer. Vælg altid en farve magen til din hudfarve.
Det med at undgå den sætter sig i rynker/linjer/folder handler dels om ikke at bruge for meget, dels om at vælge den rette concealer. Jeg har aldrig selv prøvet Double Wear concealeren – jeg ville prøve en anden og se, om det hjælper? Sørg for ikke at bruge for meget – bruger du måske en fed øjencreme under? Det kan også få det til at glide.

Fru Striib

Har sagt det før. Får lyst til at sige det igen. Det er et super godt billede af dig. Du er sq pæn og knald dygtig. Bom.
Jeg har aldrig lagt mærke til størrelsen på dine øjne før du nævnte det. Dont.
Kh hende med skæv næse og et hængende øjenlåg😝😘

Helene Randløv

Hej Fru Striib
Ja, det er vigtigt at huske på, ikke at fremhæve de knap så heldige ting, jeg tror Katja skrev det, fordi forskellen bliver mere tydelig, når nu man som her prøver at bevise en pointe.
Kh. Helene

Iben

Tusind tak for super blog, og et rigtigt godt indlæg. Jeg er helt enig i et Mac concealeren er uovertruffen.
Jeg er lidt skuffet over House of Stars, jeg har længe brugt concealeren fra Mac, grundet meget mørke /lille rande under øjnene. Men jeg tænkte det måske var tid til at prøve nyt. Fik så anbefalet lys concealer og først protesterede jer, men blev så overbevist om at den var rigtig for mig. Men det fungere slet ikke, ser frygtelig træt ud, når jeg har den på.
Vh iben😘

Helene Randløv

Hej Iben
Æv, det var da en træls oplevelse, måske kan I finde en løsning, hvis du taler med hende, der solgte dig den?
Kh. Helene

Sanne

Hej 🙂
Nu bruger jeg NC15 som foundation, hvilket jeg mener er den lyseste i den serie. Hvis jeg så vil dække mørke rande under øjnenen er det så en NW15, NW20 eller noget helt andet jeg skal ud i?
Jeg var tæt på at købe en Pro Longwear Concealer NC15, inden jeg så det her indlæg 🙂

Katja Moikjær

Kære Sanne. Alene ud fra teorien vil du skulle have en NW20. MEN du er nødt til at prøve. Fordi MACs farvekoder ikke passer på tværs af deres produkter. En NC15 i en foundation er mørkere end en NC15 i en anden foundation. Og deres NW20 i den ene concealer svarer måske til NW15 i den anden concealer. Så du er nødt til at prøve efter – ellers ender du med en forkert tone.
Kh. Katja

Kirstine

Gammelt opslag, ikke desto mindre vigtigt 🤩 jeg vil gerne prøve Smashbox Under eye brightening corrector. Gælder det samme her ift farve, eller kan man fint tage den der hedder fair/light, nu hvor den er ret lyserød i farven?

Helene Randløv

Hej Kirstine
Det afhænger helt af, hvor lys du er. Den mørke af farverne er først stødt til sortimentet langt senere, så den lyse er anvendelig til de fleste lyse hudfarver.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *