Tirsdagstip: Kend forskel!

21.02.17

La Roche Posay Toleraine Teint Concealer Pen 060

“Kan du ikke lige genudgive det der indlæg om for mørk concealer“: spurgte Katja for nogle uger siden, og jo… det kan jeg naturligvis godt. Selvom jeg egentlig heller vil vælge en lidt anden vinkel i stedet. Der er nemlig en lidt sær trend, der desværre er vendt tilbage. Det undrer mig lige meget, hver gang den genvinder sin popularitet, for det er godt nok ikke mange, der slipper heldigt fra at anvende en alt for lys concealer. I bedste fald kan den lyse concealer tage highlighterens plads, i værste fald får du et livløst og gråt skær.

Den oprindelige anvendelse
Nu er det selvfølgelig sat på spidsen, alligevel er denne trend blevet så stor både på YouTube og Instagram, at det er blevet nødvendigt at tage det op. Misforstå mig endelig ikke, jeg er STOR tilhænger af, at man bruger sine produkter på den måde, man nu har lyst. Det er en rigtig god idé at lege, fordi man måske opdager helt nye og nyttige anvendelser. Når det er sagt, kan det altså være meget godt at huske på, hvad de forskellige produkters anvendelse eller funktion oprindeligt er.

… ud af det blå
Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at den lyse concealer igen er blevet så populær. Sådan en trend opstår jo ikke ud af det blå, og som jeg ser det, er den opstået i kølvandet på den skarpe kontureringstrend, som jeg så heller ikke er udpræget fan af… Men det er jo en helt anden sag, og en holdning der på ingen måde er populær, så den vil jeg ikke bruge tid på igen.

Du ser træt ud…
Som nævnt er det sat på spidsen, og derfor vil jeg holde mig til fakta. De fleste concealere er rigt pigmenterede, fordi de er tænkt til at dække noget. Under øjnene eller i øjenkrogen, hvor de fleste af os er lidt blålige eller lilla, er det derfor vigtigt at bruge en corrector først. Når du bruger noget gulligt eller let orange vil du i stedet for den knap så klædelige grå nuance få udlignet henholdsvis de lilla eller blålige nuancer. Det er altså først, når den mørke farve er neutraliseret, at du får glæde af det produkt, du bruger til at lysne med, hvad enten det er en concealer eller en highlighter.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Karen

Jeg har kig på Sisley’s phyto cernes eclat som I også tidligere har anmeldt. I netop den anmeldelse har i anmeldt farven 01 – netop den er vel mere pink end fx 02 der er peach – men måske var det fordi der ikke var så meget blå der skulle dækkes? Anvendte I noget ovenpå den?
Jeg er selv i tvivl om hvad der er den rette farve – bruger fx Mac’s NC20

Helene Randløv

Kære Karen
Har du mon en Matas, der sælger Sisley, eller et stormagasin i nærheden, så du kan prøve? Desværre kan jeg ikke give dig andet svar, end det du selv er kommet frem til og det er jo ikke helt nok. Mit farve valg skyldes udelukkende min meget lyse hud, 02 var simpelthen for mørk.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *