Anmeldelse: Hylamide High-Efficiency Face Cleaner

06.03.17
Hylamide High-Efficiency Face Cleaner

Hylamide High-Efficiency Face Cleaner

Hylamide er et af de efterhånden mange brands ejet af Deciem. Deciem er nok mest kendt for deres budgetmærke The Ordinary, som vi har skrevet mere om her. Men på Deciems webshop er der nu en underskov på indtil videre 11 mærker, og stadig flere kommer til.

The Ordinary udmærker sig ved at være no-bullshit, parfumefri produkter med solide og veldokumenterede ingredienser til en meget billig penge. Det samme kan man bestemt ikke sige om de øvrige brands hos Deciem, som spænder meget vidt og hvor man virkelig skal have sin bullshitradar tændt på højeste indstilling, når man køber ind. Der er bestemt mange interessante og meget innovative produkter at komme efter, men der er også langt mere varm luft end i hele Matas til sammen.

Hylamide er et af de større mærker på Deciem. Til fælles med The Ordinary har den, at den er uparfumeret og i hudplejeprodukterne finder man mange gode og interessante ingredienser. Der er nogle superinteressante serum her. Men i modsætning til The Ordinary er der virkelig også skruet højt op for salgsgassen. Hylamide High-Efficiency Face Cleaner er et fint eksempel på dette.

Hylamide High-Efficiency Face Cleaner er en uparfumeret ansigtsrens til 186 kroner for 120 ml.  Teksten lyder:

A highly-efficient, crystal-clear micro-emulsion brings together oils, esters and water-compatible cleaners into one advanced formula that works like an oil cleaner but acts like a water-based one and rinses off effectively. In a single step, oils of Mediterranean Crambe and East Asian Kanuga work with plant-derived esters to delete every trace of impurity, face- and eye-makeup. As you rinse off, sustainably-sourced Amazonian oils together with purified tomato carotenoids leave behind an innocuous layer of comfortable, non-comedogenic hydration. Unlike traditional oil cleaners, this advanced micro-emulsion does not require using a towel or mitt to clean the face as it rinses off efficiently with water in a single step

Beskrivelsen er for så vidt rigtig nok, men hvad er det reelt produktet indeholder? Den indeholder olie.

Olie kan man få i mange former, hovedingredienserne i Hylamide High-Efficiency Face Cleaner er Isoamyl Laurate, Peg-20 Glyceryl Triisostearate og Isoamyl Cocoate. Der er selvfølgelig også alle de nævnte eksotiske planteolier i, men de har absolut ingen betydning for hvor godt produktet performer. Enhver anden planteolie havde virket lige så godt – men det ville ikke lyde lige så lækkert jo.

Isoamyl Laurate, Peg-20 Glyceryl Triisostearate og Isoamyl Cocoate udgør langt hovedparten af produktet og de er syntetiske olier, som er skabt i et laboratorie. De har nogle særlige egenskaber i forhold til planteolier, nemlig at de føles lækrere, blødere og mindre fedtede på huden. Og det er altså dem, der gør at denne olie er nemmere at vaske af end almindelig olie.

Så hvad kan Hylamide High-Efficiency Face Cleaner? Den kan det samme som enhver anden olie, nemlig rense huden.

At rense huden med olie har mange fordele – vi har skrevet om det før. Hylamide High-Efficiency Face Cleaner kan kun en ting, som helt almindelig planteolie ikke kan – den kan føles lidt mindre fedtet og lidt blødere. Og det er bestemt også dejligt, men det er det.

Hvis du sammenligner den med renseolie som for eksempel dem fra Vichy, La Roche-Posay eller A-Derma, så er dette rent faktisk olie – de andre er skummende renseprodukter tilsat olie.

Det vil også sige at denne ikke skummer det mindste. Den er en olie, og den føles og opfører sig som sådan.

Hylamide anbefaler at man bruger den på tør hud og fjerner den med vand, hvis man har makeup på. Hvis du ikke har makeup på og bruger den i for eksempel badet, så kan du bruge den på våd hud også. Dette er præcis som du bør enhver anden olie til ansigtsrens.

Som al anden olie så kan den svie i øjnene, hvis du har øjne, der er følsomme overfor olie, som begge disse to Pudderdåser har. Derfor bliver produkter som dette heller aldrig til yndlingsprodukter her. Men hvis du er fan af rens med olie, så er dette en dejlig let olie som alternativ til for eksempel rens med mandelolie. Til gengæld for den højere pris får du en olie med en lettere konsistens, der er nemmere at skylle af end ren planteolie.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Hylamide High-Efficiency Face Cleaner koster 25 euro, cirka 186 kroner på Deciems webshop. Deciem sender alle deres europæiske ordrer fra et lager indenfor EU, så du behøver ikke bekymre dig om ekstra told og moms.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

PS. Ja, jeg er i gang med at teste mange andre af Deciems produkter, men der er eddersparkemig mange! Hvilke har I prøvet? Har I nogle anbefalinger?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Flisbeth

Jeg bruger et par produkter fra The Ordinary (Niacinamide+ Zinc og Advanced Retinoid 2%), som jeg er rigtig glad for. Andet af deres har jeg ikke prøvet 🙂

Louise

Deres Yesti kollektion fra Niod er ret interessant – Mastic Must er en meget anderledes form for ansigtsmaske og lader rent faktisk til at virke.
Glæder mig til at høre om de to Sub-q serums fra Hylamide! Har dem liggende i skuffen, men ikke brugt endnu 🙂

Anne Katrine

Da jeg læste om produktet inde på Deciems hjemmeside første gang, må jeg indrømme at deres beskrivelse virkelig gav mig lyst til at købe produktet. Der er virkelig skruet op for salgspitchen og deres science mumbo jumbo, men det er jo endelig bare en slags cleansing oil ? Emulficerer produktet når man putter vand på det eller er det bare en lettere knap så fed olie forresten?

Britt

Har de sidste par uger haft følgende rutine, hvor produkter fra The Ordinary indgår: Morgen rense, skintonic(bruger lige nu rester op fra diverse mærker), alphabeat arbutin2%+HA, niacinamide 10% +zinc1%, spf creme. Aften rens og skintonic, alphabeat arbutin2%+HA, ascorbyl Tetraispalmitate Solution 20% in Vitamin F, A-vitamincreme fra BP. = God kombination for mig, min hud er blevet mere ensartet og uden”bump/knopper/revner/rynker” og lign. Besværlige navne de har fra The Ordinary, så jeg har skrevet “morgenserum” mv. på flakonerne, så jeg kan finde ud af det ;O)

Anna

Haha. Jeg ville ønske at min bullshitradar var bedre aktiveret, jeg kom til at købe en masse ind fra Deciem selvom jeg egentlig tror min hud trives bedst med en helt, helt enkel rutine med enkle produkter. Jeg har rosacea, som er ret svær at blive klog på, så måske er det derfor at jeg ofte falder for det der virker “nyt”.
Et spørgsmål der ikke er helt relateret til jeres indlæg, men hvad siger I til renseprodukter der ikke kræver vand og så SPF? Kan et renseprodukt som det fra Avene Tolerance fjerne min høje faktor solcreme?

Helene Randløv

Hej Anna
Den er svær! Jeg kan bedst lide at bruge noget, jeg kan vaske af helst med en børste eller klud. Når det er sagt, har jeg for ganske nyligt taget makeup af bag et UV-kamera, og der brugte jeg en wipe med micellar water på, det fjernede fint det hele. Når man står foran kameraet er man sort i hovedet med filtrene, og man kunne tydeligt se, hvordan det forsvandt. Det har fået mig til at slappe meget mere af, i forhold til at få fjernet filtrene.
Kh. Helene

Anna

Ja ok, det var da spændende. Sådan et kamera gad jeg godt at prøve. Det skulle du næsten skrive et indlæg om (hvis I ikke allerede har gjort det), hvor forskellige rensemetoder blev afprøvet 😀
Det er nemlig en svær balancegang, synes jeg, det med at vaske ansigtet og få fjernet SPF. Lige nu tager jeg isotretinoin, så forsøger at undgå alt der kunne irritere, og der er vand fra hanen altså én af tingene. Jeg ved ikke om det er fordi vandet er hårdt der hvor jeg bor at det får mig til at slå ud. Tror jeg vil forsøge mig med en Bioderma micellar water/Avene Tolerance-rutine.

Helene Randløv

Hej Anna
Ja, det var rigtig spændende, og jeg var virkelig lettet bagefter. Det er helt sikkert noget, jeg vil skrive om og din idé med forskellige rense metoder er slet ikke tosset… jeg ved bare ikke helt, hvordan jeg skal får det til at ske i virkeligheden, for der er jo stor forskel på at fjerne makeup/produkter, der har siddet et øjeblik og nogen der har siddet på huden hele dagen. Det var den rensevand fra Avéne, jeg brugte den dag, hvis du helst vil bruge Avéne :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *