Tirsdagstip: Tænk ud af boksen

14.02.17
På billedet ser du nogle af de ting, der kan være årsag til at huden eller håret pludselig driller…

I øjeblikket får vi mange kommentarer, mails og beskeder på facebook, der alle sammen har fået mig til at tænke på et og samme indlæg… Men indlægget er tudsegammelt, så her kommer det i en spritny version, det er en slags repost af det gamle indlæg, der handler om, at man skal overveje andre alternativer, når forklaringen ikke lige kan findes, der hvor den plejer at være… Derfor er det en god ting at overveje både produkterne og vanerne, når huden eller håret pludselig opfører sig tosset.

Nye produkter eller vaner
Inden du desparat går i gang med at symptombehandle, skal du spørge dig selv, om du er begyndt at bruge nogle andre produkter, end du plejer. Det kan sagtens være din shampoo, balsam eller styling, der giver dig bumser i nakken eller på brystet, eller tandpastaen der giver dig udslet om munden. Ligesom det kan være din nye gode håndcreme, der er skyld i at håret pludselig klasker sammen. Med andre ord er det ret vigtigt, at du ikke begrænser mulighederne ved at udelukke alt andet end hudplejen. Du skal muligvis også kigge vanerne efter i sømmen, har du fået en ny kæreste eller har manden fået skæg? Har du læst til eksamen eller stresset over opgaverne? Er du begyndt at træne? Eller spiser du anderledes? Der er rigtig mange ting, der kan have indflydelse på både hud, hår og især dine hormoner.

Udelukkelses metoden
Har du skiftet mange ting eller vaner ud på det sidste, kan det naturligvis være lidt svært at sætte fingeren på den præcise årsag. Så er der ikke andet at gøre end at starte fra en ende og udelukke en ting af gangen. Start med at lave en liste over nyanskaffelser og vaner, nogle syndere er jo meget lettere at spotte end andre, så det er muligt, at du ret hurtigt kan få indsnævret grunden til at huden eller håret driller. Husk også at overveje sæsonen, og ikke mindst telefonen… er den blevet rengjort fornylig?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *