Tirsdagstip: Vask din mand

18.10.16
Ernest Hemingway by Yousuf Karsh
Ernest Hemingway by Yousuf Karsh
Foto: Yousuf Karsh

Hvis du bare læser med, fordi du tror Vask din mand hentyder til noget lummert, så må jeg desværre skuffe dig… Dette tip startede som en guide til at tackle det kolde vejr, men så kom jeg i tanke om en frustreret læser og en anderledes men efterhånden mere hyppig udfordring… og pludselig handlede det om noget helt andet… Det er nemlig et tiltagende problem, at mændene ikke går så meget op i deres personlige pleje. Og nej, jeg ønsker mig ikke en mand, der bruger timer foran spejlet, men basisplejen den skal overholdes. Det er ikke for hans men for min skyld!

Manden var løsningen
I flere uger har jeg skrevet frem og tilbage med en læser, der var dybt frustreret. De gode grunde og forklaringerne var ved at være brugt, og jeg nåede samme blindgyde som læseren… Sædvanligvis er ham den langhårede en guldgruppe af flade vittigheder, når jeg spørger ham til råds om et eller andet blog- eller skønhedsrelateret, men denne gang var det faktisk ham, der trods alt uden at vide det løste problemet. Det var nemlig, da jeg kiggede på ham, at løsningen gik op for mig.

Vask din mand
Altså det kan da være hyggeligt at bade sammen… men det er ikke det, indlægget skal handle om i dag! Halvfjerdsernes trends med højhalsede bluser, store tørklæder, store uldne sweatre og fuldskæg er overalt, og hvis du eller manden er med på en eller flere af de trends, så er det du skal være opmærksom. Fællesnævneren for ovennævnte trends kan være mangel på vask… Og selvom huden ikke har godt af at blive vasket for ofte, så er daglig eller langvarig nærkontakt med bakterier en masse heller ikke nogen god idé.

Fællesnævner
Nej, jeg siger selvfølgelig ikke at alle sweatre, mænd med skæg og halstørklæder er klamme, men forklaringen på problemhud på halsen, kæben eller hagen kan måske findes der. Du har med garanti hørt om bakteriefyldte skæg, men husk at yndlings sweateren eller halstørklædet du bruger gennem hele sæsonen også kan trænge til en grundig vask eller rens. Samtidig kan huden også reagere på det modsatte, når tøjet sidder tæt, og du bliver varm, kan det altså være en god idé at kigge på dit vaskemiddel eller høre hvilke kemiske rensemidler renseriet bruger.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Clara

Det forklarer måske min veninde med kæreste med fuldskægs evindelige hageudbrud..
Hvorfor taler i egentlig så varmt for a-derma til ansigtet? Eller gjorde. Det er jo fyldt med petrolatum/mineral Oil (i hvert fald den gamle udgave, før den hed fluid) og potentielt irriterende ingredienser?
Clara

Katja Moikjær

Kære Clara. Mineralsk olie er der inte galt med. Tværtimod. Vi bruger det selvfølgelig også selv i vores egne produkter. Vi har skrevet meget om hvor mineralsk olie er så godt, bla. her: https://pudderdaaserne.dk/2016/10/11/tirsdagstip-brug-vaseline/
Havreekstraktet er ikke godt i ansigtet hvis man har PD, nej, men det er på den anden side noget af det allerbedste til børneeksem/atopisk eksem og et reelt alternativ til steroidcreme. Det er virkelig en effektiv ingrediens med mange anvendelsesmuligheder og herhjemme med tre børn med børneeksem vil jeg nødig undvære dem. Men som ansigtspleje til voksne kvinder vil jeg generelt heller ikke længere anbefale det.
Andre irriterende ingredienser i A-Derma kender jeg ikke til 🙂

Clara

Tak for svar! Meget brugbart 🙂

Anne

Og nu vi lige er ved mænd 🙂 jeg bruger selv flere af jeres produkter, og er også begyndt at prakke manden dem lidt på. De kan vel være lige så gode til mænd ikke? (han synes emballagen er lidt for tøset til at stå i hans skab)

Katja Moikjær

ABSOLUT! Det er fremragende herreprodukter hvis vi selv skal sige det. (T-zone Peeling er fx den bedste aftershave)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *