De bedste produkter til fedtet næse

11.12.16
Blotterazzi

Blotterazzi

Hvad er den bedste primer og den bedste foundation, der kan holde en fedtet næse eller en fedtet t-zone mat hele dagen? Ja, det gad vi også godt vide. Vi skal nok sige til, når vi finder en, der kan.

Matterende primere og matterende foundations holder måske fedtet væk på nogen, men de virker altså ikke for alvor på nogen af os. Det slår aldrig fejl – løbet af ganske få timer skinner næsen igennem selv den mest matte foundation eller primer, lige gyldigt hvad de ellers lover.

Så hvad virker så?

  1. Fjern fedtet i løbet af dagen
  2. Hyppige touch-ups
  3. Salicylsyre

1: Fjern fedtet løbende fra de skinnende partier med blot papir eller den geniale og uundværlige Blotterazzi fra Beauty Blender.

Hvis du løbende fjerner fedtet holder du også din foundation pæn. Samtidig sørger du for et pænt underlag at lægge et nyt lag pudder eller foundation på, når du laver touch-ups i løbet af dagen.

Blot paper har vi kendt til i mange år, og det fungerer som det skal. Det opsuger overskydende fedt fra huden uden at ødelægge foundation. Efterlader huden mat og klar til eventuelt at lægge et nyt lag pudder eller foundation på, hvis nødvendigt.

Problemet med det bedste blot papir er prisen.

MAC Blot Film koster 130 kroner for 30 ark, hvilket giver en styk-pris på over 4 kroner. Der er  til et par dage, når man har en næse som Helene. Shiseido Oil Control Blot Paper er skønne og til 185 kroner for 100 ark er det faktisk et billigere køb.

Så er NYX et bedre bud til 40 kroner for 50 styk den sorte pakke eller 55 kroner for 100 styk i den pastelfarvede pakker.

Rizla-papir fra kiosken har en lignende struktur og kan også bruges, hvis du vil have det allerbilligste.

Men Blotterazzi fra Beautyblender er vores favorit. Den suger overskydende fedt op fra huden på samme måde som blot papir, men er en vaskbar flad svamp af samme materiale som Beautyblender. Den kommer i en praktisk æske med spejl og kan bruges igen og igen. Når den bliver for beskidt, så skyller du den blot op med vand og sæbe. Til 159 kroner, så er det uden tvivl det mest økonomiske og praktiske køb.

2: Touch-ups i løbet af dagen
Hav en foundation eller pudder med i tasken til touch-ups i løbet af dagen. Hvis næsen er rigtig fedtet til, bliver det noget værre snask at lægge pudder eller foundation direkte ovenpå, så husk at duppe først med blot papir eller powderrazzi.

Der findes mange gode og matterende pudder derude. Såkaldte transparente hvide pudder, der ser transparente ud. Problemet opstår, hvis du kommer i nærheden af et kamera, så giver de fleste et sært hvidt skær i ansigtet.

Vores favorit-puddere er mange forskellige og med mange forskellige årsager:

MAC Pro Longwear Powder – er den klart mest holdbare pudder, jeg har prøvet, og jeg bruger den gerne, før jeg går ud af døren. Til gengæld har jeg den aldrig med i tasken, for den lægger sig ikke ret pænt ovenpå et uperfekt underlag senere på dagen. Det gør de følgende til gengæld.

L’Oréal Paris Nude Magique BB Powder er en helt fintmalet pudder, der har haft en fast plads i Helenes taske, siden den blev lanceret for snart mange år siden. På grund af den fine konsistens, og det altid pæne resultat.

Erborian 0.09 Touch au Ginseng Poudre ligger derimod altid i min taske. Den er en særlig blanding af en cremet foundation og en pudder, der båder holder huden mat og skjuler alt andet. Herhjemme er den elsket, hos Helene knap så meget på grund af det desværre begrænsede udvalg af farver.

Decideret pudderfoundation er ofte et bedre valg til hud der glider foundation af i løbet af dagen. Altid pæne muligheder er Chanel Vitalumière Compact Douceur, Lancôme Miracle Cushion Compact og Make Up For Ever Pro Finish.

3: Salicylsyre
Helene havde lidt af en aha-oplevelse for nylig. I en periode har hun brugt vores AHA-serum og ansigtsolie, fordi det virker godt på de tørre områder af hendes kombinerede hud. Så en dag ringede hun smågrinende til mig for at fortælle, at hun havde fundet ud af, hvor godt T-zone Peeling faktisk virker på fedtet næse med hudorme og forstørrede porer…

Det er ikke kun Helene, der ved det. Studier viser, at kemiske peelinger har en positiv effekt på fedtet hud og nedsætter mængden af overskydende fedt. Desværre kan jeg kun finde studier af klinik-peelinger med høje koncentrationer og ikke disse daglige brug af lavere koncentrationer, så jeg kan ikke umiddelbart overføre resultaterne.

Her kan du købe det
Beautyblender Blotterazzi kan du købe i blandt andet Sephora.

MAC Pro Longwear Powder og MAC Blot Film kan du købe hos MAC selv og selvfølgelig på MACs egen webshop.

Erborian 0.09 Touch au Ginseng Poudre finder du i Sephora, hvor den koster 235 kroner.

L’Oréal Paris Nude Magique BB Power kan du købe i større dagligvarebutikker og selvfølgelig i Matas, hvor den lige nu er sat ned.

Matas forhandler også NYX Blotting Paper og Shiseidos ditto.

Pudderdåsernes T-zone Peeling med 2% salicylsyre kan du finde hos Matas, i Magasin og på Gosh’ webshop.

Har du et godt tid til en fedtet næse?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Sanne

Hej pudderdåser 🙂
Kan I svare på, hvad forskellen på Blotterazzi og Blotterazzi Pro er? Kan umiddelbart ikke finde det nogen steder.
Tak for en dejlig blog!
Mvh Sanne

Helene Randløv

Hej Sanne
Ja, forskellen er at Pro produkterne fra Beautyblender er sorte. Og Blotterazzi Pro er derfor lanceret i den sorte version til de professionelle 🙂
Kh. Helene

Line

Elsker min Blotterazzi! Den er genial. Synes heller ikke, den “forstyrrer” min makeup, som jeg synes, blotting sheets kan gøre.

Therese

Hej pudderdåserne,
Jeg har nu brugt jeres t-zone peeling i ca 5 uger, men jeg synes ikke jeg ser den store forandring – jeg bruger den primært i panden og på næse/kinder, pga skadet hud på hagen, men jeg ser ingen forskel desværre på hverken tilstoppet pore eller små urenheder – kan i hjælpe mig til en forklaring? Alt det jeg kan læse mig frem til, har produktet virket for andre 🙂
På forhånd tak for svar
Hilsen Therese

Helene Randløv

Hej Therese
Vil du lige skrive præcist, hvordan du bruger den?
Du skal bruge den som en creme på ren hud i hele ansigtet både morgen og aften… Er det sådan du gør? Hvad bruger du udover den?
Kh. Helene

Therese

Jeg bruger den hver dag morgen og aften efter jeg har vasket ansigt, ligesom i beskriver produktet – det er også derfor det hele undre mig 🙂 efterfølgende bruger jeg biotherm aquasource

Katja Moikjær

Kære Therese. Den burde virke. Fortæl lidt mere om de urenheder/porer, du gerne vil have den til at hjælpe på?

Therese

Jeg har tilstoppede pore ved næsen og små urenheder i panden – det er ikke noget voldsomt, så derfor blev jeg nød til at skrive til jer, og høre om i vidste hvorfor det ikke lige virker for mig 🙂

Katja Moikjær

Nej. Det er også ærgerligt.
Har du nogensinde prøvet anden syre eller frugtsyre?

Sissel

Hej Therese
Jeg vil råde dig til at give AHA-serum en chance i stedet. Jeg prøvede selv t-zone peeling, da den på papiret passede bedst til min hud(fedtet/kombineret + tilstoppede pore og urenheder), men blev lidt skuffet da jeg ikke så den helt store effekt. AHA-serum har derimod hjulpet på både mine urenheder og gjort min hud meget blødere 🙂

Sofie

Kære Pudderdåser..
I har så tit givet mig et godt tip med på vejen, så når jeg for en gangs skyld kan byde en med et tip, så gør jeg det fluks.
Jeg kan virkelig anbefale Instablur fra body shop til den fedtede næse. Jeg bruger den faktisk kun på næsen og så pudder ovenpå. Det holder stort set min næse mat hele dagen. Hvis jeg – til festlige lejligheder – bruger foundation er det dog lidt sværere at bevare den ufedtede næse. Men et hverdags-tip er vel heller ikke af vejen 😉
Tak for en god blog 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Tusind tak for dit tip, jeg håber at andre kan få glæde af det, desværre virker den ikke for mig, ligesom de fleste andre silikonebaserede primere. Men jeg skal da afgjort prøve det igen!
Kh. Helene

Mette

I linker til lookfantastic.dk, men her skal man betale ekstra told og gebyrer når du modtager dine varer?
Jeg troede ikke I anbefalede den slags webshops – eller?
Vh Mette

Katja Moikjær

Kære Mette. Lookfantastic sender fra England og der burde bestemt ikke komme ekstra told og moms på. Har du oplevet andet?

Mette

Når jeg læser på deres hjemmeside, er det kun den inf, jeg kan finde – at der kommer gebyrer oveni, udenfor UK.
Men jeg tjekker igen, for de har gode priser og produkter – det er også derfor det har irriteret mig.
Tak for svar:)
Vh Mette

Anja

Hej
Efter at have læst jeres artikel har jeg søgt efter Beautyblender Blotterazzi men kan ikke finde nogle steder på nettet. Kan I foreslå nogle alternativer?:)

Helene Randløv

Hej Anja
Nej, det er det mest nederen i hele verden, at Beautyblender lod den udgå. Det er jo sådan set samme svamp som en almindelig Beautyblender, det var formen, der var så god.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *