Få pæne hæle igen: Smør fødderne ind om morgenen

01.09.16
Hælprodukter fra Matas og Apoteket

Hælprodukter fra Matas og Apoteket

Har du også fået revnede hæle igen efter en lang sommer på bare tæer og i sandaler? Virker din fodcreme ikke optimalt, selvom du smører dine ødelagt hæle ind hver aften?

Så læs lige med her om hvordan revner i hælen egentlig opstår.

Øget tryk på tør hud
Revner i hælene opstår fordi huden simpelthen revner. Det gør den når to ting er opfyldt 1) huden er tør og fortykket og 2) der opstår for højt tryk.

Hvis du står og går meget, vejer for meget, er gravid bliver trykket større. Går du rundt i sandaler eller på bare fødder bliver trykket også større. Hvis man har bløde “polstrede” hæle bliver trykket på hælen også større. Forkerte sko og meget mere kan også øge trykket.

Hvis man også går rundt så går rundt hele dagen med halvtør hud på hælene, så begynder de for alvor at revne.

De bedste fodcremer som Matas Fod- og Hælkur er noget fedtet stads. Og selv de lettere cremer er måske ikke noget man har lyst til at bruge tid på en stresset morgen.

Men faktisk er det endnu vigtigere at gøre om morgenen før dine fødder bliver udsat for en lang dag med tryk end før natten, hvor de bare skal ligge og slappe af.

Når du om morgenen skynder dig at stikke fødderne i skoene og løber ud af dørene, så bliver dine hårdt prøvede hæle lagt under ekstra pres hele dagen. Det pres kan de bedre modstå, hvis de er blevet smurt godt ind fra morgenstunden. En gennemfedtet hæl modstår simpelthen bedre presset end en halvtør hæl.

Og ja, jeg ved godt at fedtet creme i skoen måske ikke lige er det lækreste. Men det virker altså.

Et godt alternativ til en fed hælcreme er en hælstift som den fra Matas eller fra Apoteket, der begge indeholder carbamid i samme koncentration (25%) som fod- og hælkuren. De er mindre fedtede men med lige så meget carbamid, som er en effektiv ingrediens til at fjerne den fortykkede hud. Du skal dog sørge for at huden på hælen føles gennemfugtet, ellers virker det ikke efter hensigten.

PS. Faste læsere ved at vi lovpriser brugen af Matas Fod og Hælkur samt at undgå enhver brug af fodfil for at opnå glatte og fine fødder. Læs mere i vores tidligere indlæg her.

Her kan du købe det
Matas Fod- og Hælkur koster 59 kroner for 100 ml. i Matas.

Matas Hælstift koster 69 kroner for 25 gram i Matas.

Apotekets hælstift koster 60 kroner for 25 gram på apoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Trine S

Det der virker for mig er st skrubbe fødderne med kaffegrums i badet hver anden dag og smøre dem i compeed hælcreme efter badet også hver anden dag..af en eller anden mærkelig årsag, får jeg endnu mere hård hud af hælstifterne.

Helene Randløv

Eeeej hvor sært… Men hey, godt du har fundet noget andet der virker!
Kh. Helene

Saga

Tak for det tip. Jeg sværger også til Matas Fod- og hælkur til mine revnede hæle (den bedste på markedet OG billig på samme tid? Deal!).
Men jeg har netop smurt om aftenen.
Gør det egentlig nogen forskel om man smører på nybadede fødder eller tørre?

Helene Randløv

Hej Saga
Nej, du kan sagtens bade om aftenen, smøre fødderne ind, og smøre dem ind om morgenen igen.
Kh. Helene

Helle Koch-houmann

Hej
Jeg har hele mit liv sloges med revnede hæle og tør hud. Om vinteren revnede mine hæle, nogle gange blødte det. Og det gjorde vanvittigt ondt!
Har prøvet alt, fra fåretalg!! (En stift man kunne købe da jeg var barn), over vaseline, fodsalt, fodcreme, salicylsyre, carbamid osv osv. You name it, I’ve been there!!
De fleste af produkterne fedtede alt ind, strømper, sko osv, men hjalp ikke.
For 5-6 år siden, var der en der foreslog mig Cosborgs hælcreme. Og så skete der endelig noget. Det er en creme der trænger ind i huden, så den fedter ikke. Den virker supergodt og i løbet af 1 måned, var jeg hælrevnerne kvit.
Præcis hvorfor det virker, er jeg ikke helt med på. Og egentligt betyder det heller ikke så meget
Er bare lykkelig for, at mine hæle er pæne og mine fødder er bløde
Kh Helle

Katja Moikjær

Fordi den også indeholder en masse carbamid 🙂 Den er nemlig også god

Louise

Har I holdninger til de “sokker” man kan tage på, som så får huden til at falde af bagefter? Jeg mener de hedder Baby Feet, eller noget i den stil.

Helene Randløv

Hej Louise
Heldigvis skal man ikke længere have dem på så længe, men de har været del af månedens favoritter og der ligger også et link til vores anmeldelse af Baby Foot.
Kh. Helene

Helle Koch-Houmann

Hej Katja
Normalt læser jeg ALTID hvad varen indeholder af kemi og andre stoffer. Men jeg gjorde det lige præcis ikke her. Godt det samme, for jeg havde med garanti, ikke købt Cosborg hælcreme, hvis jeg havde vist at der var carbamid i. Og der havde jeg jo ligesom været, uden held, ikk?
Kh Helle w

Maria

Hvis man smør sig om morgenen, hvilken materiale bør ens sokker så være, for at det ikke går igennem og måske ødelægger ens sko? 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Smører du fødderne om morgenen, skal du bare gøre det i god tid, ellers er de eneste strømper jeg ville undgå nylon, men det handler udelukkende om tykkelsen af selve materialet.
Kh. Helene

Louise

Matas hælkur er fantastisk ! Jeg er mega fan 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *