Organic Circle: Sulfatfri shampoo og showergel fra Rema 1000

Organic Circle shampoo og showergel
03.02.16

Organic Circle shampoo og showergel

Rema 1000’s eget mærket Organic Circle har et par billige og uparfumerede sulfatfrie shampoo, showergel og håndsæbe. Håndsæben er fast inventar herhjemme, og for testens skyld har jeg nu også udsat krop og hår for Organic Circle Shampoo og Organic Circle Showergel – begge købt i Rema 1000 til cirka 30 kroner stykket.

Begge produkter er skåret over næsten samme skabelon. Aloe Vera tilsat et par milde vaskeaktive ingredienser, der stammer fra kokos, tilsat lidt glycerin, konserveringsmidler mm.

Den største forskel er faktisk at hvor shampoo’en reelt er sulfatfri (baseret på den vaskeaktive ingrediens sodium cocoaphoacetate) er showergel’en baseret på sodium coco-sulfate. Sodium coco-sulfate regnes dog ikke til samme kategori som laureth sulfat og lauryl sulfat, som er de to sulfater, vi normalt taler om, når vi taler om udtørring og irritation fra shampoo og vaskeprodukter. Efter min mening har det ingen betydning i praksis.

Begge produkter er  – i den uendelige jagt efter konserveringsmidler, som TÆNK ikke kan finde på at sende en rød kolbe efter – konserveret med en blanding af et par fødevare-konserveringsmidler ( blandt andet atamon og citronsyre) samt salt.

Organic Circle Shampoo
Shampooen er en meget basal og udemærket shampoo. Den gør det, den skal – vasker håret rent. Der er intet som helst andet i – ingen plejende ingredienser, ingen volumengivende ingredienser. Resultatet er et let filtret, men rent hår. Det virker.

Der er temmelig meget salt i shampoo’en, hvilket gør at den faktisk kan føles en smule udtørrende.

Den virker i øvrigt helt fint på kroppen og i ansigtet også – jeg bruger den selv også til at vaske øjnene med. Et lille trick jeg har fået fra min øjenlæge, som jeg vil fortælle mere om på et andet tidspunkt. Så nej – den svier ikke i øjnene. Mine tre drenge har heller ikke klaget på det punkt.

Organic Circle Showergel
Organic Circle Showergel har en lidt tykkere, mere geléagtig konsistens. Den indeholder heller ingen olier eller specielle plejende ingredienser. Hvilket på den anden side heller ikke nødvendigvis giver mening i et produkt, der vaskes af. Den gør sit arbejde godt: Vasker huden mildt – og intet andet.

I modsætning til shampooen svier den faktisk i øjnene, og jeg vil derfor ikke anbefale den til ansigtet, hvis du har sarte øjne som jeg selv. Sandsynligvis på grund af en anden fordeling af de valgte konserveringsmidler. Det var altså nemmere, dengang parabener var god latin.

Personligt synes jeg, at showergel’en er unødvendig, hvis du alligevel køber shampoo’en. Med så mild en shampoo går det fint at bruge den på krop og ansigt også. Ligesom det går fint at bruge Organic Circle håndsæbe i brusebadet også.

På minussidden er det en temmelig “tør” shampoo, og jeg er ikke fan af indholdet af salt. Til gengæld er det et superbilligt og udemærket alternativ til dyre sulfatfrie shampooer og kan fint bruges på kroppen også.

Her kan du købe det
Organic Circle kan købes i Rema 1000, hvor de er en del af det faste sortiment. Shampoo og showergel koster cirka 30 kroner stykket.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Heidi

Laver de også en balsam i den serie? 🙂

Katja Moikjær

Ja. men jeg har ikke prøvet den

Tina

Jeg bruger helst shampoo som disse, men ja mit hår filtrer nu meget let. Hvad kan man gøre for at undgå filtret hår?
Har I nogle forskellige anbefalinger?

Helene Randløv

Hej Tina
En balsamspray og lignende produkter løser fint det problem.
Kh. Helene

Tina

Ok, balsam-spray? Det har jeg faktisk ikke hørt om. Er der nogen mærker I kan fremhæve?
Jeg har langt, tyndt skandinavisk hår -som let filtrer og bliver elektrisk… =)

Marie

Vaske øjnene? Det lyder simpelthen så uhyggeligt, at jeg har brug for den forklaring nu:-)

Katja Moikjær

Hihihiiii… Altså ikke øjnene. Øjenvipperne. Jeg har sarte og tørre øjne og bøvler altid med pollen støv osv. Ifølge den kloge øjenlæge, så er øjenvipperne jo stedet hvor den slags irritanter samler sig. Øjenvipperne er der bla. for at samle dem op. Så hun anbefalede mig at vaske mine øjenvipper (ikke indeni øjnene jo…) med mild shampoo/babyshampoo, når jeg er i bad. Og det virker faktisk!

Rikke

Jeg bruger håndsæben fra top til tå. Jeg kan simpelthen ikke mærke forskel, og håndsæben er billigst og i praktisk pumpe. Bruger den også i ansigtet og synes ikke den svier i øjnene
Er simpelthen blevet så glad for det produkt siden at I i sin tid anbefalede det 👍

Helene Randløv

Det er virkelig et godt tip, tak Rikke <3
Kh. Helene

Salli

Hej. De sidste par gange jeg har købt organic circle produkterne (håndsæbe + shower gel) har jeg oplevet at den har fået en mere gele-agtig konsistens, som meget let glider af hænderne, det gør det især vanskeligt for børnene at få vasket hænderne rene, da de “mister” det meste sæbe inden det bliver gnedet til skum. Har andre oplevet det samme? Og er der måske en forklaring i ændring af ingredienser? Kh Salli

Katja Moikjær

Æv! Nej, efter jeg lavede vores store håndsæbe-test, har jeg haft rigelig håndsæbe, jeg skulle igennem, så det er faktisk et stykke tid siden, jeg har købt. Det var dog ærgerligt!

Lotte

Hej, Mit hår blev så fedtet, da jeg prøvede en “supermarkedsshampoo” for noget tid siden. Nu har jeg købt og prøvet Organic Circle-shampooen, men det samme gør sig gældende: Ét stort fedtet og klistret hår! Er det fordi, der er en tilvænningsperiode? Eller er der det samme middel i, der får mit hår til at opføre sig således ? Med venlig hilsen Lotte

Katja Moikjær

Kære Lotte. Nej. Den fungerer nok bare ikke for dig.

Belinda

Hej. Jeg har netop købt organic circle shower gel. Næsten sidst i ingrediens listen står der sodium sulfate – der står ikke laureth eller lauryl sulfat, bare sodium sulfate. Så nu er jeg forvirret. Er det ikke skrap sulfat ? Er den lavet om ? Vh Belinda

Katja Moikjær

Kære Belinda. Det er også forvirrende, men det er et helt andet stof. Det er Natriumsulfat. Det er en slags salt.

Kirsten knudsen

Jeg er faktisk blevet så glad for hele serien så jeg blev dybt dybt skuffet da jeg manglede showergel og fik at vide at mærket udgår. 😠😠
Det er så meget øv .Håber jeg kan finde det et andet sted

Helene Randløv

Æv altså, det er da også irriterende.
Kh. Helene

Tine

Åh nej! Organic Circle var blevet en fast og meget glædelig del af min hårvaskerutine. Kender I til andre sulfat- og parfumefri shampoo’er i denne prisklasse?

Helene Randløv

Nej, desværre ikke.

Tine

Jeg tror, de blot har skiftet emballage. I hvert fald har jeg i dag i en anden Rema fundet en shampoo med samme navn og ingrediensliste bare i en anden flaske. Hurra! Tak for hurtigt svar og en fantastisk blog!

Helene Randløv

Hej Tine
Det er kun Katja, der har prøvet produkterne, jeg kan altså ikke udtale mig om dem. Så vidt jeg husker ændrede håndsæben sig til det værre, men jeg kan selvfølgelig huske forkert. Yaaay, hvis det er det samme og du er glad <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *