Plejende nyheder fra Purely Professional: Hair Repair 2 og Oil 1

17.12.15
Purely Professional Hair Repair og Oil

Purely Professional Hair Repair og Oil
Purely Professional har lanceret to nyheder. En ny hårkur og en olie til både hud og hår.

Purely Professional Hair Repair 2
Især den nye Hair Repair er interessant. For Purely Professionals gamle hårkur Treatment 1 har været en velfortjent succes. Den nye Hair Repair 2 erstatter da heller ikke Treatment 1. Begge produkter fortsætter.

Hvor Purely Professional Treatment 1 er en let leave-in hårkur, som man bruger i tørt hår, og som ikke skal skylles ud, er Hair Repair 2 et helt andet produkt. Det er en fed hårkur, der skal bruges i vådt hår, skal skylles ud igen og sidde i minimum 5-10 minutter for at virke.

Når man ser på de aktive ingredienser er der både forskelle og ligheder. Begge produkter indeholder kokosolie, som giver hårstrået sin kerne af fedt tilbage. Begge produkter indeholder også behentrimonium methosulfat, der er en kvarternær ammoniumkation – i internet skønhedsblog-lingo oversat til det mere mundrette “quats”. Det er en udbredt balsamingrediens, der har en god blødgørende og udglattende effekt på filtret hår.

Små bidder keratin klistrer til håret
En af de store forskelle ligger indholdet af keratin. Kan I huske dengang man blandede sin egen hårkur af æg? Teorien bag var god nok. Hårstrået er bygget op af protein (primært keratin), og når disse proteiner går i stykker, så går håret i stykker. Derfor tilsætter man protein udefra – rå æg. Men udover at være mega-klamt, så virker det ikke efter hensigten. Håret føles muligvis umiddelbart glattere, fordi det er blevet dækket af et lag af rå æg, men proteiner, der ikke er blevet nedbrudt, er alt for store til at kunne trænge ind i håret, hvor de gør gavn.

Derfor hydroliserer man keratin til  hårprodukter. “Hydrolized keratin” (eller et andet hydroliseret protein) er keratin, der er blevet nedbrudt i mindre stykker, og det optræder i mange hårprodukter derude. Det har evnen til at binde sig til hårstrået og udfylde de manglende huller. Det har en række fordele for ødelagt hår – indtil det efter et vist antal hårvaske forsvinder igen. Men hvis man bliver ved at bruge produktet, holder man effekten ved lige.

Der er hydroliseret keratin i begge hårkure fra Purely Professional, men i den nye Hair Repair 2 er det en opgraderet version. ‘Kerestore 2’ er en særlig version af hydroliseret keratin, som (ifølge producenten selv) har en endnu bedre effekt, fordi en særlig teknik gør det muligt for dem, at udvælge netop de dele af keratinen, der minder mest om hårets egen. Producenten af Kerestore kan fremvise egne studier af en god effekt på slidt og ødelagt hår, men der findes desværre ingen direkte sammenligning af Kerestore med almindelig hydroliseret keratin.

Udover effekten på håret kan Hair Repair 2 også bruges i hovedbunden. Den er tilsat et kompleks bestående af avocadoolie, olivenolie og phytosteroler. Avocadoolie har et ry for at være godt for hovedbunden, men jeg kan ikke finde studier, der bekræfter det. Phytosteroler er blevet kædet sammen med en effekt på hårtab, men jeg kan ikke finde dokumentation for at phytosteroler skulle have en effekt, når man bruger det i et produkt til at smøres på hovedbunden. Det er selvfølgelig ikke det samme, som at de ikke har en effekt –  jeg ved det bare ikke.

Sikkert er det dog, at både kokosolie og avocadoolie har en generelt plejende effekt på hud og dermed også hovedbunden.

Og både min hovedbund og mit hår er glade for den den. Jeg har irriteret hovedbund med tendens til røde, kløende knopper. Mit hår er tørt og ødelagt i spidserne og fedtet i bunden. Hair Repair 2 evner at balancere det hele lidt bedre (især sammen med Shampoo 4).

Instruktionen på Hair Repair 2 siger, at man skal bruge den efter hårvask i vådt hår. Lade den sidde i minimum 5-10 minutter (gerne længere) og derefter skylle den ud. Brug eventuelt shampoo igen for at løsne produktet fra hovedbunden.

Jeg gør noget andet. Dels har jeg ikke tid til at blomstre i badet så længe, dels udtørrer lange bade huden. Jeg fugter mit (u-vaskede) hår og smører Hair Repair 2 i både rødder og længder. Derefter gør jeg noget andet, i minimum 10-15 minutter (måske tester jeg også en ansigtsmaske imens) – gerne længere. Derefter går jeg i bad og vasker det ud med shampoo og til sidst balsam. På den måde får produktet lov at sidde længere i, og jeg undgår at det tynger og fedter mit meget fine hår. Andre hårtyper kan selvfølgelig have mere gavn af at gøre det omvendt – gør hvad der virker for dig. Det her fungerer i hvert fald for mig.

Og ja, jeg bruger stadig den gamle Hair Treatment 1 også. De fungerer fint sammen. Hair Treatment bruger jeg normalt på dage, hvor jeg ikke vasker hår, til at tage de tørre spidser.

Purely Professional Oil 1
Purely Professionals nye olie er en dejlig, men meget simpel olie, og du får også lov at betale for den.

Produktet er en lækker olie bestående af abrikoskerneolie, mandelolie, kokosolie og e-vitamin. Konsistensen er fed og skøn, og den kan bruges på både tør hår, hud og hvad der ellers måtte være tørt.

En lille kommentar til at bruge den i håret – hvis du er vant til silikonebaseret hårolie, som langt de fleste “hårolier” er i dag, så pas lige på. Der skal meget mindre til, og ren olie som denne kan være for fed til at bruge i tørt hår for os med tyndt og fedtet hår. Jeg kan ikke for eksempel, men jeg kan godt lide den til kroppen.

Men du får lov at betale for den behagelige konsistens, og den virker lidt skarpere prissat end Purely Professionals produkter normalt er. De tre olier tilsat e-vitamin koster 195 kroner for 100 ml.

Her kan du købe det
Purely Professional Hair Repair 2 koster 195 kroner for 100 ml. Purely Professional Oil 1 koster 195 kroner for 100 ml. Begge dele kan du købe på Purelyprofessional.dk og hos deres forhandlere.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Pernille Thrane

Hej pudderdåserne. Jeg står med et lidt svær hår-problemstilling, som jeg håber I kan hjælpe med. Jeg er inde i en periode nu (på efterhånden et par måneder) hvor jeg taber ekstremt meget hår. Jeg har rimelig tæt hår af natur, så der er noget “at tage af”., men det er selvfølgelig træls. Jeg har lige købt en prøve pakke med purely professional shampoo 0, konditioner 2 og treatment 1+2. Jeg synes produkterne er OK… kan godt lide tanken om det naturligt, men egentligt er jeg lidt skuffet. Synes shampooen er meget lidt drøj og kræver meget produkt. Den har heller ikke rigtig hjulpet som forventet. Synes conditioner 2 er uden så stor effekt på mine afblegede spidser og ja… matchet er nok bare ikke rigtigt. Har I et forslag til nogle andre produkter jeg kan prøve? eller skal jeg give purely professionel en chance til? (jeg har prøvet det over 4 vaske). Jeg har selv overvejet om maria nila kunne være noget – men det er vel ikke helst så “naturligt” som purely professional?

Katja Moikjær

Kære Pernille
Jeg tror helt ærligt ikke, det gør nogen forskel om du bruger den ene eller den anden form for shampoo. Purely Professional kan ikke stoppe hårtab. Det er der ingen shampoo der kan. Heller ikke Maria Nila.
Ved du hvorfor du taber håret? Knækker det af eller falder det ud ved hovedbunden?

Annette

Hej!
tak for en SUPER blog 😀
Jeg er i gang med at gå fra kort til langt hår og er i den forbindelse blevet usikker på hele balsam-delen af hårvask:
– hvorfor bruger man balsam?
– er det kun efter vask med shampoo eller skal det være efter hvert bad?
kan man ikke bare bruge hårkur i stedet?
hvor langt skal håret være før det giver mening at begynde at bruge balsam?
Osv 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *