Tubemascara vol. 2: Ingen pandaøjne eller dryssende mascara

10.09.15
Holdbare tubemascara fra Mirenesse, Clinique og Look At Me

Holdbare tubemascara fra Mirenesse, Clinique og Look At Me

Jeg har tidligere lovprist de polymerbaserede tubemascara fra Estée Lauder og MAC, som jeg har været trofast bruger af, siden jeg opdagede dem for et par år tilbage. Men jeg har siden dengang prøvet tre mere af samme type mascara, som det også er værd at omtale i denne sammenhæng.

Hvis du – ligesom jeg – altid har problemer med mascara der i løbet af få timer ender under øjnene, så har du måske også forsøgt dig med vandfast mascara. Fordi den må da sidde bedre fast end almindelig mascara?

Så har du måske også fundet ud af, at den vandfaste mascara som oftest ender under øjnene lige så hurtigt som den almindelige mascara – den sætter sig blot bedre fast på huden, så den er endnu sværere at få af igen.

En vandfast mascara er nemlig fedtopløselig. Og det er gerne fedtet i huden, der får vores makeup til at vandre. Disse tubemascara er reelt vandopløselige. Man kan faktisk fjerne dem med vand, hvis man ikke har anden makeup på. Til gengæld er olie som makeupfjerner fuldstændig ubrugelig til denne type mascara.

Resultatet er en mascara, der sidder rigtig godt fast i løbet af dagen og ikke giver pandaøjne – men du skal ikke svømme med den på!

Som sagt har jeg sværget i et par år nu til Estée Lauder DoubleWear Zero Smudge Mascara og MAC Extended Play. Men der er efterhånden kommet andre på markedet, og det er tid til at anmelde dem også.

Mirenesse 24hr Mascara
Mirenesse 24hr Mascara lover mascara, der holder i 24 timer. Hvorfor i alverden man skulle ønske at have sin mascara på i et døgn, har jeg svært ved at forestille mig, men jeg tror såmænd nok det skal passe med denne. Jeg har dog ikke tænkt mig at efterprøve det i praksis.

Jeg har derimod nøjedes med at teste den en helt almindelig dag, og den holder. Den bliver virkelig siddende. Den er efter min mening den mest holdbare af dem alle.

Personligt synes jeg resultatet er knap så pænt som med de øvrige mascara. Lidt mindre volumen og lidt mere “edderkop”-effekt. Men hvis du har problemer med pandaøjne, så er Mirenesse 24hr Mascara din bedste ven!

Mirenesse har også et godt ry blandt nikkelallergikere og andre med sensitive øjne.

Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara
Med mascara er der helt klart et tradeoff mellem effekt og volumen på den ene side og holdbarhed på den anden side. Og hvor Mirenesse 24hr Mascara står for en superholdbar men diskret mascara, hører Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara til i den anden ende. Den giver imponerende volumen, curl og længde, men er ikke lige så ekstremt holdbar som Mirenesse. Hvis du leder efter en dramatisk mascara, som stadig har en god holdbarhed og endda til en virkelig god pris, så er Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara et rigtig godt bud. Det er en koreansk mascara, og dekan altså noget med at få små øjenvipper til at se ud af mere.

Clinique Lash Power
Clinique har også deres egen variant i trillingerne MAC Extended Play/Estée Lauder Double Wear Zero Smudge/Clinique Lash Power. De tre brands MAC, Estée Lauder og Clinique er en del af samme moderselskab Estée Lauder, og det er da også meget vanskelligt at mærke forskel på de tre mascara. Alle tre giver de en meget fin kombination af længde, meget diskret volumen og god holdbarhed, og udover at jeg har en lille fornemmelse af at Estée Lauders variant er en anelse mere holdbar, så er der langt flere ligheder end forskelle mellem disse fabelagtige trillinge-mascara.

Helene og jeg har en stående ting i mellem os – der findes ikke mascara, som vi begge kan lide. Det er helt konsekvent, at når jeg kan lide en mascara, hader Helene den og omvendt. Der er måske kun 3 mascara, vi begge holder af. Disse tre er en af dem.

Du får ikke superdramatisk volumen. Til gengæld får du en holdbar mascara med en slank lille børste, der er nem at styre.

Hvis du har været fan af Cliniques nu udgåede Bottom Lash Mascara, så er disse tilsvarende – bortset fra at børsten er større. Men de er gode erstatninger. Pointen med  kunat bruge dem på de nederste vipper (udover selvfølgelig hvis du bruger kunstige vipper eller extensions) er, at det ofte er mascaraen på de nederste vipper, der drysser og smitter af og ikke den på de øverste. Prøv en dag at nøjes med at lægge mascara på de øverste vipper og se, om det hjælper.

Her kan du købe det
Mirenesse er et australsk TV-shop brand, som på mystisk vis i Danmark er blevet til et helse-produkt. Der er (heldigvis) intet økologisk over Mirenesse, men det er primært helsebutikker, der forhandler den i Danmark, hvor den koster i omegen af 170-200 kroner. Jeg har købt min på med24.dk (mest fordi jeg alligevel skulle købe noget håndkøbsmedicin der).

Look At Me er et koreansk makeupmærke, som du kan købe hos Beaumonde.dk for 125 kroner.

Clinique Lash Power koster 190 kroner hos for eksempel Clinique.dk, Matas og Magasin.dk.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
52 kommentarer
Line R

Lash Power fra Clinique har været min trofaste følgesvend i adskillige år. Jeg elsker at den er så nem at fjerne med lunt vand og den lille børste er super brugervenlig

Karin

Jeg er så åbenbart en af de få som ikke har særlig gode erfaringer med den fra Mirenesse. Det kan godt være at den ikke burde drysser, men jeg føler det som om jeg får en masse små partikler ind i øjet som så generer hele dagen. Begynder nærmest med det samme jeg tager den på. Så her er den røget direkte i skraldespanden….

Katja Moikjær

Hvilken af dem var det? Var det den her?

Karin

Ja det var den fra Mirenesse som bliver omtalt her.

Salli

Hej. Tak for et godt indlæg. Jeg har nemlig også haft MAC extended play blandt en af mine ultimative favoritter de sidste par år og derfor blev jeg lidt nysgerrig på den koreanske mascara. Men når man går ind på forhandlerens side, så står der, at den er vandfast og skal fjernes med en oliebaseret makeupfjerner. Så nu er jeg lidt forvirret, for I skriver noget andet her?
Mange hilsener Salli

Katja Moikjær

Hej Salli
Jeg blev også helt forvirret over det. Men man kan altså fjerne den med vand. Jeg har prøvet selv flere gange nu for at tjekke det, og den virker helt som en almindelig tubemascara, som kan fjernes med vand.
Kh. Katja

Make-up ønsker | bymichelle blog

[…] selv. I Matas blev jeg så rådet til at købe en vandfast, men lige lidt hjalp det. Da jeg læste Pudderdåserne’s indlæg omkring mascara, blev jeg meget klogere, og derfor vil jeg nu prøve Clinique’s mascara. Jeg holder ikke […]

Maria holmgaard

Sødeste Katja og Helene – tak for jer og alt det I deler med os andre 🙂
Ved I, om Macs optimum opulash Black mascara også er en del af den type mascara? Jeg har også haft store problemer med afsmitning der ved brynkanten, men synes ikke jeg oplever det med denne. Er det en såkaldt “tube” mascara? Aner ikke hvad jeg skal kigge efter af ingredienser – håber I kan hjælpe.
Kh maria
P.s. Jeg SØGER med lys og lygte efter en god concealer, der ikke sætter sig i folder – any idea?
Kan huske noget om en fra Sisley?!

Katja Moikjær

Hej Maria
Nej, jeg mener “bare” det er en almindelig mascara. Men derfor kan den jo godt være god alligevel! Hvis den kan fjernes med almindeligt vand og intet andet er det en tubemascara. Så det er en nem test. Men det kræver jo at man prøver den.
Hvad er concealeren til? Under øjnene, eller…?
KH. Katja

Mette

Jeg har netop købt L’Oréals Volume Million Lashes Feline (den grønne), og den opfører sig som en tubemascara. Jeg havde den på på en 10 timers arbejdsdag, hvor jeg ellers normalt er sort under øjnene, når jeg kommer hjem, men det var jeg ikke med denne.
Da jeg skulle fjerne den, fik jeg ikke meget af med min almindelige makeupfjerner, så jeg gav et forsøg med varmt vand, og det virkede! Så den kan også anbefales 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak Mette. Den bliver jeg nødt til at prøve. Den de har lavet, der hedder noget med “wing”… Har sådan en sjov børste… tror jeg også er. Skal lige have tjekket ud vist!

Paulina

TAK!
Jeg er en af dem hvor mascaraen ALTID drysser ned under øjnene og jeg ser træt ud! Jeg har, indtil nu, troet at jeg har brugt mascara forkert (!!!), for jeg kunne simpelthen ikke forstå det. Nu har jeg så erfaret at jeg faktisk er ret fedtet rundt om øjnene (også en sær livserfaring!) og efter at jeg er kommet over de 30 og har fået mange fine rynker under øjnene, er det dér mascaraen ender!
MEN, nu har jeg prøvet Cliniques “tubemascara” og mascaraen bliver hvor den skal! HELE dagen! TAK TAK TAK! For jeg er den heldige vinder af lange flotte øjenvipper – der desværre er lidt blege fra naturen og har brug for et pift mascara. TAK!

Katja Moikjær

Ej hvor er det godt at høre! Fedt!

Annemette

Hej pudderdåserne, nu har læst både dette blogindlæg, og forløberen for dette indlæg ( https://pudderdaaserne.dk/2013/07/02/tube-mascara-aldrig-mere-pandaojne/).
Og nu er jeg blevet ret interesseret i hele det her tube-mascara. Mit spørgsmål er så bare, hvad synes i om Eyeko mascara? Og er det også en såkaldt tubemascara?

Katja Moikjær

Jeg har desværre ikke prøvet den. Men de ser ikke umiddelbart sådan ud.

Michelle

Hej med jer.
Kan det mon passe at Clinique Lash Power er udgået? Kan slet ikke finde den nogle steder.
Allaervenligst!

Vivi Søe

Hej… jeg er nybegynder af tube mascara og jeg er kæmpe fan. Jeg købte en fra Clinique, har i et godt råd til at fjerne den?
Jeg har taget 2 våde vatrondeller, holdt dem på vipperne 5-10 sek og masseret. Med lidt besvær får jeg det af, men desværre ryger der også vipper af, synes jeg gør det meget skånsomt. Det tar’ 4 x så lang tid som med alm. mascara 🤷‍♀️😊
God weekend til jer 🤩

Katja Moikjær

Jeg synes heller ikke at vand virker. Brug en god flydende makeupfjerner.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *