Tirsdagstip: Drop den vandfaste mascara

Gosh Rebel Eyes Mascara
07.06.22
Gosh Rebel Eyes Mascara

Det er selvfølgelig ikke altid, jeg er lige inspireret i forhold til tirsdagstippet. Nogle gange dropper jeg det, fordi det simpelthen bliver for tungt. Andre gange søger jeg inspiration hist og pist. Sådan var det i dag og jeg skal love for, at jeg blev inspireret. Det var nok bare ikke helt den måde, den pågældende skribent havde håbet på at inspirere… Det var nemlig noget værre sludder, der stod. Selvom jeg havde besluttet, hvad tippet skulle handle om, søgte jeg på produkter til formålet. Sådan landede jeg på en af de der lange (reklame)lister med produkter.
En af de mest almindelige misforståelser og utroligt sejlivede myter er, at holdbar makeup er lig med vandfast makeup. Sådan hænger det altså ikke sammen! Det er åbenbart stadig en overraskelse for mange, og derfor er Tirsdagstip: Drop den vandfaste mascara evigt relevant.

Er det vand, sved eller fedt?
Uha dada… det var sandelig en fræk overskrift! Den er dog også temmelig rammende. Det er netop dét spørgsmål, du skal stille dig selv, når makeuppen ikke holder.
Nu er det sommer, hvilket unægteligt resulterer i lidt mere varme og for de flestes vedkommende mindre holdbar makeup. Nu er jeg selv sådan en, der altid har det varmt. Og nej, det er ikke kun fordi, jeg er overvægtig, eller sandsynligvis er på vej i overgangsalderen. Det har nemlig altid været sådan. Det er ikke ret feminint, at man ligner en sprinkler, når man træner, danser eller bare har det varmt. Alligevel er det ikke sved, der får min makeup til at holde dårligere. Det er fordi min hud også fedter mere, når jeg har det varmt. Nu bruger jeg høj SPF hele året, men får manges vedkommende, er SPF en del af forklaringen.

Drop den vandfaste mascara
Tippet er til dig… Med mindre du er elitesvømmer, hobbybader eller svømmehalsgænger. Eller du er en ekstremt sentimental person, en der fælder en tåre over verdens ondskab eller ofte græder af glæde. Eller du har din gang i regnvejr eller på havet. Kan du ikke sige ja til ovenstående, så er Tirsdagstip: Drop den vandfaste mascara, et tip til dig. Det er ikke vand, sved eller tårer for den sags skyld, der er årsagen til, at din mascara smitter af. Faktisk er vandfast mascara, noget af det mest upraktiske at bruge, hvis du har problemer med pandalooket. Dét der opløser din mascara er nemlig fedt enten fra dine cremer eller fra din hud. Når det først er smittet af, er det nærmest umuligt at få af huden igen. Det er skyldes naturligvis, at vandfast mascara netop kun kan opløses med noget olieholdigt.

Gør som Katja
Her på bloggen og ude i det virkelige liv, nærmest prædiker Katja om tubemascara. Det er forståeligt, når man nu kender Katja, der har verdensrekorden i pandalooket. En anden ting, der kan forhindre dette look, er en god øjenskygge- eller ansigtsprimer. Nu er ansigtsprimer med ualmindelig få undtagelser ikke noget, jeg beskæftiger mig med. Du skal have fat i noget, der kan mattere en smule, samtidig med at den sidder pænt under øjnene. Øjenskyggeprimer derimod kunne jeg ikke drømme om at være foruden. Det skyldes dog ikke pandalooket men mine tunge øjenlåg, der får øjenskyggen til at smelte i folden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Pernille

Enig kan ikke sige nok godt om sensai mascara der fjernes med varmt vand. Den blir bare siddende uanset om du træner eller kniber en tåre. Jeg har ikke kigget mig tilbage siden jeg fandt den

Katrine

Kan I ikke anbefale en god primer til øjenlågene? Jeg bruger pt en fra Laura Mercier og den virker fint til hverdag, men til fest mangler jeg en mere holdbar løsning.

Susanne

Jeg blev også lige fanget af sætningen omkring øjenskyggeprimer og er nysgerrig på hvilken en du bruger? På forhånd tak.

Helene Randløv Hansson

Kære Susanne
Den jeg oftest bruger i øjeblikket er Rare Beauty Always An Optimist Weightless Eye Primer, som jeg synes er rigtig god. Too Faced Shadow Insurance og Urban Decay Primer Potion har jeg brugt i årevis, og dem er der ikke rigtig nogen, der endnu har vippet af pinden.

Kh. Helene

Louise

Jeg bruger vandfast pga den holder bedre på bukket. Mine vipper peger nedad, de er tykke og lige. Jeg ligger mascara i samme sekund de er bukket. Jeg bruger nogle gange alm mascara, men oplever mine vipper retter sig ud ret hurtigt. Er det ikke også en grund til at bruge vandfast eller har i forslag til bedre løsninger? 😊

Helene Randløv Hansson

Hej Louise
Personligt vil jeg langt hellere undvære mascara i det hele taget end at bruge en der er vandfast. Både Katja og jeg er udstyret med de mest sølle vipper, og jeg udtaler mig ikke gerne om ting, jeg ikke har en chance for at eksperimentere med. Der er så mange gode mascaraer på markedet, at jeg tvivler på, at den eneste løsning er vandfast mascara… men hey, hvis det virker for dig, så er det jo bare sådan en, du skal bruge. Har du nogensinde forsøgt dig med et vippebuk/permanet? Jeg havde engang sådan et vippekrøllejern, det var virkelig godt.
Kh. Helene

Anna

Jeg har forholdsvis lange vippere, og oplever at mine vippere “falder ned” og bliver “flade” når jeg bruger ikke-vandfast mascara. Det gælder uanset hvor flotte de er lige når jeg har lagt min mascara. Jeg har erfaret at det eneste der “holder dem oppe” er vandfast mascara. Jeg kunne egentlig godt tænke mig noget som ikke er vandfast, men på trods at jeg hah været ret langt omkring forskellige mærker og forskellige prisklasser, er det ikke lykkedes mig at finde noget. Har i anbefalinger til en god mascara som holder hele dagen, uden at “falde sammen”?

Helene Randløv Hansson

Hej Anna
Det er svært at svare på, både når jeg ikke ved, hvad du har prøvet, og når jeg slet ikke selv har noget der ligner lange vipper. En jeg altid ser gode resultater med er Anastasias mascara… navnet har jeg glemt. Maybellines nyeste mascara Curl Bounce var måske også værd at prøve.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *