Tubemascara vol. 2: Ingen pandaøjne eller dryssende mascara

10.09.15
Holdbare tubemascara fra Mirenesse, Clinique og Look At Me

Holdbare tubemascara fra Mirenesse, Clinique og Look At Me

Jeg har tidligere lovprist de polymerbaserede tubemascara fra Estée Lauder og MAC, som jeg har været trofast bruger af, siden jeg opdagede dem for et par år tilbage. Men jeg har siden dengang prøvet tre mere af samme type mascara, som det også er værd at omtale i denne sammenhæng.

Hvis du – ligesom jeg – altid har problemer med mascara der i løbet af få timer ender under øjnene, så har du måske også forsøgt dig med vandfast mascara. Fordi den må da sidde bedre fast end almindelig mascara?

Så har du måske også fundet ud af, at den vandfaste mascara som oftest ender under øjnene lige så hurtigt som den almindelige mascara – den sætter sig blot bedre fast på huden, så den er endnu sværere at få af igen.

En vandfast mascara er nemlig fedtopløselig. Og det er gerne fedtet i huden, der får vores makeup til at vandre. Disse tubemascara er reelt vandopløselige. Man kan faktisk fjerne dem med vand, hvis man ikke har anden makeup på. Til gengæld er olie som makeupfjerner fuldstændig ubrugelig til denne type mascara.

Resultatet er en mascara, der sidder rigtig godt fast i løbet af dagen og ikke giver pandaøjne – men du skal ikke svømme med den på!

Som sagt har jeg sværget i et par år nu til Estée Lauder DoubleWear Zero Smudge Mascara og MAC Extended Play. Men der er efterhånden kommet andre på markedet, og det er tid til at anmelde dem også.

Mirenesse 24hr Mascara
Mirenesse 24hr Mascara lover mascara, der holder i 24 timer. Hvorfor i alverden man skulle ønske at have sin mascara på i et døgn, har jeg svært ved at forestille mig, men jeg tror såmænd nok det skal passe med denne. Jeg har dog ikke tænkt mig at efterprøve det i praksis.

Jeg har derimod nøjedes med at teste den en helt almindelig dag, og den holder. Den bliver virkelig siddende. Den er efter min mening den mest holdbare af dem alle.

Personligt synes jeg resultatet er knap så pænt som med de øvrige mascara. Lidt mindre volumen og lidt mere “edderkop”-effekt. Men hvis du har problemer med pandaøjne, så er Mirenesse 24hr Mascara din bedste ven!

Mirenesse har også et godt ry blandt nikkelallergikere og andre med sensitive øjne.

Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara
Med mascara er der helt klart et tradeoff mellem effekt og volumen på den ene side og holdbarhed på den anden side. Og hvor Mirenesse 24hr Mascara står for en superholdbar men diskret mascara, hører Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara til i den anden ende. Den giver imponerende volumen, curl og længde, men er ikke lige så ekstremt holdbar som Mirenesse. Hvis du leder efter en dramatisk mascara, som stadig har en god holdbarhed og endda til en virkelig god pris, så er Look At Me Amazing Dolly Dramatic Volume & Curl Mascara et rigtig godt bud. Det er en koreansk mascara, og dekan altså noget med at få små øjenvipper til at se ud af mere.

Clinique Lash Power
Clinique har også deres egen variant i trillingerne MAC Extended Play/Estée Lauder Double Wear Zero Smudge/Clinique Lash Power. De tre brands MAC, Estée Lauder og Clinique er en del af samme moderselskab Estée Lauder, og det er da også meget vanskelligt at mærke forskel på de tre mascara. Alle tre giver de en meget fin kombination af længde, meget diskret volumen og god holdbarhed, og udover at jeg har en lille fornemmelse af at Estée Lauders variant er en anelse mere holdbar, så er der langt flere ligheder end forskelle mellem disse fabelagtige trillinge-mascara.

Helene og jeg har en stående ting i mellem os – der findes ikke mascara, som vi begge kan lide. Det er helt konsekvent, at når jeg kan lide en mascara, hader Helene den og omvendt. Der er måske kun 3 mascara, vi begge holder af. Disse tre er en af dem.

Du får ikke superdramatisk volumen. Til gengæld får du en holdbar mascara med en slank lille børste, der er nem at styre.

Hvis du har været fan af Cliniques nu udgåede Bottom Lash Mascara, så er disse tilsvarende – bortset fra at børsten er større. Men de er gode erstatninger. Pointen med  kunat bruge dem på de nederste vipper (udover selvfølgelig hvis du bruger kunstige vipper eller extensions) er, at det ofte er mascaraen på de nederste vipper, der drysser og smitter af og ikke den på de øverste. Prøv en dag at nøjes med at lægge mascara på de øverste vipper og se, om det hjælper.

Her kan du købe det
Mirenesse er et australsk TV-shop brand, som på mystisk vis i Danmark er blevet til et helse-produkt. Der er (heldigvis) intet økologisk over Mirenesse, men det er primært helsebutikker, der forhandler den i Danmark, hvor den koster i omegen af 170-200 kroner. Jeg har købt min på med24.dk (mest fordi jeg alligevel skulle købe noget håndkøbsmedicin der).

Look At Me er et koreansk makeupmærke, som du kan købe hos Beaumonde.dk for 125 kroner.

Clinique Lash Power koster 190 kroner hos for eksempel Clinique.dk, Matas og Magasin.dk.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
50 kommentarer
Henriette

Jeg har i flere år brugt Mirenesse og har været glad for at bruge den. Den er holdbar og er virkelig nem at fjerne. Tidligere har jeg brugt (og bruger den stadig til festlige begivenheder) Helena Rubinstein Lash Queen vandfast. Den giver super flot volume, men giver desværre lidt pandaøjne sidst på dagen. Mirenesse giver ikke så meget volume, men jeg kan godt lide, at den kan fjernes med vand. Nu overvejer jeg at prøve Clinique Lash Power, men det lader til, at den ikke er så nem at fjerne med vand? Giver den mere volume end Mirenesse?

Helene Randløv

Hej Henriette
Det kan jeg desværre ikke huske, i øvrigt handler det rigtig meget om påføring, så det er svært at svare på, da vi sandsynligvis ikke tager mascara på, på helt samme måde.
Kh. Helene

Malene

Hejsa – jeg har været meget trofast bruger af mirenesses 24hr mascara i mange år. Nu har de skiftet designet mascaraen og tilsyneladende også indholdet, for hvor den før var utrolig nem at få af med vand, er den nu helt umuligt at få af. Jeg har haft kontaktet mirenesse, men de siger, de ikke har ændret indholdet kun designet. Er det noget I kender til?
Mange hilsner

Helene Randløv

Hej Malene
Nej, desværre ikke! Men det lyder sandsynligt… måske har de skiftet producent?
Kh. Helene

TG

Hejsa, tak for et super indlæg. Jeg er en af dem der er meget varm under øjnene og uanset hvad jeg bruger, så får jeg panda øjne eller så drysser det. Kan i evt. lave et nyt indlæg med andre nye produkter? Jeg har prøvet de fleste i henviser til. Det har været dyrt at forsøge sig frem. VH T

Katja Moikjær

Jeg har desværre ikke fundet nogle nyere, der er bedre. Et godt trick er simpelthen at undgå mascara på de nederste vipper.

Malene-Cecilie

Hejsa, efter jeg læste dette opslag for mange år siden, har jeg udelukkende brugt mirenesse. Den var fantastisk. For et par år siden lancerede de så en ny emballage. Men de må også have ændre indholdet. Jeg kan simpelthen ikke vaske den af længere. Det er virkelig frustrerende. Jeg kontaktede dem derfor, men de fastholder, at det intet er ændret. Jeg er nysgerrig efter at høre, om I også har oplevet det, eller har hørt om lignende frustrationer over den “nye” mirenesse? Og hvordan får man tubemascara af, hvis vand ikke virker? Mvh.

Helene Randløv Hansson

Hej Malene-Cecilie
Det er mange år siden, jeg selv har haft og prøvet en Mirenesse Mascara. Mit bedste bud er et oliebaseret produkt, og så har jeg aldrig prøvet et produkt, der kunne holde til vores Alt i en Sæbe, som jeg altid selv fjerner makeup med… altså før Alt i en Renseolie blev lanceret <3
Kh. Helene

Mette

Jeg er ved at opgive.. Har prøvet Estee Lauders zero smudge, Macs perm me up, og flere andre tubemascarer som giver samme resultat. De smitter af under øjnene på få timer. Kun clinique holder, men vil bare gerne vil gerne have mere volumen. Er der mon håb???

Helene Randløv

Hej Mette
Altså jeg er jo glad for den originale Extended Play, som jeg sagtens kan få volumen med. men kan du ikke besøge MAC og få dem til at give dig det på, eller selv give det en chance? Så slipper du for at købe endnu en mascara, der ikke fungerer for dig,

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *